tisdag 1 juli 2014

Två nya bryggeripubar

Tom kom med den strålande iden att dra ut i skärgården och gå på det relativt nyöpnade Fjäderholmarnas bryggeri.
Vi tog en båt från Slussen och cirka 25 minuter senare var vi framme.
Dörren till del lilla bryggeripuben ligger cirka tre meter från där båten lägger till. Tyvärr har de ej uteservering så vi satt i baren och snackade med bartendern istället. Fyra öl fanns på fat; 5,2 Knop lager, Monkey business, Libertas IPA och Bitter bandit. Bra öl över lag. Mer ingående om ölen och färjeturen HÄR.

Vi tog en picknick på en klippa med en medhavd flaska Tinder rauchbier från Uinta. Idylliskt var bara förnamnet och gott var det också.
Därefter åt vi på en uteservering. Omgivningarna eller maten behövde man inte klaga på. Dock ölsortimentet, så jag tog vatten istället.

Färjan tog oss tillbaka till stan där en taxi tog oss vidare till en annan ny bryggeripub, Nya carnegiebryggeriet i hammarbyhamnen. Här anslöt även Johan och man fick i sig följande brygder: Akvavit (en wit), Soleil och Amber. Hmm, jag tyckte nog bättre om ölen ute på ön än här i förorten. Kanske var de de trevliga omgivningarna som påverkade mig...

Vi behövde få något i våra allt större magar och åt på något kebabhak innan vi tog ännu en bulle tillbaka till stan, OT närmare bestämt.
Jag har inte varit där på några månader, så det gjorde ju inget. Bara två öl här: Citra sonic från Triple fff och Rombald från Ilkley. Tror det smakade bra.
De andra drog vidare till Akkurat, men för mig fick det räcka för denna dag.
Mer om andra hälften av dagen HÄR.
Stort tack till Tom för lån av bild.

1 kommentar:

Anonym sa...

Incredible points. Sound arguments. Keep up the amazing work.

My website http://www.csiaspb.org

Also visit my web blog; http://www.csiaspb.org