torsdag 30 juli 2009

Öl i Portland del VII-Ekfat=infektion

I tog en ganska lång promenad i solskenet ned till sunkhaket Beulahland där en Old german premium lager från Iron city inledde dagen's ölande. ''The world knows no finer'' står det på burken. I beg to differ. Jag har svårt att tänka mig att någon tysk skulle vilja befatta sig med detta totala blask.
Nit wit (bryggeri okänt); Det finns inget utom namnet som tyder på att detta skulle vara en wit. Urtypisk hefeweizen skulle jag vilja säga.
Mer promenerande blev det därefter när vi gick tillbaka till Wendy's som hade passerats på vägen till Beulahland. Mätta och belåtna styrdes apostlahästarna mot vad som skulle vara en bryggeripub. Broadway grill&brewery. Jag såg ingen bryggeriutrustning och alla ''deras egna'' öl var från Old market pub&brewery. Följande brygder intogs:
Busch beer från Anheuser-Busch
Granny smith green apple ale
Hop on!
British bombay I.P.A.
Pacific porter
Black magic nitrogen powered stout
Detta ställe har ett ganska dåligt rykte, men jag var glatt överraskad av ölen, där egentligen bara äppelölet smakade illa (och Busch).
Majsan beställde någon ekfatslagrad svart öl som var helt sjukt infekterad. Bartendern hävdade dock att det var ekfatet som framkallade den ''något syrliga tonen''. Hon fick en annan öl utan bråk i allafall.
Vi drog vidare till puben Eastburn som hade en restaurangdel på gatuplan och pub i källare dit vi styrde stegen. Bara en öl tog vi här:Trade route Brown; Arom av farinsocker. Smakar mest cigarettrök.
Det hade varit en lång dag i solen och den började tära på krafterna. Vi begav oss med buss hem. Nja, hem och hem... tillbaka till det vietnamesiska haket vi hade besökt ett par dagar tidigare. Denna gång med siktet inställt på ''inhemskt'' öl. 33 Export från Saigon. Ungefär vad kan kunde vänta sig.

Vi ville ju avsluta denna trevliga dag med god öl så det blev ett besök på Laurelwood där 40th street amber och en Organic hefeweizen intogs.

Inga kommentarer: