torsdag 28 oktober 2021

Öl i Uleåborg del II-Bonusfestival

Som vanligt inleddes dagen med en långpromenad och en macka fick agera frukost på en bänk. Efter ett par timmar kom jag fram till Taco bell där lunch intogs. Nästan vägg-i-vägg ligger en ''hamburgerresturang'' som hade ett par exotiska burkar som avnjöts med avsmak. Lapland red ale och Pilsner. Båda från Tornion panimo.

Lapland red ale

Folkligt,festligt&fullsatt

En av de sämre ölen på festivalen

Hoo-hoo!

Ingen här heller

Nej,jag hade ej VIP-biljett

Your guess is as good as mine

Nästa stopp var Teerenpelis (tjäderspel) stora bar. Jag var först på plats, men några till gäster trillade in efter hand. Några öl slank iallafall ned här: Sunny sour som inte alls var sur utan mer som en hefeweizen, Laiskajaakko Luomu tumma lager och Luomuleevi lager. Om dunkeln är surare än ''surölet'' är det något som inte står rätt till. Riktigt illa.



Ingen muggkö

Men det skulle bli bättring på den ambulerande festivalen Suuret oluet pienet panimot som var i stan. Utomhus, men alla bryggerier stod under tak i ett stort tält. Samtliga tolv bryggerier var inhemska. Några hade jag inte ens hört talas om. Denna torsdag var det otroligt  gott om plats, så att säga att det var corona-anpassat var en underdrift. Väldigt skönt att slippa trängas. Träffade ett gäng stammisar/personal från Leskinen som jag var på dagen innan och hängde med dem ett tag. Klämde även in en halvtidsvila på ett par timmar samt dessa öl: Kultapukki från Bock's, Sitruunamehujää sour ale från Maistila, Mallaskoski Blueberry sour, Kero premium Lapland ale från Lapin Panimo, Malla wildberry sour från Lapin Panimo, Pyynikin Choco vanilla stout 4,3%, Flirtti gose från Sonnisaari, Maitoparta milk stout från Sonnisaari , Pommern pale ale från Stallhagen, Herutus cassis gose och Pint Please IPA gluten free. Båda från Tornion panimo. Promenad en halv kilometer ''hem''.

Inga kommentarer: