måndag 25 maj 2020

A true mom and pop operation

Solen strålade, SL hade formtopp och det tog drygt tre timmar att ta sig dörr till dörr (med tre byten och en hel del promenerande) hemifrån till den relativt nyöppnade bryggeripuben Smakverkstan i Bromma.
Ett väldigt mysigt ställe i källaren på en villa. Minst sagt intimt med åtta fatöl alla brygda bakom baren i brygghuset där. Ett jättetrevligt par driver stället och bor på ovanvåningen.
Vi (jag och McBrus) hade bokat in en visning med mat. Då ingick även en desert-tallrik med ännu mer godsaker. Maten var kanon och ölen helt ok utan att ha några supertoppar. Hög lägstasnivå. Tydligen byts fatölen ut ganska ofta så det finns nog anledning att återkomma såsmåningom. Eftersom det är ett så pass litet ställe är det bokningar som gäller, själva bokningen kostar inget, bara om man vill ha visningen med mat.
Brygderna vid vårt besök var: Eelstone APA, wienerölet Bigmoss, Cloverroad IRA 6,2%, Applebay IPA (som vi tyckte bäst om), Dalaland 6% (som jag tyckte sämst om), Redos high stout, Highland IPA och Parkofalley NEIPA.
Jag kan verkligen rekommendera ett besök, men glöm inte att boka först. Uteserveringen är snart klar så då klarar de att ta emot fler gäster.

Inga kommentarer: