söndag 15 juni 2008

Vi hade i alla fall inte tur med vädret

Vår vana trogen styrde Elmik och undertecknad kosan norrut mot Vallentunas ödemarker och Hembryggarnas sommarölsträff som de senaste åren ägt rum där. Aderton brygder från 21 bryggare fanns representerade. Det bjöds precis som för ett par år sedan på grillbuffe, mycket bra.
Guld: Leve leffe (belgisk pale ale) Eva Ekelin & Teresa Franzen
Silver: Fika efter en porter Anders Ekström & Fredrik Setterberg
Brons: 50pfennig(Hefeweizen) Staffan Dahlen&Anders Engwall
Mina röster föll förutom på Leve leffe även på Longbrew dolce, en trevlig brown ale och så klart på tävlingens enda rököl; Camel.
För första gången så länge jag har gått på denna typ av evenemang fanns även en mjöd(braggot) med i startfältet. Något som tilltalade Elmik som därför blev ganska''söt''&härjade som i fornstora da'r.
Monk's ägare fanns även på plats&bjöd efter prisutdelningen på fyra olika(tror jag)provbrygder från Sverige's nyaste bryggeri.
Ovan nämda braggot var brygd av folket bakom Närke kulturbryggeri som även hade med sig ett fat torrhumlad Örebro bitter.
Sverige-Spanien sågs tyvärr på tv också.Efter detta smolk i bägaren tog vi den exotiska&pittoreska roslagsbanan tilbaka till stan där det blev ett snabbt depåstopp på OiT.Kookaburra från Cotleigh som kändes ganska tunn efter de mer potenta hembrygderna som tidigare hade provats på.

Inga kommentarer: