onsdag 19 juni 2013

Öl i Colorado del VII-Beerdinner

 Ännu en supersolig dag, och ännu en bryggeripub att fly undan hättan på. Hedin skulle gå på konstmuseum och inte långt från detsamma den anglofila bryggeripuben Pints där jag satt och väntade på henne. Hon kom efter ett tag, men vi blev ändå sittandes ett bra tag språkandes med den trevlige ägaren/bartendern/bryggmästaren.
Black ajax stout; toner av chilichoklad och lite syrlig. Väldigt maltig och tung för att vara en mellis. Inte illa.
Idyll weiss; ser mer ut som en wit. Ganska söt, men ej så mycket skumbanan.
Bitchcraft blonde ale; mjöd, blandsaft och sand kort och gott.
Phonebox; blandsaft, mjöd, jord och malt.
Czechmate pilsner; citrustoner och ganska torr, praktiskt taget frusen, passar dock bra en sådan här varm dag. Uppfriskande!
Airedale; Jordig, maltig och väldigt engelsk i stilen. Typriktig (pale ale), men ingen höjdare
Gael force scottish ale; mycket av hus-smaken med mjödtonerna i spetsen gör sig återigen påminda. Är det jästen? Pilsnern och veteölet har förstås annan jäst, men frågan är om det ej är samma i resten av ölen...
John bull brown; något syrlig arom. Mörkt rubinfärgad. Maltig med toner av kakor, underlig beska.
Alchemy ESB; lättdrucken. Inte så märkvärdig, men har ej hus-smaken.
Dark star ale; riktigt maltig och fyllig, kanske lite spritig? Det är nog lätt hänt att man tycker det när så många svaga öl intagits innan.
Slutligen Lancer IPA.
Så hade man fått sin real ale fix.

Senvanlig halvtidsvila följde.
Det var ju American craft beer week och en del i den var Beerdinner på Denver beer CO som hade besökts ett par dagar tidigare. Vårt livs första beerdinner för övrigt.
Välkomstöl, Sunblock bock; mörkt bärnstensfärgad, något metallisk, mycket kolsyra. ''Sådär'' tyckte jag nog. Tre rätter och sex öl... fulla glas för $50 (anar att det är något dyrare i Sverige...)



Den friterade getosten lyckades döva smaken av Walt weiss, (vilken väl är bra) ...eventuellt gifte de sig bra. Till huvudrätten (f.ö. den godaste laxbaserade rätt jag ätit) en Chardonnay barrel-aged saison. Det smakade bra, men som pairing var det ingen höjdare enligt mig. Till efterrätten (tårta) två öl, Barleywine och Kaffir lime wheat. Minns ej vilken av ölen, men en av dem passade väldigt bra till. Chardonnay barrel-aged saison du fou (med ´´brett´´) som bonusöl, mycket gott!


På hemvägen stannade vi återigen till på Ale house at amato’s för ett par sista bärs.
Farmhouse du Tomme från Trinity och Caped brewsader från Breckenridge. Puh!

Inga kommentarer: