måndag 18 maj 2009

Öl i Valby

Galenskapen från tidigare dag skulle fortsätta även idag, men i mindre och billigare skala. En mindre allergisk dag, men ändå väldigt långt ifrån vanlig standard.
Vi tog färjan från Helsingborg över sundet, där säkerligen många sjöslag ägt rum under århundradena. Vackert, men lite kyligt.
Väl framme i Helsingör tog vi tåget ned till Köpenhamn där min sambo och undertecknad bytte till pendeltåg som tog om till Carlsberg visitor centre (A.K.A.Jacobsen).

Sjukt stort och pampigt.Väldigt många hakkors, i utsmyckningen. Tror jag såg 20 innan vi var därifrån.
Hade detta varit i Sverige eller Tyskland hade de garanterat städats undan. 60 dkr för en rundvandring som inkluderade två öl. Helt klart värt det. Ganska intressant faktiskt.
I den moderna baren en trappa upp fanns en hel del att välja på, lite synd bara att det ej fanns något annat att äta än snacks, även om rökta mandlar är gott.

Tuborg Påskebryg, Tuborg Röd, Jacobsen Extra samt Carls Lager förtärdes innan vi åkte in till stan. En sen lunch åts på något tacoställe innan vi skulle till Barley wine för att storhandla. Det var mest jag som storhandlade då Majsan nöjde sig med några flaskor. Femton flaskor för 1068 dkr, av någon anledning blev det tio procents rabatt. 977:- klart mindre än vad jag hade räknat med.
Får man det om man handlar för över 1000:- kanske?
Trevlig och hjälpsam personal i alla fall. Inte så lätt att förstå alltid dock. Konstigt''språk''.

200 sek kostade varsin förstaklassbiljett Köpenhamn H-Sthlm C. Minst sagt överkomligt. Det lönar sig att vara ute i tid ibland. Sjukt skönt att slippa flyga och behöva tänka på viktgränser, tarmrazzior, att checka in ett halvår innan planet skulle ha lyft (för det ÄR försenat) med mera. Är så oerhört trött på allt det där. Nu kunde jag få ta med mig Knark i lugn och ro.

När vi äntligen kom hem pös det om två flaskor så det fick bli nödslakt. Efter ett oerhört pusslande fick jag in all öl i kylen respektive lagringskylen (så fullt att det blev till att tejpa fast öl ''i taket'' för att få in allt). När fan ska man dricka allt? Ett par timmar senare än vad som var tänkt kom man till slut i säng.

4 kommentarer:

dempa sa...

jaså du nöjde dig med ett besök på bw och inte ölbutikken eller fish'n'beer?

det är sjysst när man hittar billiga tågbiljetter. 1a klass inte helt fel, man slipper kreti o pleti dvs eventuellt skrikande spädbarn och dryga fjortisar ;)

Jonas sa...

Näe,dessutom fick man ju rabbat om man handlade mycket.
Det blir nog samma historia nästa vecka.

Det satt faktiskt en skrikande ungjävel i den andra förstaklassvagnen.Man är inte säken någonstans.

Gyllenbock sa...

Kan man hitta så billiga tågbiljetter? Ja det var inte illa. Hur många timmar tar resan?

Intressant att se hakkorsen, undrar vad historian bakom dem är?

Jonas sa...

Nittio dagar(exakt,inte tre månader)innan avgång släpps de billiga plåtarna.
Kommer inte ihåg hur lång tid det tog.

Det var en vanlig symbol innan kriget i alla möjliga sammanhang.
Se'n gjorde adolf&c:o den till sin egen&på den vägen är det.