lördag 8 mars 2008

Öl i Sint niklaas delII-Silenrieux&en bryggeripub

080302: Detta var dagen då mina tre rumskamrater för första gången skulle gå på en ölfestival. Tåget gick halv elva eller något liknande från Antwerpen.Väl inne på festivalen tog vi ett bord där vi blev sittandes drickandes alldeles för kalla öl hela dagen.Jag förstår inte varför ALL bärs var så kall.Belgare i allmänhet borde veta bättre,Bryggerier/Zythos i synnerhet.ett axplock av de brygder som inmundigades var bla:
Leireken Amber,från bryggeriet Silenrieux som var nytt för mig.Den bästa av vad bryggeriet hade att erbjuda denna dag skulle det visa sig.Mycket kolsyra,typisk belgisk jästsmak dock lite tunn,lite sur eftersmak.
Leireken Dark;smakade lite underligt,vet inte av vad,lite rostad malt också.
Leireken Special spalt bryggt,delvis på dinkel,svårt att stilbestämma,men någon veteton fanns visst,jäst.Minst sagt väl kolsyrad.
Efter festivalen skulle det dröja nästan fyra timmar innan nästa öl kunde inmundigas.
Gick till något ställe som var stängt,sedan till ett vars ölutbud var ett skämt(för att vara i Belgien),men slutligen;'t Pakhuis.En bryggeripub.Där satt två engelsmän som jag hade pratat med på Kulminator ett par kvällar tidigare.Antwerps Blond som var överraskande god.Kanske pga det långa vandringen samt att det fortfarande var öppet.En typisk blond av belgiskt snitt,både söt&syrlig i bra balans.
Deras Antwerps Bruin var däremot tyvärr mer som väntat,ett riktigt dåligt exempel på en belgisk ale.En del karamellmalt&alldeles för sur.Mindre bra.
Roligare än så blev det inte denna dag.

Inga kommentarer: