söndag 19 oktober 2008

Fox&anchor

Öldagen började med ett besök på min lokala bokhandel.Där fanns ej den bok jag var ute efter,men väl Svensk ölbok av Örjan Westerlund.Här gås bryggprocessen&de svenska bryggerierna igenom,men det finns även en hel del intervjuver med svenska ölprofiler t ex.Charles Cassino,Lasse Ericsson(Nynäs)mfl.En del ölcitat finns också utslängda runt om i denna färgsprakande ölporr-bilderbok.En ej livsnödvändig bok,men ganska kul&intressant.
Det var konsert på Anchor på kvällen.&vad kan vara bättre än att ladda inför densamma på Monk's?Fortsatte att rensa stället på foxöl,först lite ostrategiskt en old(?)vid namn Santa's nuts.Som namnet antyder skall den vara bryggd med nötter,något som jag ej kände något av,ganska mörk&tunn.Det känns som något fattas.Ingen hit.
Da krai var en''gyllene ale''bryggd med citrongräs,skunkig på ett fruktigt/sött sätt trots den bruna flaskan,det är nog meningen att det ska smaka så.Konstig.
Norfolk coast beauty fick avsluta sejouren på Monk's,ännu en golden från samma bryggeri.Betydligt mer traditionell&mer välhumlad än Da crai.Ganska fruktig den med.
Stegen styrdes således mot Anchor där de galna finnarna i Eläkeläiset skulle roa&oroa.Denna rockbar har verkligen ryckt upp sig i termer av ölutbud.Det fanns till&med ett öl som undertecknad ej hört talas om tidigare,Jelen pivo från det serbiska storbryggeriet Apatinska pivara.Jag trodde det var tjeskiskt,men icke.Så kunde man lägga ytterligare ett ölland till sin lista.
Som oftast när man''lägger ett nytt ölland till sin lista''var det inte särskillt välsmakande.Dock billigt.25:-flaskan.Kul spelning.God natt.

Inga kommentarer: