måndag 16 januari 2023

Öl i DC del II-Turf,shopping&ett bryggeri

Jag vaknade tidigt och gick ut och tog de flesta zonerna i distriktet och en i Virginia. En promenad på närmare fyra timmar. Mötte upp Pütte på rummet och vi gick ut igen till tunnelbanan och åkte ganska långt norrut. Från stationen var det en bit att gå i värmen till en stor spritbutik. Som tur var hade de en hel del bärs med. Tvärs över gatan ligger en restaurant där vi tog en sen lunch. Något jag aldrig hört talas om var detroit-style pizza. Väldigt annorlunda och väldigt gott. Till den eminenta måltiden på uteserveringen intogs även surölet Volcano sauce från Aslin/Fuerst wiacek och hakets egna Little beast lager. Oklart var den bryggs.


Get off me!Vi tog Uber med all tung öl tillbaka till hotellet. Där tog undertecknad en halvtidsvila. Därefter de zoner som inte hade tagits på morgonen. Gick till sunkhaket Union pub inte så långt från Capitolium. Mycket after-work-människor där denna torsdag eftermiddag. Antagligen resans billigaste öl. $4 för en pint av deras egna pilsner. Oklart var den bryggs, men för det priset kan man inte klaga.

Sverige hjälpte till i Koreakriget.

Pütte mötte upp och vi gick vidare i solgasset till District Chophouse. En kedja jag tidigare besökt i Denver. Det är först och främst en köttrestaurant, men tror de även har ett bryggverk på varje ställe. Vår lunch var så rejäl att det inte beställdes in någon mat. Desto fler öl dock. För min del: Export, Common, Saison, Golden ale och Porter. Det var fullt inne så vi fick sitta på uteserveringen. En underlig detalj var att man var tvungen att åka hiss till muggen. Efter en kvällspromenad ''hem'' till hotellet tog vi med mat från den otroligt sunkiga hotellbaren upp på rummet. Det fick räcka för denna dag.

Inga kommentarer: