lördag 1 maj 2021

Kejsarens nya öl

Som vanligt nuförtiden satt vi hemma och glodde. Vad kunde passa bättre än att dricka en del exotiska brygder? Dessa mer eller mindre goda brygder inmundigades en afton för inte så länge sedan:

Wee heavyn Innis & gunn Islay: luktar och smakar whiskey och inte smör som väntat. Ett fall framåt för detta bryggeri. Inte gott för det.

Fourpure Basecamp pils: lite dimmig, obefintlig arom. Lite humlebett i eftersmaken, men lite för snäll för mig. Det skulle inte skadat med mer humle i alla givor.

Rudenko från Buxton: fat och trä i aromen. toner av mjölkchoklad, len och fin. Alkoholstyrkan 12,5% känns, men är väl integrerad. Årets bästa öl hittills (?) och kanske den bästa barley wine jag druckit. Spring och köp om det finns kvar.

Vidare till en annan hypad brygd i samma stil, Paragon '19 från Lervig: en väldigt söt och spritig brittisk (i stilen) barley wine. Alkohol och malt i aromen. Galet obalanserad. I don't get it.

Hawkshead Red; väldigt brittisk och lite ''sträv'' som bitter ofta är. Inte fel att få sitt real ale-fix i hemmet när man ''inte kan'' åka dit. Ok öl.

Inga kommentarer: