torsdag 22 maj 2014

Öl i Las vegas del III-Här finns hus som till&med är högre än Kaknästornet!

Varför nöja sig med en?
För första (och sista) gången åt vi den bedrövliga hotellfrukosten för att sedan med bilen bege oss österut till Aces & ales äldsta bar. Som på de flesta hak i denna stad finns det spelmaskiner inbyggda i baren.
Jag och Tom hoppade av och blev sittandes många timmar med den något jobbiga bartendern, men bra service var det absolut. En hel drös öl intogs tilsammans med någon helt ok maträtt. Bärsen var: Ponto från Pizza port, Go to IPA från Stone, New belgium RyePA, Double d 7,2% från Joseph james, Jj pro am 7% från Joseph James, Epic Sour Apple saison 8%, Green flash Double Stout, La Folie'14 7% från New belgium, Dorado från Ballast point och från samma bryggeri Three sheets. Jag har för mig att allt smakade bra.
Ingen av oss kunde förstå hur detta ställe kunde rankas högre på Rate beer än sin namne på andra sidan stan.
Buss tillbaka till hotellet för en välbehövlig vilostund efter all stark öl.

Kvällen kom och det hade blivit dags att se The strip by night. Casinot vi bodde på hade gratis shuttlebus till både dit och till flygplatsen. Så fullt att jag fick sitta i det fajanska knät.
Riktigt ända fram fick man inte åka, men bra mycket smidigare än att jaga buss ellar knalla.
Trots att vi var nära själva gatan tog det ändå en timme att gå dit vi skulle. Fredagkväll, mycket folk och trafik. Inte bara att gå rakt fram som man skulle kunna tro, på vissa ställen saknades trottoar och man fick gå upp på någon gångbro, in i något casino/köpcenter för att ta sig vidare. Något frustrerande, men ändå kul att se spektaklet som är denna stad. Målet för denna ökenvandring var Mandalay bay och Burger bar som är beläget där. Hur stort som helst så vi fick fråga efter vägen därinne.
Man blir väldigt törstig av den torra ökenluften så Red headed stranger från renobryggeriet Saint james ''satt som en smäck'' när man väl kom fram och kunde sjunka ned vid baren. I övrigt blev det bara några öl till, nämligen Fire and blood från Ommegang, Our special ale' 09 från Anchor och Reutberger Export Dunkel.
På hemvägen åt vi på ett extravagant korvställe. Själva korven (och dess kötthalt) var nog ej så mycket att skryta om, men alla möjliga varianter av bröd och tillbehör. Jag nöjde mig med tre korvar i ett bröd.

1 kommentar:

Andreas sa...

Tjena Jonas, har ett par ölrelaterade frågor till dig men hittar inte din mailadress. Du kan väl höra av dig om du har tid. andreas(@)tullgren.gmail.com