tisdag 4 februari 2014

Here we go again


Ännu en av Uppsalas Belgofester var det dags för i helgen.
Det var som vanligt; kul, trångt och gott. Något som dock var nytt för året var att de 50-60 brygderna var uppdelade i lätt och tungt. Man skulle bara välja en öl i varje klass, men med så många besökare gjorde det nog inget.
Vinnarna var i ''lätta gruppen'': Folkets val: James blonde av Bo Eriksson, Mathias Hansson, Anders Lundin (!) och Mats Hellman. Domartävlingen: Chenille från Kalle Hårding, Kalle Andersson och Mats Cederholm.
Vinnare i ''tunga gruppen: Folkets val: Trequartista 14 henry av Lennart Köhler. Domartävlingen: Muscles in brussels av Ari Vallius.
Öl i Stockholms hedersomnämnande till Thomas Lantz, Mikael Terner och Johan Holmdahl för deras Saison IPA.

Ett gäng av oss gick tillbaka till centrum och gled in på The pipes of Scotland för en snabböl. För min del den utmärkta Mokko milk stout från Summer wine.

Nästa stopp var som vanligt O'Connors där ytterligare några brygder intogs till den goda maten. Två från Braufactum; Palor och Colonia, samt Arctic Saison från Grassroots.
Jag har nog aldrig sett så mycket folk i deras ''skybar''. Skitkul som vanligt och nästan uteslutande bekanta ansikten.

Sista ölstoppet för dagen var en efterfest/parmiddag i stadsdelen Ekeby där jag våldsgästade. En Valsviken' 12 från Nynäshamns ångbryggeri avnjöts.
Tur man hade ordnat sängplats i Uppsala. Stort tack till alla inblandade som gjorde denna heldag till vad den blev.

1 kommentar:

Gyllenbock sa...

Först fattade jag inte vad som menades med "skybar" (tänkte på Radisson vid Vasagatan) men efter ett tag insåg jag vad det handlade om. En riktigt bra lördag, hoppas att kommande lördag blir lika bra...