måndag 12 februari 2007

Dryckenskapen's värld

Majsan&jag gick igår in i ÖIS testlaberatorium(mitt vardagsrum)med skyddsglasögon&skyddshandskar för att göra ett öltest.Allt i vetenskapen's tjänst.Testet gick ut på att känna hur stor smakskillnad det var beroende på hur man hällde upp en bira.Testbrygden var Perlenbacher Gold.Det första glaset hälldes våldsamt upp&fick skumma ordentligt medans glas två försiktigt hälldes mot kanten så att det ej skummade alls&var färdigt att drickas direkt.
Skillnaden var enorm.Testpanelen hade inte trott att det var samma öl vid ett blindtest.Glas ett var mycket mer fylligt&kändes även mycket mer balanserat i jämförelse.
Slutsatsen blir alltså;häll ordentligt,låt det skumma så hela ölen får syresättas(om det inte är en bira med mycket jäst i flaskan).Och undvik i n i det sista att dricka direkt ur flaskan/burken.
Taste the difference!
Relaterade länkar:
www.realbeer.com/library/beerbreak/archives/beerbreak20011213.php
www.ratebeer.com/beer/perlenbacher-gold/53354

Inga kommentarer: