onsdag 30 maj 2007

BolagetX-Mysterybeer


I dag ringde jag åter igen till bolaget i Handen för att beställa öl. Ravnsborg Röd var det tänkt.Den var tillfälligt slut så det fick bli reserven''Vallon''.Enligt bolaget's sida bryggs den av Lefebvre(mest kända för Barbãr&Floreffe)& är en''ale''vilket säkert stämmer. Det kanske vore ide att specificera lite...Inte någonstans på hela internet finns det någon information om detta öl.Eftersom det inte heller nämns på bryggeriets hemsida antar jag att det kontraktbryggs där.
Mitt tips är dock trots namnet att det är en''flamländsk rödöl''i samma skola som Rodenbach.
Bolaget verkar ju vara''on a roll''nu så jag förväntar mig nästan att dom ska lyckas få fram den.

Relaterade länkar:
http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=83068&Butik=0&SokStrangar=%u00d6L%3aBelgien%3aAlla+storlekar%3a%3a%3a%3a%3a%3a
http://www.ratebeer.com/ShowStyle.asp?StyleID=52

torsdag 17 maj 2007

Dyyrt!Det var dyrt.


Akkurat besöktes i går kväll,för första gången i år satt vi på uteserveringen i det fina vårvädret. Jag inledde med ett glas Taras Boulba, något så ovanligt som en belgisk best från de Zenne Brouwerij,ett för mig nytt bryggeri. Visste inte att belgarna kunde brygga så här bra bitter,mycket citrusbeska.Välhumlad med någon passande sort.
En Daleside Stout på4,5%beställdes också in.En ganska behaglig kolsvart brygd från norra England.Även en pint Two hops med mellanölsstyrka förtärdes.Jag kommer inte ihåg vilket bryggeri som hade bryggt den,något som i skrivande stund håller på att driva mig till vansinne.Skulle tro att det var en best bitter,lite blommig&fruktig,ganska snäll beska.Lena sprang iväg på nå'n date,men kom raskt tillbaka,då åldersskillnad mm.blev för mycket.Vi satt vid samma bord som ett väldigt trevligt australiensiskt par som var här&semestrade.Dom hade aldrig druckit barley wine tidigare så jag kände mig nödgad att bjuda på en Old crustacean'00vilket uppskattades.Personligen hade jag väntat mig lite mer av den,kändes lite obalancerad,men den blev bättre ju längre man drack.En av de sämre barleywines jag druckit,men det säger inte så mycket.Absolut den dyraste dock685:-!75cl.Enligt deras hemsida ligger den på110IBUs&på ett annat ställe på sidan står det120.Har hört att100är max.Därom tvistar de lärde som det heter.På rogue.com kan man även läsa att OCt har en alkoholhalt på11,5%&på Rate beer stod det10,5.Vad ska man tro?
Därefter fick det vara nog för denna kväll.

Relaterade länkar:
http://www.rogue.com/Beer%20Brochures/OldCrustacean.pdf

måndag 7 maj 2007

BolagetIX-Igen!


För en timme se'n ringde dom& sa att mitt italienska öl hade kommit,vilket gör att ställningen är3-1!I like it!Fortsätt så så ska jag inte gnälla/bitcha så mycket på eder.


Relaterade länkar:

http://olistockholm.blogspot.com/2007/05/bolagetvii-birra.html
www.ratebeer.com/Beer/menabrea-150°-anniversario-ambrata/8600

söndag 6 maj 2007

Vi hade i allafall tur med vädret


Dagen inleddes på HGe's laddning/picknick i Solna inför AIK-Helsingborg där även Charlie&Fredrik dök upp.Ett par flaskor Bröckhouse IPA slank ner.Se'n var det tyvärr dags för match också,som gick åt helvete.Fredrik som verkar ha fått blodad tand när det gäller finöl och jag träffades efter matchen och drog in till Monks vars brittiska ölveckor nu hade börjat. Det var någon slags utförsäljning av Texels Amber så det var bara att slå till. Klart sämre än var jag druckit tidigare från dom.Att ölen se'n serveras iskall gör ju förstås inget bättre.Något mer beska hade varit att önska.
Dom hade även en''egen''Bavarian pils på fat.Mörk&ljus lager har ju funnits tidigare.
Cropton Two Pints Bitter;en trevlig bitter på4%med citrusaktig beska.
Fredrik som vid det här laget såg bra sliten ut efter ett par starka brygder insisterade på att dra vidare.Så vi gick ner till Hörnan där han snart satt med gamnacke i baren&blev ombett att lämna in.Nya tag på lördag antar jag.En mycket trevlig wit på5,9&i form av Ellezelloise Saisis fick avsluta kvällen för min del.

Relaterade länkar:
http://hem.bredband.net/b534270/2007/2007.05.05%20Allsvenskan%20AIK-Helsingborgs%20IF%200-1/2007.05.05%20AIK-Helsingborgs%20IF.htm

torsdag 3 maj 2007

En teori

En stor anlidning till att svenskar dricker mycket åt gången istället för lite då och då tror jag är att vi har en promillegräns på 0,2 istället för som i Tyskland 0,5 eller i USA (varierar säkerligen från stat till stat) 0,8. Då är det nog många som tänker att ''-Har jag tagit en stor starköl kan jag ändå inte köra, lika bra att passa på.''En tanke bara.

BolagetIIX-Vad är det som har hänt?


I dag när jag var på väg till jobbet ringer dom från bolaget&säger att min Bröckhouse IPA-låda har kommit. Otroligt. Nu står det 2-1 mellan mig och deras lättja/inkompetens/brist på logistik eller vad det beror på när saker&ting ej dyker upp. Sedan den här bloggen startade dvs.
Det är som det heter i reklamen;-Plötsligt händer det...

Relaterade länkar:

BolagetVII-Birra

I går ringde jag och beställde Menabrea 150° anniversario ambrata eller som bolaget själva kallar den; Menabrea birra Ambrata.
Har svårt att tänka mig att det dyker upp något...

Relaterade länkar:

onsdag 2 maj 2007

Öl i Sumpan

I går begav Fredrik&jag oss till Enköping för att se på fotboll. Efter matchen tog vi tåget tillbaka mot Stockholm och hoppade av i Sumpan för att fira segern på Bishop arms. Han har tydligen börjat uppskatta riktig öl på gamla dagar. När fan blir gammal blir han religiös som det heter i visan.
Väl där började vi botanisera bland faten.
Jag började med en pint Dugges Provbrygd 4-2007-OrdinaryBrownBastardBitter,någon slags hybrid mellan en bitter&en brownale.Som vanligt en kvalitativ brygd från Dugge's.
Skebo Bruksöl. Den första jag druckit från detta bryggeri. Välbalanserad,men lite för snäll i mitt tycke.Hade högre förväntningar.
Hofbräu Schwarze Weisse,tredje ölet jag dricker från detta berömda bryggeri&antagligen det bästa av dom.En ok dunkelweisse,inget speciellt.
Ännu en flasköl från samma stad stod på tur nämligen Hacker-Pschorr Münchner Dunkel. Inte mycket att säga om en ordinär dunkel. Så slutligen en Mort Subite Gueuze Lambic,anlderles för snäll&sötsliskig.Mycket mer syrlighet är att önska.
Enligt personalen är det mycket nytt på ingång till denna oas i förstaden.