fredag 20 april 2012

Öl i Kalifornien del VIII-Barhäng

Jag började dagen på Bryggeripuben Magnolia som dagen till ära hade Session beer brunch. Tom med flera anslöt efter en stund. Ölen som hanns med innan vi drog vidare var Kalifornia kölsch, Half-step Hefeweizen och Oysterhead stout. Bra över lag.

Nästa stopp var Rosalindes som tydligen är något slags instutition i San francisco. En korvkiosk, med bara korv skulle man kunna säga. Gott var det och vi tog med oss de stora korvarna in på puben Nocnoc (tror jag det hette). Ett par öl slank ned här; Biere de mars från New belgium och 90 Minute imperial IPA från Dogfish head.

Vi tog spårvagnen (inte cable car) till bryggeripuben 21st amendment där en öl och en pizza intogs, kommer tyvärr inte ihåg vilken öl.

Tom och jag drog vidare till hotellet för lite vila innan kvälls/natt-skiftet medan de andra satt kvar.

På kvällen var det (Not so) Strong beer festival på puben Church key på samma gata vi bodde. Ingen vidare festivalstämning, men vi satt och hällde i oss tills den infann sig.

Almanac Winter wit 7%; mer som en hefeweizen än en wit, inte alls i min smak, usch, kanske dagens värsta.
Sweetgrass APA från Grand teton; kakao och te i aromen, grönsaker, koppar och te, ganska tam. Eftersmak av valnöt som ''räddar'' ölet.
Kaleidescope collaboration från Triple voodoo; svart med smak av läder och rök.
Upright Four; mellanöls-saison. Grumlig med toner av te, tunn. Hade behövt mer alkohol och mer av den kryddighet man väntar sig av stilen, men det smakar absolut inte illa.
Bitch creek ESB 6,5% från Grand teton; rubinfärgad, välhumlad, något bränd eftersmak, riktigt bra ESB, vet inte om det är så stiltypisk dock.
Uinta Pale ale står det i anteckningarna, men enligt Rate beer finns det ingen öl som heter så, dock två andra av deras brygder har namn som slutar på ''Pale ale''. Som att suga på en tepåse, inte så gott som det låter. Hemsk.

Hastigt och lustigt begav vi oss med taxi till Amsterdam cafe som vi hade besökt kvällen/natten innan där följande öl avslutade:
Éphémère Cassis från Unibroue, Drakes Amber, White lightning från Speakeasy, Messiah Nut brown ale(HeBrew).
Många öl blev det, en viss resistens hade nog infunnit sig
.
På hemvägen åt vi indisk buffe, helt galet starkt och bara vatten och bröd till.

4 kommentarer:

Jonas sa...

Ursäkta att din kommentar försvann Kristoffer. Det kan du tacka Google/Blogger för.
Jag blev av med ett par inlägg dessutom.
Har de hört talas om''If it ain't broke,don't fix it?''

21a är som vilken amerikansk bryggeripub, fast med något bättre öl. Bra mat har jag för mig.

Jonas sa...

-

Kristopher sa...

Ingen fara, ibland så pillar dom alldeles för mycket på funktioner som redan fungerar utan problem. Störigt när man blir av med saker man skrivit!

Där ser man, vi drar dit i Juni så jag tänkte besöka dom då. Även Marin och Russian River står på schemat.

Kristopher sa...

Det är ingen fara, ibland pillar dom på funktioner som redan fungerar så bra som dom ska, ur det kommer bara skit. Störigt när man blir av med sånt man skrivit.

Där ser man, får se vad jag tycker då. Drar till San Francisco i Juni och tänkte även besöka Russian River och Marin när vi ändå är i krokarna.