torsdag 3 januari 2008

Alternativ krogrunda.

Vi började uppe på Man in the moon som inte hade bevistats på många år. Där åt vi dagens och drack Tokens julefröjd från Ölands till. Inte nog med att maten inte smakade, jag fick dricka ett öl som smakade tobaksrök till dessutom. Den passade exeptionellt dåligt till maten, men så hade jag heller ingen aning om vad för typ av öl det var vid beställandet. Vi slutade äta och höll oss till det väsentliga:
Stiegl Weizengold, den österrikiska jättens hefeweizen. En typisk makrohefe.
Biere du Soleil från Achouffe. Någon slags lagrad belgisk ''mellanale'' som luktade ganska lovande, men som inte smakade särskillt mycket. Antagligen hade den ''peakat''.
Wilson stout från Van steenberge. Även denna från Cuveemenyn, en söt stout som antagligen också hade ''peakat''. Inte särskillt söt längre.
Nästa ställe att hemsöka var bolaget på Nybrogatan där ett gäng Shipyard Snowbound inhandlades.

Tunnelbanan till Gamla stan för att besöka Järnet som hade tagit in en massa Ommegangöl.
Jacobins Kriek från Bockor. Dagens höjdare. Lika söt och snäll som aromen skvallrar om. Inget för purister. 4,5%.
Weihenstephaner Pilsner, det sjätte ölet jag provar från detta bayerbryggeri och en av de sämre. Hade antagligen gillat den om dom hade struntat i att filtrera bärsen.
Ommegang Witte, en bra wit, men inte någon ny personlig favorit. Hade antagligen smakat bättre om ett halvår vid lite varmare väderlek.

Min svåger och hans flickvän anslöt och vi gick och fikade innan vi fortsatte vår färd söderut.
Nästa stopp var det för mig nya Östgötakällaren som av någon outgrundlig anledning fanns med på Främjarna's publista. En exotisk öl hade dom iallafall;Carib. Första öl jag druckit från Trinidad.Genomskinlig flaska,men inte så skunkig som man skulle kunna tro. Dock precis så blaskig som man skulle kunna tro.

Nästa stopp var Soldaten Svejk på samma gata.Inte så vansinnigt trångt som det brukar.
Skalak11%,en hygglig tjeckisk pilsener.Har aldrig ätit på Svejk.Borde göra det.Det luktade vansinnigt gott.

Till sist gick vi till Pet sounds bar. Jag har varit i skivaffären för säkert tio år sedan, men aldrig på baren. Det stank piss där. En del amerikanska mikrobrygder fanns att ta del av.T ex.Great divide Ridgeline amber ale.Vet inte vilken sorts humle som huvudsakligen används,men jag tycker inte om det.
Till sist Dead guy ale.Efter att ha konsulterat Rate beer såg jag att det var en Heller/helles bock. Varför kallar man en bock för ale? Hade man vetat att det var en lager (och därmed varit inställd på detta)hade den nog smakat bättre. Dessutom var den nog lite i kallaste laget.
Se'n gick vi till Pizzahut.

3 kommentarer:

Magnus Bark sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Magnus Bark sa...

Dina frågor om Dead Guy Ale besvaras här:

http://beeradvocate.com/forum/read/1164307

Unknown sa...

Jonas du har så rätt om Östgötakällaren. Främjandets publista har i praktiken fungerat så att vem som helst som gillar en pub kan lägga in den. Men nu har vi skärpt kraven, bl.a. på minimiantal öl. Det innebär att ett antal pubar på listan successivt kommer att plockas bort.