lördag 14 december 2019

Julölsprovning

Det var väldigt länge sedan jag var på Ölfrämjarnas julölsprovning, innan denna blogg startades till och med, men nu var det dags igen. Inte längre på Kungsholmen utan på Reimers'.
I en åttakantig byggnad med högt till tak samlades 45 förväntansfulla ölfrämjare för att avsmaka 16 julöl. Vi var fyra vid vårt bord så det blev en kvarts flaska var.
Ett enklare julbord ingick också i entrepriset.

De topprankade ölen:
1. Imperial Winter Stout 2018, Uppsala brygghus, 10,5 %, 74 poäng
2. Nils Oscar Winter Edition 2019, 7,5 %, 38 poäng
3. Vinter, Gamla Enskede bryggeri, 4,8 %, 37 poäng

Öl i Stockholms hedersomnämnande till:
Hylliepan apelsin, Hyllie bryggeri, 6,5 %
Umeå X-mas ale, U & Me Beer, 6,5 %
Julporter 2019, Poppels, 5,6 %

Vi (Monica, frun och Peter) tackade för oss och drog vidare till Ölstugan på söder som varken jag eller Majsan varit på. Inte så värst stort, endast kortbetalning och ett klenare ölutbud än på kedjans pub på Hantverkargatan, men här pratade personalen iallafall svenska. Man kan inte få allt.
Det var lördag eftermiddag/kväll så det var en del folk där, men ingen galen trängsel. Mer mat beställdes in och till den följande goda öl: Social suicide berliner weisse från det för mig okända Nordic artisan brewing beläget ett par mil nordväst om Borås. O/o New world saison 6%, Mandereen från Stigberget, Spazz och Alpha beta. Båda från Brekeriet.

Sista stopet blev det för oss nya Beer 'n play, även det på Hornsgatan. Arkadmaskiner främst och till min stora glädje ett par flipperspel. Endast kortbetalning även här. Mer mat och en öl var vad som förtärdes. Valleys between från skotska 71 brewing.
Det fick räcka för denna dag. Det blev verkligen inte sent, men väldigt kul. Tack till alla inblandade.

Inga kommentarer: