lördag 28 september 2019

Öl i Leuven del I-Stekhett

Allihop samlades i receptionen och gick efter stranden till ett fik som hade (belgiska) våfflor till en relativt billig peng. Helt sagolika. Det var bara två av oss som varit i landet tidigare så det var på tiden att även de andra fick smaka på denna delikatess.
Nästa stopp var Jilles beer & burgers som låg på strandpromenaden. Vi slog oss ned på den stora uteserveringen. De flesta av oss åt samtidigt som ölen flödade. Usel service. Under de timmar som tillbringades här lyckades jag iallafall beställa in: Speciale op-ale från Affligem, Queue de charrue Blonde från Vanuxeem, (deras egna öl) Rostekop och Upper cut. Båda från det för mig okända Fort lapin.
Elmik satt inte med hela tiden utan gick runt och kollade lite. Han hittade ett litet bryggeri på baksidan av det kvarter vi satt. Christian och jag gick dit för att kolla läget.
Det var ett litet bryggeri (Stadsbrouwerij Oostende 't koelschip) med en shop på övervåningen och några stolar med bord på trottoaren. Tyvärr hade vi inte tid att avnjuta någon lokal brygd, men vi köpte med oss en flaska iallafall.

Vi gick tillbaka och hämtade de andra och alla sju gick sedan samlade i värmen till stationen. Skönt att sitta i ACn ombord på tåget. Nästan två timmar senare var sällskapet framme i Leuven där stellafabriken är belägen.
Vårt första mål var en ölbutik, men den visade sig vara stängd på måndagar. Istället gick vi till boendet. Väl framme var det strul så Christian och jag fick gå till ett kontor som låg en bra bit därifrån och betala innan vi kunde bli insläppta. Pütte och brorsan hade ett annat boende, men vi strålade samman med dem på en resturant med väldigt stor uteservering. Många studenter på plats så det kändes som om vi var äldst där.
Några öl fick man i sig i form av Ginette bio från La binchoise (som jag tror var en tripel), Tripel d' anvers från De koninck och Cherry chouffe från Brasserie d'Achouffe. Var inte så imponerad av ölen, men maten smakade mycket bra.

Vi drog vidare och hittade en pub vid Grote markt där det ölades resten av kvällen på uteserveringen.
Gildenbier, Charles quint/Keizer karel, Charles quint Ommegang, Robijn och Primus alla fem från Haacht.
Ett par av dessa delades på som tur var. Det var grisvarmt i vår lägenhet så det blev inte mycket till sömn.

Inga kommentarer: