söndag 22 september 2019

Öl i Jakobsberg

Jag var ledig och gick till en lokal pizzeria för att ''få'' lite föda. God lasagne och inte så god Småland från Åbro till.

Sammanstrålade på kvällen i Jakan med Elmik på klubben Fredagsmangel där även ett par band spelade. Det var uppenbarligen Spendrups som var huvudleverantör. Trots detta fick vi i oss några exotiska brygder. För min del: Union jack IPA från Firestone walker, Zuper zitrus, Heineken, Grängesbergs pilsner-öl, Island bulldog, Wisby Stout och Wisby Kloster. De flesta ölen var inte riktigt min grej.

lördag 21 september 2019

Snopet

Karl Grandin slår till igen.
Ännu en picknick innan en allsvensk batalj hade vi för ett tag sedan. Snacket gick redan innan om det skulle drickas segeröl efter matchen. Nu slog gästerna ett slag för folkhälsan och satte abrupt stopp för dylika aktiviteter. Innan drabbningen när vi var förväntansfulla intog iallafall: Sierra nevada Trip in the woods: Barrel aged Ovila abbey ale (och där var plötsligt det ölnamnet slut), Örebro Körsbär, Nike från Omnipollo och Comet wheat lager från Spendrups.

torsdag 19 september 2019

Öl i goda vänners lag

Sex muntergökar satt ute förra månaden och gick igenom 26 öl från 7 länder och kom fram till följande:

IPA

Brygghus 19/Heretic International haze 25 poäng
Captain lawrence Powder dreams MSE 23 poäng
Dochter van de korenaar Crime passionnel 20 poäng
Nya Carnegiebryggeriet 100w 14 poäng
Skedemosse Krutbrännare 6,5% 7  poäng
Carlsberg Brewmasters Collection 1  poäng

Inte fel att sitta i solen och sippa på lite humliga brygder i glada vänners lag.

Baltic porter

Brokreacja Deep dark sea Pedro ximenez sherry 15 poäng
Pinta Imperator baltycki Sherry oloroso 13 poäng
Brokreacja Deep dark sea Kirschwasser 7  poäng
Carnegie 2  poäng

Polackerna visar Carlsberg Sverige vart skåpet skall ligga. I Polen tydligen.

Imperial stout

De molen Spanning & sensatie 17 poäng
Pühaste Dekadents 16 poäng
Jablonowo 10 poäng
West berkshire Stay grounded 8  poäng
Wild Beer Wineybeest 6  poäng
Bergslagens Swedish fika 5  poäng
Wrezel Peated Bowmore 5  poäng
Innis & gunn Vanishing point 02 5  poäng

Min favorit fick bara en femteplats, men guld och silverölen var verkligen inte illa de heller.

Belgian strong ale

St-feuillien Cuvée réserve 15 poäng
Dugges/De molen Windmill & airport 15 poäng
Kasteel Barista chocolate 13 poäng
Ellezelloise Quintine Blonde 9  poäng
Omer Traditional blond 7  poäng
Piraat 7  poäng
Verzet Alpaca panties 5  poäng
Duvel Tripel hop Cashmere 1  poäng

Tror jag tyckte om allt. Bara ett öl som inte var från Belgien och det var riktigt fint.


Även ett par exotiska bonusöl mäktades med i salongen, Pictavia från Allagash och Mikkeller Session porter 5,5%. Fina grejor.

onsdag 18 september 2019

Staycation

Jag mötte upp Elmik d. y. på China på Kungsholmen en solig dag. Det är den lokalen där bryggeripuben Proviant tidigare huserade. Det bryggs fortfarande, men då liksom nu står inte ölen i centrum utan det är mer maten som är grejen. En liten, men helt ok kinabuffe fick vi i oss på uteserveringen i solen. Endast kortbetalning. Oväntat många öl fanns att tillgå. Vi fick i oss: Pale ale, Premium, APA och Dark amber. Ganska mycket hembrygd över ölen och inte så mycket rena smaker.
The look of love.

Vi knallade ända till Östermalm och Armemuseum (via bolaget på Norrlandsgatan). Överraskande bra tyckte jag som aldrig varit där förut.
Törsten gjorde sig påmind efteråt och ännu en ''ny'' bryggeripub besöktes. Munkbron i Gamla stan nämligen. Det är samma lokal som Monks Porter house tidigare bryggde i. Baren är nu till skillnad från förr på övervåningen. Minimalt ölutbud och det blev bara varsin öl. För min del Weisse sans frontieres. Som tur var smakade det inte weissbier.

När vi ändå var i Gamla stan slank det även ned ett par bärs där. Empress IPA från Södra maltfabriken och Stadens glutenfria IPA från St. eriks. Jag var inte så förtjust i dem.

Den långa dagen avslutades som så många gånger för på Akkurats uteservering. Lilla wit blanche från Nynäs', Skebo Pale ale, Summer passion från Tempel, Oppigårds Azacca summer och Gadds No 5 som hindrade att det blev en helsvensk dag. Ok öl över lag.

måndag 16 september 2019

Öl i Ångermanland

Jag vaknade hemma hos svärmor ganska tidigt och begav mig ut på en ordentlig turfpromenad i Eriksberg och dess omgivningar.
Väldigt varmt var det redan på morgonen och man var ganska sjöblöt efteråt. Tillslut anslöt Lindha alla tre började den långa bilfärden norrut.
Vid ett lunchstopp på vägen intogs en alkoholfri Sofiero från Kopparbergs.
Entouraget

Efter 50 mil var vi framme i Bysjö utanför Junsele i Sollefteå kommun. Det är verkligen mitt i ingenstans. Knappt att det finns telefon-nät. Vad det finns desto mer av är knott! De trivs inget vidare i solskenet, men där var det alldeles för varmt att vistas. Det var ett helvete med andra ord. Jag förstår inte varför de gillar Norrland.
Anledningen till vår färd till denna gudsförgätna obygd var ett bröllop, men dagen innan var det förfest med en massa folk och även en större fest efter själva vigseln på en loge. Det var ingen brist på öl, men jag hade med mig lite exotiska brygder för att liva upp lite. German coast double IPA från Insel-brauerei, Sagres Bohemia original, Eisbrecher från Barre, Diabolisk från Ängöl, Indulgently crisp experience från Cloudwater/Modern times, Kapittel watou Blond från Leroy, Electric nurse Winter brown ale, Alllsta Session IPA och Uppsala New england IPA. Verkligen högt och lågt i denna brokiga skara öl.

Dessutom blev jag bjuden på ett par exotiska öl av herr Karlsson innan vi skulle åka tillbaka till människobyn. Surf citra från det för mig okända jämtlandsbryggeret Revsund och New mighty mofaza från Jemtehed & brande. Även de hemmahörande i Jämtland. Tack och bock.

söndag 15 september 2019

Hot in the city

Det var grisvarmt när jag med tåg anlände Uppsala C. Dessutom låg alla kortbyxor i tvätten så man behövde inte frysa som tur var.
Visste inte att Bastard burgers fanns i stan. Det kanske var nyöppnat, en mycket god burgare intogs iallafall och en galet god milkshake (...för75:-!). To Highlight IPA från This is how (som verkar vara kedjans huvudleverantör) och Slow your roll från Bronx hällde jag i mig av bara farten. Det här stället hade den underliga kombinationen, trevlig personal men usel service trots att det knappt var några gäster där. Bara kortbetalning.

Jag sammanstrålade med Hedin på Ångkvarn och vi blev sittandes ett par timmar. Det var för varmt ute och inne fanns ingen AC. Underbart m a o. Det var bara at svalka sig bäst man kunde med lokala brygder i form av Oxblod, Pale ale, Cherry colored funk och No. 1 Hallon från Lännabruk (ja, ett ord tydligen). Ny bryggmästare tydligen som även fungerade som bartender denna dag.

Nästa stopp var Domcraft där det iallafall fanns ett bord i skuggan, det var betydligt mer behagligt. Öl här var Capability brown Roosters och Lynnbrook från Destihl. Det satt fint.

Slutligen ett par bärs på Taps, Passion for me från Uppsala Brygghus och Malmen pale ale från Mikkeller. Alltid trevligt att träffa Hedin, synd att det inte blir så ofta bara. Kul eftermiddag/kväll med lite ''catching up''.

fredag 13 september 2019

Inge'alkohol,bara öl!

Man ska ju inte dricka själv sägs det. Var ändå ensam och ölsugen så jag tog några alkoholfria (typ) brygder i hemmets lugna vrå. Willemoes Session IPA från Vestfyen, Mariestads Alkoholfri Sommarlager ofiltrerad från Spendrups och Passionate ginger beer från det för mig okända Luscombe organic drinks. Den sistnämnda var antagligen den godaste (och dyraste) ingefärsdricka jag druckit.

torsdag 12 september 2019

På örat vid Öran

Elmik d.y. och jag drog ut i skogen en dag för ett tag sedan och hade smygprovning av barley wine vid Öran och kom fram till följande:

De molen Bommen & granaten 6 poäng
Kingpin Full contact Port 5 poäng
Kingpin Full contact Peated whisky 3 poäng
Jablonowo 16000 h.b.c. hibiscus 3 poäng
Kormoran Barlow sorbus 3 poäng
Kingpin Full contact Bourbon 3 poäng
Kingpin Full contact Sherry 1 poäng
Ridgeway Criminally bad elf 0 poäng

Allt utom vinnarölet och nollpoängaren var polskt.

Unnade mig en bonusöl i form av Sigtuna Saison classique moderne som jag var lite besviken på. Lite otacksamt läge efter de tunga (men små) pjäserna i provningen.
Riktigt trevligt ute i det fria.

onsdag 11 september 2019

Öl i det gröna

Vår traditionsenliga förmatch-picknick var för dagen flyttad till Råstasjön. Det var väldigt varmt. Julölet Sinebrychoff Jouluolut 6% var det enda exotiska öl som intogs. Inte gott gott kanske, men bättre än väntat.

Matchen gick programenligt och ett par segeröl intogs på ''Biskopen'' i Sumpan. Pink vapor stew från Ska och Fermenterarna Vild hallon o passion 4,5% avslutade denna härliga sommardag.

torsdag 29 augusti 2019

Hemester

Jag var med frun i stan en solig dag när vi för en gångs skull båda var lediga samtidigt.
Vi hade hamnat på djurgården och passade på att besöka Spritmuseums brygga som man hört så mycket om i flera år nu. Det var verkligen inget märkvärdigt, med det var iallafall dyrt och helt ok mat. Man hade utsikt över en marina där det var mycket aktivitet så det väl är när det är högsommar. Bara en öl mäktade vi med. För min del Elder cream från Värmdö bryggeri på cask. Smakade som folk som inte gillar real ale tror att real ale smakar. Platt och varm m a o. Hittade ingen fläder.

Djurgårdsbåten tog oss till Gamla stan. Frun hade aldrig varit på ''Zumen'' utan att det varit något evenemang där så det var med andra ord på tiden. Maten smakade väldigt bra på uteserveringen i skuggan och man kunde sitta och se på alla horder av turister som gick förbi. Jämtlands Dry hop helles, Gänstaller Keller pils, Mönchsambacher Export från Zehendner, Gamla stans porter från Skebo. Fina brygder.

Nästa stopp var Ardbeg embassy eller Ardbeg room som det hette på min tid och däremellan har det haft ytterligare ett whiskeyrelaterat namn. En hel del, mestadels svensk fatöl finns att botanisera bland till humana priser trots läget på superturistiga Västerlånggatan. Vi blev sittandes där ett par timmar. Jag fick i mig: Lilla hopsingen West coast session (det första jag provat från dem), Oppigårds Summer session 4,2%, Dr. pomander från Stigbergets och Third rale brown ale från Train station. Oren. Jag vet inte om ledningarna här är skitiga eller om något gick fel vid bryggningen, men något står inte rätt till. Syrlig. Har mycket svårt att tänka mig att herrarna (?) i Knivsta vill att det ska smaka så här.
Det fick räcka för denna trevliga dag.

onsdag 28 augusti 2019

Provning&picknick

Frun i huset tycker inte om IPA, men hade ändå på olika sett lyckats få några i sin ägo. Dessa ville hon bli av med på minst smärtsamma sätt. Dvs att tvinga i mig dessa. Som tur är är det en stil jag oftast uppskattar. Vi körde en smygprovning och kom fram till följande:

De dochter van de korenaar Crime passionnel 6 poäng
Open water Lazy 4 poäng
Skedemosse Krutbrännare 6,5% 2 poäng
Open water 100$ bills 0 poäng

''Panelen'' var rörande överens. Open waters är ett åländskt bryggeri son jag aldrig hört talas om, men det har tydligen funnits några år. Skedemosse var också okänt och ligger på Öland.

Efter den uppvärmningen var man redo att möta upp gubbarna för en picknick innan ännu en allsvensk batalj. Ocean Red ale och Urban chestnut Zwickel 5% avnjöts med dem och det smakade bra.

I vanlig ordning inkasserades tre poäng av hemmahjältarna och efter matchen avslutade vi på ''Biskopen'' i Sumpan som så många gånger förr. Fermenterarna Vild mango, Sonrisa från Buxton och Guns 'n' rosé från Oskar blues. Trevliga segerbrygder över lag och en bra dag i största allmänhet.

lördag 24 augusti 2019

Öl i Kalma'

Det var dags för Kalmar borta. Stefan och Knutte kom och plockade upp mig för vidare färd söderut. Ett par exotiska lageröl slank ned på vägen i form av den polska parkbänksvältaren Mocne Dubeltowe från Okocim och Brau Pils från DC brau.

När vi kom fram tog vi en lite picknick på en brygga i Kalmar sund där Coop Imported czech lager från Staropramen ''förgyllde'' tillvaron i blåsten.

Efter att det checkats in i vår ''stuga'' intogs även en Folkes Tjocke stout från Centralbryggeriet på innergården.

Precis som i Sundsvall fanns det inte Uber i Kalmar så det blev stressigt att fixa fram en bulle i sista stund, men det löste sig till slut med lite samåkning till Guldfågeln arena.

På arenan intogs varsin Åbro Original 3,5%. Mums.

Tre poäng fick vi med oss i bagaget och av bara farten var det betydligt lättare att få tag på en taxi efter matchen som tog oss tillbaka till boendet där en Big drop Pale ale intogs. Helt ok alkoholfri öl faktiskt.

Nästa stopp var hamburgerhaket Grilleriet. Bra burgare som nog alla var nöjda med, dessutom var personalen trevlig. Några segeröl slank också ned i form av Twisted 008 berliner breeze från Klackabacken, Kalk bay pale ale från Cape brewing co och från samma bryggeri cape point.

Ett vad jag uppfattar som ganska nytt ställe i stan är Postgatan som också ligger på Postgatan. Antagligen stans största ölutbud. Stockholmspriser. Grabbarna tog bara varsin öl medan jag blev kvar resten av kvällen inmundigandes Emmaboda Svartvinbärlin, Mosaic hop explosion från Kees och från samma bryggeri In Kees of emergency.
Man måste nog gå hit igen om KFF hänger sig kvar i Allsvenskan.
Mycket lugn hemfärd dagen därpå.

fredag 23 augusti 2019

Alkoholisthelgen™

Det hade återigen blivit dags för årets upplaga av Alkoholisthelgen™. Som vanligt i Kungsängen hos Tom (numera med sambo). Frun var också med i år. Exotiska brygder denna gång var: Amo Winter special chocolate porter, Gudars skymning från Ängöl, Spruce goose från Mallinsons, Clockwork tangerine från Brewdog, Cubano-style espresso brown ale från Cigar city, Maneblusser Lente från het Anker, Sagres Bohemia bock från Sociedade central de cervejas e bebidas och Schuppenboer Tripel Extra dry hopped från Het nest. Dessa mer eller mindre goda brygder spriddes ut över några dagar och varvades med god mat. Avslutningen var precis som förra året en picknick innan någon allsvensk match i Solna.


Vi klämde även in en smygprovning av ''suröl'' när vi ändå var i farten och kom fram till följande:

't Verzet Oud bruin raspberry 16 poäng
Morgondagens Gelehallon sour 14 poäng
Mikrofonbryggeriet Raspberry moscow mule 14 poäng
Stigbergets Brak 13 poäng
Dugges Tutti frutti 13 poäng
Mikkeller Nelson sauvin Mango passion 11 poäng
Tempel Surpene 10 poäng
Avery Lunctis viribus 9  poäng
Brekeriet Cassis 5% 9  poäng
Wild beer Modus operandi 9  poäng
Pangpang Peach preacher 8  poäng
Stockholm Barrelaged apricot sour ale 8  poäng
Dykes Passion fruit sour 6  poäng
How to tear down this wall 5  poäng
Brooklyn Rose de ville 5  poäng
Hoppin' frog/To øl Ss stout 3  poäng
Letra Oak port b.a. sour ale 3  poäng
Nya Carnegiebryggeriet Halo 2  poäng
Crooked stave Nightmare on brett 2  poäng
Åre Berliner weisse 0  poäng

Oj, det var många öl i solen.
Vi tackar för ett i vanlig ordning utmärkt värdskap och ser redan fram mot nästa års spektakel.

torsdag 22 augusti 2019

Lunchöl i London

Frun var trött och jag vaknade tidigt och tog en lång turfpromenad på morgonen.
Det var hemresedag och precis som förra sommaren spurtade vi på Brewdogs bryggeripub. Crowns & hops Stout, A•w18 Helles från Cloudwater samt deras egna Cosmic crush tropical 6%, Pale e och X deya in two minds vad var som intogs. Goda öl till dyr men god mat.
Themsen
river Thames
En oas i Kensington
Apostlahästarna tog oss sedan till Liverpool street station varifrån det vart vidade färd med tåg till flygplatsen. Där blev jag bjuden på en flaska Balik beer schweichiska Locher. Den står listad på rate beer som baltic porter och på Untappd som ''imperial brown''. Jag skulle hellre säga barley wine. Gott var det inte i alla fall, men de elva procenten gjorde väl sitt till att man kunde få en blund på flyget hem.
Sammansattningsvis var vi båda var nöjda med resan men hade gärna haft en till dag i Stratford om vi känt till festivalen när vi bokade, nu var det ju bara bonus. Tur med vädret också men inte för varmt.
Klart slut.

onsdag 21 augusti 2019

Öl i Fulham

Kungliga London.
Vi tog tåget tillbaka till London ganska tidigt och tog oss där till ölbutiken Drink of Fulham. Tydligen var det hela fem år sedan sist. Jag gillar verkligen det stället. Enligt en av ägarna (som alltid verkar vara där) är det numera vanligare att folk kommer in och dricker än att de köper med sig. Så varför inte göra båda? Det gjorde vi i alla fall.
För min del förtärdes på plats: Hoppy little lager från Cloudwater, Californishire från Magick rock, Orange gobblin från det för mig okända nottinghambryggeriet Black iris, Cloudwater West coast pale och Yannaroddy porter från irländska Kinnegar.

En buss gick utanför till vårt hotell så vi åkte dit och checkade in.
Efter någon timme på rummet gick vi ned mot Themsen, men tog ett depåstopp på en pub på vägen. Tror frun tog en cider medan jag ''förlustade'' mig på Peacemaker från Rebellion. Tror inte bryggaren ville att det skulle smaka då här. Misstänker att ledningarna inte var rengjorda på länge eller att fatet varit påkopplat i minst fem dagar (man bruka räkna med att casköl ~håller en dag /% efter att det kopplats på).

Till slut kom vi fram till Draft house i stadsdelen Battersea. Stället känns väl insuttet vilket nog kan stämma, men jag skulle tro att denna pub har funnits länge, men under annat namn. Köket hade precis stängt, men det ligger en Domino's tvärs över gatan så vi tog in en pizza därifrån (som man får göra i civiliserade länder). Personalen, var trevlig och pratsam, men verkade inte ha någon vidare koll på ölen som serverades i den mörka lokalen. Jag intog: Popihn Florida weisse - Fruits de la passion/mangue, Victoria från lokala Bohem brewery, Sarcasm citrus pale ale från Watneys och deras egna huslager från Victory.

tisdag 20 augusti 2019

Öl i Warwickshire del II-Yorkshire pudding &some scones please

Här föddes Shakespeare.
Det var varmt och pollenhalterna var antagligen de ''årsbästa''. Vi började med en reäl promenad runt om i stan. På ett cafe i vad som kändes som en trädgård intogs en Pure ubu premium amber ale från Purity. Det smakade bra i skuggan där man kunde sitta och eftersvettas/pusta ut efter den långa promenaden.

På ett cafe i centrum slog vi oss ned i deras mysiga trädgård. Ingen av oss hade ''ätit'' afternoon tea tidigare så det var väl på tiden då. Det var verkligen en glad överraskning. Det var mycket att äta och till slut var tekannan slut och en Cotswold best från North cotswold beställdes in. Teet smakade betydligt bättre...
Vi gick tillbaka ''hem'' och vilade lite innan kvällen

Golden bee.
... som inleddes på weatherspoonspuben Golden bee i centrum. Ganska mycket folk denna fredag, men det fanns ett bord till oss. Ett par timmar blev vi sittandes där, inmundigandes: Pit stop från det för mig okända cheltenhambryggeriet Prescott ales;frisk, somrig och lättdrucken real ale. Inte överdrivet  mycket kolsyra. Cwrw (tror det öl på kymriska) från Evan evans; bärnstensfärgad. Smakar som folk som inte gillar bitter tror att bitter smakar. Ingen höjdare. Central line red från Porto bello (sic); inte mycket till arom. Mer välbalanserad än vad red ales brukar vara. Relativt maltig och lättdrucken. Nottingham Supreme bitter; som namnet skvallrar om är detta en lite starkare bitter (5,2%). Drickbar, men vansinnigt omodern och sträv.

Dagens sista stopp var livliga Cox's yard där ett band spelade, men man kunde sitta ute vid Avon som tur var. Medelåldern här var betydligt lägre än vad den brukar vara på landets pubar. Livat som sagt... 61 deep 3,8% från Marston's, Charlie wells Dry hop lager, Charlie wells Triple hop IPA och Bombardier Golden beer 4,7% från Eagle brewery var vad jag fick i mig. Här var det inga höjdaröl. Högre standard på Golden bee.
Skön promenad hem i den somriga kvällen avsluta de denna trevliga dag.

måndag 19 augusti 2019

Öl i Warwickshire del I-Ännu en CAMRAfestival

Vi vaknade hyfsat tidigt och tunnelbanan tog oss till stationen med det underliga namnet Marylebone där ett tåg mot nordväst bordades.
Efter ett par timmar anlände tåget Stratford-upon-Avon. Efter en halvtimmes väntan i solskenet kom en minibuss och hämtade oss och ett gäng andra festivalsugna till den lokala CAMRA-avdelningens årliga festival som hölls på en galoppbana/camping.
Perfekt väder (även om man kanske brände sig lite i solskenet) under alla timmar vi satt där. Borgmästaren var där och officiellt invigde festivlen. Trevliga andra festivalbesökare att umgås med också.
Som vanligt lyckades jag få i mig en hel drös öl vilka var: Fortitude best bitter från det för mig okända Wantsum brewery från Kent,  Atlantic 4,2% fån Sharps, Backyard Blonde, Dr. fox's Cunning linctus från Tydd steam, Manu bay från Sharps/Galbraith's, Harry's heifer från Church farm, Skinners Hops 'n' honey, Crafty fox Black IPA 4,4% från Hook norton, Bibble från Wild beer, Clout stout från Clouded minds, Blunderbuss från Clavell & hind och från samma bryggeri Coachman.
Nästan bara traditionell bira (och cider) fanns att tillgå. Festivalens starkaste öl var på 6,8%. This is England...
Högtidligt öppnande
Vi åkte tillbaka till stationen med minibussen och gick till boendet där väskorna dumpades. Inte så långt därifrån låg the Bear som var en fin men gammal hotellbar med vad som antagligen var den sämsta trubadur jag hört. Dessa brygder avslutade denna sköna dag: Church farm IPA, Shagweaver och husölet The bear best bitter. Båda från North cotswold. Gillade faktiskt ingen av dem. Sen gick vi ''hem'' och sov.

söndag 18 augusti 2019

Öl i Whitechapel

Vi (jag och frun) begav oss ned till Nyköping och flygplatsen där för ett par månader sedan. Tyvärr fanns den inte längre Nils oscar där utan man fick nöja sig med Carlsbergs Sveriges portfölj. Jag tog en Hof. Ett öl som för ~20 år sedan låg mig varmt om hjärtat. Nu var den mest tråkig.

Ett par timmar senare landade vi i Essex varpå en buss kunde ta oss till London där man efter lite mat kunde slå sig ned i baren på White hart som vi även besökte förra året. De kallar stället för bryggeripub, men det har tydligen inte bryggts där på några år. Ett par timmar passerade medan bärsen slank ned. För min del: Mo mild mo problems från Blackjack, Pink moon raspberry wheat beer från det för mig okända nottinghambryggeriet Liquid light, Morello cherry gose från One mile end, Kursaal gold och Legra pale. Båda från Leigh on sea brewery. Överlag goda somriga brygder. Jag gillar verkligen det här stället, men vid varje besök är tiden knapp.
Det hade blivit dags att checka in i vårt lilla men, fina rum som låg på gångavstånd.
Vi passade på att vila ett par timmar då det varit en löjligt tidig morgon och jag inte ens gått och lagt mig efter jobbet.
Konst?
Det finns en kedja i England och Wales som heter Brewhouse & kitchen som besökts för ett par år sedan i Chester. Nu gick vi till deras pub i Islington vilket var en reäl promenad i värmen. Hyfsat stort ställe.
Väldigt mycket folk en vanlig torsdageftermiddag, men som tur var var bord/''pairingpaket'' beställt. Jag tror det var sex för-rätts-stora tallrikar som ingick. Det var väl inget som skar sig, men heller inget som var ens i närheten av att vara ''1+1=3''.
Ölen var Granita pact, Arc angel och Vlad black IPA. Buss ''hem''. Klart slut.

lördag 17 augusti 2019

Farmhouse beer fest&Waza

Väldigt varmt denna dag när jag mötte Tom på Farmhouse beer fest som ägde rum på Stockholm brewing. Skönt att kunna sitta i skuggan med ''en'' öl. Suröl var temat, men värdbryggeriet hade även sitt vanliga sortiment utöver det. Ingen direkt trängsel heller vilket också är ett plus. Alla representerade bryggerier hade folk på plats vilket också är bra. Ja fick i mig: Ruud peesch från Mikkeller Baghaven, Gigantic-translantic IPA, Pannkakstårta sour, Cryo pils, The elder, Dame de raisin. Alla fem från Stockholm brewing. Eik &tid Syr 6,3%, Barrique Oloroso '17 och Barrique Levenswater '17. Båda från Bokkereyder.

Men det var inte slut där, vi drog vidare till en annan bryggeripub. Waza närmare bestämt där 14 andra i åldersgruppen 18-86 som slöt upp för att fira frun. Det var trevligt. Dessutom smakade både maten och ölen bra.
Även här fick vi i oss en drös öl. För min del: Haze of hearts pale ale, Take a walk on the wazzza som var en samarbetsbrygd med Danko beer, Blondie, Mango I.P.A. En tjeckisk pilsner med det passande namnet Celebration lager från Bernard, 21 pale ale citra Brew by numbers och slutligen Duett från Nyckelbydal.

Några av oss gick vidare i solnedgången till Flying dog inte långt därifrån. One hazy summer från Harpoon intogs här. Vet inte om ledningarna inte var rengjorda på ett tag eller vad som vad fel, men jag har mycket svårt att bryggarna i Boston ville att ölen skulle smaka så här.

Sista stoppet var ''Biskopen'' på Vasagatan där några damer till anslöt. Kvällens sista brygder var Tropic like it's hop från Innis & gunn och Lambic & stout från Timmermans/Guinness. De kanske inte var så gott, men det var iallafall dyrt.
Godnatt!

onsdag 14 augusti 2019

Öl i ett somrigt Stockholm

Åkte till stan och turfade lite på söder. Det var väldigt varmt och jag tog en vätskekontroll på OT. Golden plover från det för mig okända engelska bryggeriet Allendale. Den var ok. En riktig sommaröl, så det passade bra att pusta ut med den i skuggan.

Gick därefter till Gamla stan och sammanstrålade med Majsan. Vi gick på en konsert där någon hon kände var med.
Nästa stopp var turistiga vikingarestauranten Aifur inte långt därifrån. Mysig och annorlunda lokal som jag antar skulle kännas som ett långhus även om det fanns en del avskilda vrår att sitta på. Maten var i det närmaste fantastisk. Som väntat serverades all dryck i krus. Deras husöl från Fjäderholmarnas bryggeri gjorde sällskap. Ölutbudet var begränsat men det fanns flera öl från Fjäderholmarna.

Vi drog vidare genom de gamla gränderna till Ardbeg-room (som de hette på den tiden vi brukade hänga där för ~ tolv år sedan). Tror våra besök upphörde pga att ölsortimentet hade blivit sämre. Sedan dess har man bytt namn åtminstone ett par gånger och heter nu Ardbeg embassy. Som namnet skvallrar om finns ett stort whiskeysortiment.
Jag dricker inte sprit men blev glatt överraskad av all fatöl de hade samt priserna på dessa trots läget. Det gjorde att det blev ett par öl här. Fryken lager från Västra ämterviks bryggeri och Rebel Originál premium från Meštanský pivovar havlíckuv brod. Man får vad man betalar för tydligen...

På vägen hem gick vi (inte) förbi Akkurat för en sista öl KGB (Kent Golding Bitter) från Kent brewery för min del. Den satt fint. Sen var det bara att åka hem och lägga sig.

fredag 9 augusti 2019

Lambic,(D)IPA&mjöd

Utomhusprovning stod på schemat denna soliga dag då vi öppnade upp ute på gården.

Lambic

Boon Oude Kriek '16 5 poäng
Lindemans/Mikkeller Spontanbasil 2 poäng
3 fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & gaston 5,5% '17 2 poäng

Jag minns 3 fonteinens öl som helt fantastisk, den känslan hade försvunnit nu. Det var fortfarande gott dock.

IPA

Brygghus 19/Heretic International haze 13 poäng
Örebro Brygghus/Apex see ya later 11 poäng
Pang pang Peach Preacher 10 poäng
O/o Bangatan 6  poäng
Naparbier Simcoe 5  poäng
Ska Modus hoperandi 0 poäng

Bara burkar i denna klass, det hade det nog inte varit för så lite som för ett år sedan.

DIPA

Stigberget/J.wakefield/All in Miami meow 8 poäng
Stigberget/Northern monk 7 poäng
Stigberget Bird in hand 3  poäng
Marafada 0 poäng

Ännu mer humle här och Stigberget visar portugiserna hur man brygger dubbelIPA.

Mjöd

Medovarus Amber 9 poäng
Mjödhamnen Dalafröjd '13 6 poäng
Mjödner Embla '17 3 poäng
Immergut Honungsvin 0 poäng

Rörande enighet när det blev full pott för det ryska ''barnmjödet''.
Stark insats av panelen som fick i sig alla dessa starka brygder i solskenet.

tisdag 6 augusti 2019

Lycka

Inte glada.
Jag var hungrig och i Solna. Så vad gör man? Trycker en buffe på Mall of Scandinavia. Efter som det var en asiatisk restaurang fanns även asiatisk öl i form av Ancient nipponia pilsner från Hitachino nest som jag tyckte var lite väl spritig.

Gick därefter och träffade parkbänksgubbarna för en liten picknick innan avspark. Upp Påsk (imperial) porter var det exotiska som intogs.

Efter den sköna derbysegern gick Tom och jag till ''Biskopen'' i Sumpan och tog ett par segeröl på uteserveringen. Noble excess från Oppigårds och Upp pils förgyllde tillvaron ytterligare.

måndag 5 augusti 2019

Ölchock

Förrförra månaden var det ett mycket trevligt evenemang på Stora nygatan i Gamla stan (det var även i Göteborg). Fyra barer på denna superturistiga gata hade representanter och öl från tio bryggerier på plats under namnet Ölchock.
Frun och jag började på Tritonia där ingen av oss hade varit tidigare. Litet, men mysigt och trevligt med kunnig personal men ganska dyr öl. Vi satt bara där ett par timmar tidigt, men det blev väldigt trångt på slutet. Bärs här för mig var: Coupage 6% från Mariatorgets mikrobryggeri, Private pils från Spike, Alvinne Berliner ryesse 4%, Tuk tuk drama och Kosmos. Båda från Põhjala.

Vi drog vidare till 19 glas som även det var terra incognita. Lite fancy ställe där maten står i fokus så det var bara att passa på att äta där. Här intogs: Piejūras klimats från de lettiska bryggarna Ārpus/Malduguns; som att stoppa ned näsan i en jordgubbs-syltburk. Smakar jordgubbs-sylt, men mycket mindre. Underlig öl. Fruktig. Ķi från Malduguns; vitlöks-brown ale kanske inte låter så gott, men var en guld-pairing med nässelsoppa. Slutligen Fruits of the doom från La cavalera. Goda öl över lag.

Nästa stopp var Sjätte tunnan där man inte varit på många år. Träffade och hängde med Monica och Peter och deras sällskap här. Mer alkohol intogs faktiskt här med i form av Medovarus Kriek (barnmjöd), Tere fere från Pinta, Džion borna 4,9% juniper raw ale och Sulos beržų från litauiska Panevėžio alus. Goda brygder över lag.

Sista stället var Wirströms som jag inte besökt på ~15 år. Vi träffade även Patrick på vägen dit som hängde på. Dehydration Tanker yuzu and lemon gose och Fanatic oat cream IPA Amarillo, ahtanum, ekuanot från Naparbier intogs här. Inga vidare öl i mitt tycke, men en väldigt rolig dag. Bra initiativ.

onsdag 31 juli 2019

Glatt gäng

Det var ganska tidigt när jag gick ned till stationen i Sundsvall och åkte vidare söderut till Uppsala där det var födelsedagskalas på gång i Eriksberg med tårta och allt. Vi var där några timmar innan nio av oss drog vidare till Bistro hörnan där god mat gjorde Sierra nevada Pale ale 5,6% sällskap. Ölen smakade också bra.

Vi fick skjuts till centrum där Domcraft hägrade. Ett par till slöt upp och ett par andra föll ifrån. Undertecknad hade aldrig varit där tidigare, men var glatt överraskad. Modernt ställe i vad som kändes som en väldigt gammal byggnad.
Det var ingen riktig långsittning, men ett par timmar blev det där. Jag hann få i mig: Larkins Pale, Archipelagose från Tempel, Impeached från Freigeist och Full of beans II Coconut & chocolate från Wild weather. Finfina brygder.

Nästa stopp var Taps där House party från Lervig avslutade kvällen för mig. Tåg hem. Tror de andra i sällskapet var ute i åtskilliga timmar till.

tisdag 30 juli 2019

Öl i Norrland

Ingen hade tid eller lust att åka med mig till Norrland och jag hade ändå ledigt. Kärleken till Svenska mästarna blev dock för stark så det blev till att bege sig upp själv till Sundsvall med (vanlig) buss.
Började med att trycka en pizzabuffe, men ölutbudet var som väntat undermåligt så det fick bli något alkoholfritt skit.

Jag gick och dumpade väskan på boendet och gick in på Idrottsparken där man fick stå i regnet i ett par timmar och se bortalaget ge bort två poäng.
Gick måttligt road bort till den lokala ''Biskopen'' där man kunde värma sig och ''få'' sig lite öl till livs. Följande brygder fick mig på bättre humör: Spikarna lager, Pale ale och Vindhem veteöl. Alla tre från det för mig okända Alnöl från Alnön utanför Sundsvall. Hunter pale ale från Tjärnsjö brewery, Katthavet och Sundsvall från Stenhammaren.
När de stängde ösregnade det så det blev en taxi (tydligen finns inte Uber i Sundsvall) ''hem''.
Kul kväll trots allt.

måndag 29 juli 2019

Bryggeribesök i Skärgården

Det var ett tag sedan, men nu var det dags för en utflykt i Främjarnas regi. Denna gång till Hop notch/Waxholms bryggeri (inte att förväxla med Vaxholms brygghus) inte beläget i Vaxholm som man skulle kunna tro utan på Rindö som dock tillhör Vaxholms kommun. Riksbekanta (?) Jessica Heidrich (tidigare bryggmästare på St. eriks) och hennes sambo har köpt bryggeriet av den tidigare ägare och behållt varumärket Waxholms bryggeri för de mer traditionella ölen medan de mer exprimentella går under namnet Hop notch. Vi fick oss en visning samt smaka på en del av bryggeriets öl ''parade'' med ost från mejeriet som är närmsta granne. Bland annat Mörk lager och Lovart lager fick vi smaka på.

Ett väldigt trevligt besök i Skärgården var det i alla fall. Vi hann med bussen tillbaka till färjan till Vaxholm där jag och en annan i sällskapet gick in på Hamnkrogen och tog varsin öl en Ekologisk saison för min del. Den var inte för mig.

En del av oss tog båten tillbaka till stan. Satt med frun på däck och ''avnjöt'' Åbro Original och Zlatopramen från Starobrno.

När vi kom fram gick vi till det relativt nyöppnade Omnipollos Flora i Humlan. Bara uteservering, men det var varmt och skönt så det gjorde inget. Antar att det inte kommer vara öppet om ett halvår. Majsan tog en glass med någon passande öl till medan jag tog en skaldjursplatå med hur mycket vitlök som helst och en Lucy. Ölen var ok. Lång kö, bara en toalett och dyrt. Gillade inte detta ställe, går hellre till ''Hatten'' faktiskt.
Det fick räcka så denna trevliga vårdag.

torsdag 25 juli 2019

De komma från öst och väst.

För ett (bra) tag sedan öppnade vi upp lite diverse alkoholfria brygder och kom fram till följande:

Grace foods Jamaican style ginger beer 6 poäng
Carlsberg Non alcoholic 3 poäng
Brewdog Raspberry blitz 3 poäng
Emubräu Ljus lager 2,1% 0 poäng

...usch ja.

Följande vecka var vi betydligt fler och med betydligt mer upphetsande innehåll i glasen.


IPA

Sierra nevada Resilience 51 poäng
O/o Bangatan 38 poäng
Naparbier Centennial 37 poäng
Holy city Overly friendly 7,3% 35 poäng
Naparbier Chinook 34 poäng
Abita Wrought iron 33 poäng
Green man Trickster 32 poäng
Starr hill Looking glass 29 poäng
Magic hat Peeled & naked 24 poäng
Fulton Brut 300 22 poäng
Naparbier Ahtanum 21 poäng
Master Gao baby 5,1% 3  poäng

Väldigt fint vinnaröl som det var synd att man bara köpte en burk.

Kryddat öl (tidigare H/S/V)

Letra/Domus Catedrale 32 poäng
Göteborgs Lakrits 23 poäng
Grado plato Melissa 16 poäng
Dois corvos Que syrah, syrah 7,6% 13 poäng

I vanlig ordning en spretig klass. Portugisiskt både i topp och botten.

Dubbel

Moinette Brune 16 poäng
Leffe Brune '19 15 poäng
Leffe brune '18 11 poäng

Det smakade finfint alltihop.
En av surölsflighterna.
Suröl

Stigbergets/Collective arts Brak 26 poäng
Twin leaf Beauty in the cracks 6,8% 22 poäng
Mikkeller Nelson sauvin mango passion 19 poäng
Olde hickory Flanders style ale '16 16 poäng
Unknown 4.5ish 15 poäng
Logsdon Spontane wilde 9  poäng
Stockholm Barrel aged apricot 7  poäng
Plan bee Stock ale 6  poäng
Anderson valley Thribble currant 10,4% 5  poäng

Smaken är som baken, mina personiga favoriter återfinns i mittenskiktet.

Diverse stark belgisk ale (tidigare BSA)

Ommegang 20th anniversary ale 65 poäng
Barbãr 39 poäng
Bush Blonde 29 poäng
D'ourique da Fonte 25 poäng
Nya carnegiebryggeriet 1kW 21 poäng
Southampton Grand cru '15 16 poäng

Kvällens enda fullpoängare i topp. Inte illa med tanke på hur många vi var.

ASA

Victory Java cask Gold 36 poäng
Boulevard Rye-on-rye'16 27 poäng
Boulevard Rye-on-rye Sazerac 18 poäng
Lagunitas Sucks holiday ale 3  poäng

Fina amerikanska grejor rakt igenom.

Quadrupel

Rockingham Silence of the hams 41 poäng
Hertog jan Grand prestige 28 poäng
Westvleteren 12 24 poäng
Unknown Raisin the roof 10,5% 20 poäng
Alvinne Land van mortagne 19 poäng

Här gick meningarna vitt isär. Mest anmärkningsvärt är att den belgiska världsklassikern endast kom på tredje plats.

Dubbelbock

Smuttynose S'muttonator 9,8% '14 15 poäng
Schorschbräu Eichenfass 15 poäng
Paulaner Salvator 9  poäng

Olika åsikter här, men i mitt tycke visade amerikanerna tyskarna vart skåpet skall hänga.

Imperial stout

Oskar blues Ten fidy - Bourbon 50 poäng
Destihl Dosvidanya Bourbon '17 40 poäng
Stigbergets Trouble sleep 39 poäng
Great divide Yeti Whiskey 38 poäng
Mother earth Silent night 29 poäng
Lehe/Vasileostrovskaya Ravnodenstvie 15 poäng
Demoersleutel Wanna taste my Candycane 12 poäng

Riktigt fint vinnaröl. Anmärkningsvärt att förra gångens vinnare i denna stil nu kom näst sist.

En bonusöl fick man också i sig i form av Neato bandito från det för mig okända texasbryggeriet Deep ellum. Jag har för mig att den var ok.

onsdag 24 juli 2019

''Ny''bryggeripub

Det var återigen dags att se allsvensk fotboll på plats. Som vanligt hade vi picknick innan. Den enda öl som var exotisk för mig var Nesselwanger Gold från Postbrauerei nesselwang som vi besökte för ett par år sedan.

Tre högst programenliga poäng inkasserades och jag och Tom begav oss till Zum franziskaner där vi träffade 'hunden och hans farsa. Ett par bärs med dem fick vi i oss Zummarn kummar gotlandsdricka från Adelsö (som har en gotländsk bryggmästare) och Schammelsdorfer Rauchsüdla från det mig okända frankiska Brauerei knoblach. Det satt fint.

Nästa stopp var den för oss nya bryggeripuben Whipet lab på söder. ''Steril''/minimalistisk inredning där vi slog oss ned i baren. Jag fick i mig Gullmars IPA från Gröna linjen bryggeri, deras egen Smash the patriarchIPA 5,8%, Pax lab #31 Ff bröllops IPA 6%, Ceres från Pax/Secret sisters, Hello world från Hop notch och från samma bryggeri Boot print session IPA. Uteslutande svenska bryggerier över lag var jag lite besviken över ölen.

... men värre skulle det bli på Lilla wien där det blev en ''vänta på tåget-öl'' i form av Falcon Pilgrim från Carlsberg Sverige.
Klart slut.

måndag 22 juli 2019

Öl i Virginia del VII-Flygplatsöl

Gjorde en sista invägning och det visade sig att min väska hade lite övervikt. En flaska Twin leaf MDXXI imperial mexican chocolate stout fick man ''tvinga i sig'' på rummet.
Vi hoppade in i bilen och åkte de 14 milen söderut till Leesburg VA och det underliga stället Phase 2/Brew loco. Ett litet cafe med ett väldigt litet bryggeri och en hembryggarbutik i ett. Bryggmästaren (antagligen den minsta professionella bryggare jag sett) som var mycket trevlig och hon visste uppenbarligen vad hon höll på med. De två ölen jag fick i mig var dyra, men också väldigt bra. Bagel run och Sibling rivalry.
De hade även något som jag aldrig set förut, en wall of fame där man fick sitt namn på väggen om man drack det sista ut ett fat. Ledaren hade sju stjärnor efter sitt namn... Både brorsan och jag kom upp på väggen.

Efter några mil till var vi tillbaka på flygplatsen där denna lilla tur började ett par veckor tidigare. ~160 mil och 30 nya bryggerier under bältet blev facit.
Jag och vår norrländske kamrat letade upp en väldigt trång pub på flygplatsen för några avslutande brygder. Legend brown ale, Eight point IPA från Devils backbone och Old bust head English pale ale. Det smakade bra och gjorde antagligen flygresan lite mer uthärdlig.
Vid mellanlandningen på Heathrow var man inte så ölsugen, det var bara hemmet som hägrade.
Bra resa och kul att få besöka den exotiska delstaten Virginia.

söndag 21 juli 2019

Öl i Pennsylvania del II-Desperate pitcher

Udda ölkranar
Gubbarna åkte till en marknad, medan jag låg kvar på rummet och så småningom tog en Uber till centrum för lite shopping.
Gick sedan i den strålande middags-solen in på Molly pitcher precis som dagen innan. Blev sittandes där åtskilliga timmar. Gubbarna anslöt efter någon timme. Maten var liksom dagen innan väldigt fin. Första gången jag åt soppa i brödskål. Otroligt gott. Ölen för min del denna sittning var Patriot pale ale, The minuteman, Molly's "lighter" lager, Powder horn porter; inte alls stiltypisk. För fruktig. Som en dålig ESB fast svart. Mer malt tack! Milk stout, Redcoat ESB, Pb&j porter; arom av jordnöts-smör, mörk malt och lite rök. Kolsvart. Smakar mest jordnötter. Jag kände inget av bären som ska finnas i brygden. Något jordig. Peanut butter porter; ''mindre'' än den med bär. Slutligen Belgian pale ale; ''hazy'', med frisk fin arom. Smakar inte belgiskt utan mer som NEIPA. Bra balans.
Old oumberland county prison
Gubbarna åkte ''hem'' medan jag gick vidare till bryggeripuben Desperate times. Ganska mycket folk på detta tyskinspirerade ställe. Black forest, American lager, Irish red ale och German pilsner 5,5% gjorde resans sämsta mat sällskap.
Uber hem. God natt!


lördag 20 juli 2019

Öl i Pennsylvania del I-Molly's nest

Vi åkte vidare norrut från Roanoke som var en glad överraskning.
Ett lunchställe hade setts ut, men just denna dag var det stängt för renovering.
Istället stannade vi till i Hagerstown MD. Ett ställe jag trodde man hade satt sin fot för (första och) sista gången.
Hempen hill BBQ fanns inte vid vårt förra besök i metropolen för tio år sedan. Maten var annorlunda men god med Ante up mango passionfruit sour från det lokala och för mig okända Antietam och Uinta Lime pilsner. Ok bärs.

Målet för dagen var Carlisle PA där vi skulle bo ett par dagar. Fyra bryggerier i en håla på ~19000 invånare. Vad kan man mer begära?
Regnet hängde i luften när jag blev avsläppt vid Burd's nest brewing co. Litet med trevlig personal och gäster. Bryggutrustningen står bakom baren. Strawberry infused wheat, Liquid bread och Brawler från Yards. Underliga mer än goda öl.

På väg till nästa ställe regnade det ordentligt så man blev lite fuktig. Mycket folk i baren på Molly pitcher som jag trodde var en bryggeripub, men ölen bryggs tydligen på ett annat ställe i närheten. Jag lyckades klämma mig in i baren. Trevliga gäster och personal även på detta hak... och grym mat.
En hel del bärs fanns att välja på. Jag fick i mig Black currant wheat, First sour 2.0, Cannonball kolsch, A clockwork kolsch 4,5% (vilket bryggeri har två olika kölschar? Finns väl inte ens i Köln...och det var inte ens sommar när vi var i Carlisle.) och Commonwealth.
Inte stort ställe, men det verkade vara populärt.
Vi bodde åt helvete dit ingen kollektivtrafik fanns, så det blev Uber ''hem'' i ösregnet/åskan

fredag 19 juli 2019

Öl i Virginia del VI-Varmt

Det var ännu en strålande solig dag i Södern när vi jag fick skjuts till den lilla men väl insuttna resturanten Fork in the alley. Precis som dagen innan var det för varmt för att sitta ute så det fick bli baren i vanlig ordning.
Någon form av mat intogs såsmåningom och till den: Kölsch 151 från det för mig okända Blue mountain beläget 16 mil nordöst om
Utsikt från vår loftgång.
Roanoke, Brewer's day off från D9, Devils backbone Vienna lager, Shotgun wedding 5,3% från Country boy och Terrapin Watermelon gose. Över lag goda brygder.

Det gick en gratis turistbuss till centrum som jag hoppade på och mötte upp gubbarna på Deschutes som hade besökts kvällen innan. Gose with everything och Pacific wonderland smakade bra där.

Vi drog vidare till Big lick brewing company. Ett ganska stort ställe med utspridda små bord och med bryggverket och jästankar bredvid baren. Man kunde sitta ute, men det var alldeles för varmt att sitta i solen.
En hel bunt av deras brygder fick man i sig. För min del: Walk the world, At the copa, Guatemala quejina coffee stout, Sorta classic saison och Dear younger me.

Gubbarna åkte hem medan jag gick till det närbelägna Beamer 25. Stor lite upscale bar där Reason Blonde och El sully från 21st amendment som vi besökte för sju år sedan. Goda öl som blev en bra avslutning till en lång dag.

torsdag 18 juli 2019

Öl i Virginia del V-Roanoke

Soligt när vi började vår färd norrut. Efter 30 mil var det dags för ett lunchstopp i Salem VA (OBS detta är ej ''häx-salem''). Bryggeripuben vi egentligen skulle gå på hade brunnit så istället gick vi på Mac and bob's Restaurant på samma gata. Inte världens modernaste inredning, maten var inget vidare men servicen gick inte att klaga på. Jag intog Coal miners dodder från det för mig okända lokala Parkway brewing company och Son of a peach från R.j. rockers. Jag var inte så förtjust i någon av dem.
Ja det är banken!


Nästa stopp var en mil österut på Soaring ridge craft brewers i Roanoke där jag blev avsläppt. Gubbarna åkte och checkade in. Ett överraskande stort avlångt ställe med stor uteservering i solen. Det var dock på tok för varmt för mig, jag slog mig ned i baren istället och hällde i mig: Tinker creek Kölsch, The ridge fizz, White daisy, White top white ale, Hoptical dream IPA och Virginia creeper. Inte så märkvärdiga öl över lag.
Verkligt avslagen stämning här denna varma söndag. Eventuellt var det något evenemang kvällen innan.

I solnedgången gick jag till centrum och Deschutes utpost i Virginia. En liten, men ganska mysig pub med trevlig personal och god öl. De stängde tidigt, men jag hann iallafall med Marionberry lavender sour, Da shootz! och Thai chili ginger sour.
Sen var det bara att gå hem genom den behagliga vårkvällen och lägga sig på vårt stora men slitna hotell.

onsdag 17 juli 2019

Öl i North carolina del VI-Tre bryggerier,men bara en visning

Denna mulna dag började med att jag mötte upp medresenärerna på Noda brewing company på Tryon street där det var visning som vi hade bokat in oss på. Ett stort typiskt amerikanskt ställe med en stor trädgård och parkering i anslutning.
En helt ok visning. Inget kök fanns, men en utmärkt food truck stod utanför så man fick fylla på tjockmagen. Flera öl hanns även med i form av Cavu, Layover lager, Super jam, Woody & wilcox hop experiment (undrar vilken), Woody & wilcox’s hop experiment #15 Mandarina bavaria och Par 4. Inte så märkvärdiga öl.
Visning på Noda

Lite priser på Olde mecklenburg

Det var även en annan visning denna dag på andra sidan stan på The olde mecklenburg brewery dit vi åkte bil. Men det var ingen visning trots att vi hittade någon lapp där på stället om att det skulle vara det. De gör allt för att verka tyska här på vad jag misstänker är ett av delstatens största bryggerier. I en stor ölhall slog vi oss ned och åt något väldigt tyskt, minns inte vad, men det var säkert gott. En stor biergarten fanns också, men regnet hängde i luften så det fick vara. Ölen för min del var Capt jack pilsner, Munzler's vienna lager, Copper altbier och Früh bock. Inte fantastiska brygder.

Gubbarna åkte vidare någonstans medan jag gick till Sugar creek brewing company ett stenkast därifrån och slog mig ned i den moderna baren och blev sittandes resten av dagen. På tvn gick en säsong av The office som jag inte sett. Lilla julafton m a o. Raspberry white, Pilsner 4,8%, Pale ale, Porter, Mocha java porter och Snake chaser red ale. Bra öl över lag.
Det fick räcka så för denna dag.

tisdag 16 juli 2019

Öl i North carolina del V-SKOJ

Ett par dagar tidigare hade jag varit och ''recat'' på det lite udda stället Common market och det visade sig att det serverades alkohol löjligt tidigt och att det fanns klockrent wifi. Anledningen till detta var att det var allsvensk fotboll som stod på schemat. Matchen gick åt helvete och jag fick trösta mig med följande brygder: Sycamore Strawberry lemonade gose, Green hornet från New holland, Key lime pie gose från Westbrook, Sunshine gose från det för mig okända lokala Birdsong brewing co, Copperline amber ale från Carolina Brewery, Bonedagger APA från Burial (som vi besökte för fem år sedan) och Juicy IPA-Version 3 från Untitled art. Ok öl över lag.
I baren satt en annan snubbe som började snacka med mig i halvtid. Han var där för att ta några öl innan jobbet (som man gör) och var riktigt trevlig. Timmarna gick och vi stack hem till honom och hans frus hus som var väldigt nära. Jag tog en halvtidsvila på deras soffa och hängde sedan med till hans jobb vilket var en ganska stor restaurang i närheten med tre våningar. Han hade kul kollegor.
Utsikt från Peculiar rabbits tak/terass.

Ett band på Legion, med en Shatner-look-a-like på sång.


På det här stället fanns ett överraskande stort ölsortiment som jag dök ned i. Fick i mig: Pineland pale ale från Railhouse, Carolina light från Southern range, Red oak Amber lager, Shiner Lemon pils, Zest-a-peel från Triple c (som vi var på dagen innan) och Snowdrift vanilla porter från Leinenkugels. Inga vidare öl, men väldigt kul.

Behaglig väderlek
Jag och en annan gäst gick sedan vidare till närbelägna Legion brewing. En Project pils fick räcka där. Ett band spelade där och sångaren såg ut som William Shatner.

Började dra mig hemåt med buss och tog ett depåstopp på Rí rá precis som kvällen innan. Hop, drop ‘n roll IPA från Noda avslutade denna långa, underliga men framför allt roliga dag. God öl.

fredag 5 juli 2019

Öl i North carolina del IV-Funny day

Soligt och varmt även denna dag när jag tog en buss till Craft tasting room and growler shop som låg hyfsat centralt till.
Det var inte bara fatöl här utan det fanns även ett hyfsat urval av flaskor/burkar. Ölen på fat räckte dock mer än väl för mig. Jag minns inte hur maten var, men servicen var i alla fall med amerikanska mått mätt dålig.
Bärs då? Jo jag fick i mig: Seed spitter från det för mig okända Tarboro Brewing company beläget 38 mil väster om Charlotte. Triple c Dry irish stout; stabil och välbalanserad dry stout utan att ha det där lilla extra. V scale vanilla porter från Blue blaze brewing; chokladaktig arom, metallisk med toner av svartmalt. Jag hittar ingen vanilj. Piece of wit från Rusty bull; någolunda stiltypisk med viss kryggighet. Slutligen Bandito från Noda; helt vanlig ljus lager med någon citruston. Väldigt lätt. ''Drickes med fördel en dag som denna'' (som svensk högsommar). Uteslutande öl från ''the carolinas'' här för mig.
Inte så långt därefter mötte jag upp Pütte på 7th street varifrån the Funny bus avgår.
Det är en rundtur i staden som åker förbi dess sevärdheter och historiska platser. Skillnaden mot vanliga sådana turer som finns i de flesta större städer är att det är en ståuppare som är guiden samt att alkoholförtäring ombord uppmuntras. Nästan lika kul som det låter. Vi var såklart väl förberedda och hade med oss förtäring. För min del Silent night imperial stout från Mother earth och Vienne från Council.

Vad vi inte visste innan var att bussen stannade på Heist brewery för pisspaus. Vi var inte så nödiga utan hetsade i oss varsin Lilikoi dreams istället. Alltid lika trevligt att få besöka ett bonusbryggeri.

När chauffören kört tillbaka alla glada människor till 7th street gick vi till den närbelägna bryggeripuben Rock bottom. De hade dock bommat igen för gott ~ någon vecka tidigare. Istället tog vi spårvagnen i rusningstrafiken till Triple c brewing company på Hatcher street.
Ganska litet, men det fanns en ganska stor uteservering på baksidan. Även en food truck som åts från. Vi körde även några partier shuffleboard där. Runner’s high och Light rail pale ale intogs där.


Ett stenkast därifrån finns en annan ganska stor och livlig bryggeripub vid namn Suffolk punch där vi tog kvällens sista öl fast kvällen var ung. Dutch crush hette den och var en av de värsta öl jag haft äran att dricka. Den gick inte att få i sig.
Vi tog faktiskt en gammal hederlig taxi tillbaka till boendet. Som väntat blev det en ganska kort dag när man inte tar någon halvtidsvila. Klart slut.