torsdag 24 juli 2008

Öl i baren

Så var det åter igen dags att ge sig ut på havet och härja. En tallinn-kryssning närmare bestämt. Det var ett par år sedan sist. Först åt vi på den otroligt fancy gourmetrestaurangen ombord (en förrätt för drygt800:-någon?). Ju finare vinlista desto värre ölbud brukar det ju vara.Så även här.Maten var dock väldigt delikat.Till denna Saku Tume en överraskande välsmakande mörk bock som inte passade jättebra till maten,men det var ok.6,7%skulle man inte gissat på,rätt väl dolt.Hyfsat välbalanserad&lättdrucken.Baren''King's pub''hade ett par exotiska brygder.Sun Lik Beer var som väntat en ordentligt skunkad(i sin gröna flaska)blaskig ljus lager,antagligen bryggd med ris.
Korona Klassicheskoe från Sibirskaya(who?)var väl i samma kategori.Dock ej skunkad trots sin genomskinliga flaska.Den var väl något bättre.
Guinness Extra stout5%har av någon anledning passerat under min radar,eller så var det bara ruskigt länge sedan den förtärdes.Jag skulle antagligen inte känna skillnad på den&''orginalet''.

Inga kommentarer: