tisdag 4 augusti 2009

Öl i Portland del IX-PIB

Antagligen den varmaste dagen under vår vistelse.
Bussen tog oss till bryggeripuben Lucky labrador beer-hall på Quimbystreet. Vi slog oss ned i skuggan på uteserveringen och började öla lite ''smått''.
Bavarian crystal organic wheat
No pity pale ale
Stumptown porter
Brown brown
Åt gjorde vi också, men jag kände mig oförskämt påverkad av ölen och undrade så smått hur detta skulle sluta. Det var trots allt typ 40 graderoch vi var på väg till en utomhusfestival...
Spårvagnen tog oss dit och den antagligen längsta kö undertecknad stått i ringlade sig till slut runt kvarteret och in på nästa kvarter... Som tur kom vi dit i hyfsad tid så det tog ''bara'' en halvtimme att komma in. Programmet hade vi sett innan, så det var inga överraskningar ölmässigt.
Portland International Beerfest är absolut mer för folk som bor i Oregon än för oss europeer. Mer utländska öl än inhemska och mycket som kanske är sällsynt i USA (t ex. Oppigårds Bergsmansöl, kallat wellhopped lager), men betydligt vanligare i Europa.
Glasen (tillsammans med armbandet) gällde som inträde för festivalen's alla dagar, men det blev inte av att vi gick tillbaka. Andra bloggares rapporter från Festivalen kan läsas HÄR, HÄR och HÄR.
Reissdorf
Trade-route Dragon king
EKU pilsner från Kulmbacher
John john hazelnut (rum-barrel-aged) från Rogue
Spaten München dunkel (bryggs endast för den amerikanska marknaden)
Samuel Smith Organic strawberry
Batemans Combined harvest
Batemans XXXB
Eisenbahn S.A.P.A. (SydAmerikansk PaleAle?) från Cervejaria Sudbrack
Rising sun Pale ale från japanska Baird

The trip II/The trip I från New Belgium oklart vilken det var.
Pelican India Pelican ale 7,8%
För första och enda gången var man nyktrare innan än efter en ölfestival (i alla fall kändes det så). Mycket mat, små smakprov, ganska svaga öl, skugga och vatten (1dollar/flaska) bidrog till detta.
Vi liksom många andra festivalbesökare avslutade kvällen på Baileys.
En humleknockout i form av Total domination IPA från Ninkasi fick stänga ''butiken'' för denna dag. En tvättäkta västkust-humlebomb. Tung, men sagolik.

Inga kommentarer: