onsdag 26 juni 2013

Öl i Colorado del XIII-En lång dag

Planen för dagen var att besöka världens största bryggeri, så vi tog bussen till Golden där det ligger. Men eftersom man inte fick ha väskor/ryggsäckar med sig på visningen blev det inget. Det är lite väl mycket begärt att ett sånt stort bryggeri skulle ha något skåp eller liknande att kunna förvara dem i... Som tur var fanns det andra mindre och framför allt bättre brygerier i den lilla staden. Nu låg vi före i tids-schemat, så ett besök på en pizzeria vad nödgat, inte för pizza, men det fanns exotisk öl ett dricka. Redd’s Apple ale från Coors beläget ett stenkast därifrån.

På bryggeripuben Golden city brewing blev man INTE motad i dörren trots ryggsäckar utan mottagen med öppna armar (nåja). Ett par öl i bryggeriets trädgård slank ned till konstiga mackor, Lookout stout och Legendary Red ale 7,3%. Inte fantastiska på något sätt.

Innan vi nådde nästa bryggeripub dök ytterligare en dylik upp som skulle öppna för första gången ett par timmar senare. Vi var garanterat de första svenskarna som var där! Mountain toad hette stället och de bjöd på varsitt provglas. Jag har för mig att det smakade bra.

Vandringen uppför fortsatte, hungriga hade vi blivit och på vägen låg en mexikansk restaurant där ännu en lunch intogs. Till den, Clear creek gold pale ale från Golden city som vi besökt tidigare. Helt klart det roligaste som erbjöds i ölväg. Helt ok.
Till slut när 1800 m ö h. hade nåtts i värmen stod bryggeripuben Cannonball creek och bara väntade på oss. Fyra över lag bra öl förtärdes: Featherweight pale, Highwater wit som var lite för tysk i smaken för min smak, Forêt noir black saison och Soul doubt stout.

Efter en lång stunds väntan kom en taxi och hämtade oss för färd till den ost och ölprovning vi var inbokade på. Trve som besöktes dagen innan stod för bärsen medan någon ostbutik i Denver stod för de goda ostarna. På Denver bicycle cafe som vi även hade varit på dagen innan ägde spektaklet rum. Fyra bonusöl fick man i sig också: Dry dock Amber, Mountain livin’ pale ale från Crazy mountain, från samma bryggeri Boohai red ale och slutligen Thin air ESB från Yak and yeti.

Men det var inte slut på kvällen där. Hemma hos en tjej vi snackade med på provningen var det efterfest ett mansion/slott som hon bodde i. Deviant Dale’s IPA från Oskar blues och Funkwerks Saison. ''Brettig''och god antagligen.

Inga kommentarer: