För att vara en tysk bryggeripub fanns det väldigt många öl att välja på. Pütte och Tony kom upp från München och anslöt.
En hel drös öl fick man i sig i form av: Augsburg helles vollbier; Ljus och ren helles utan krussiduller. Gör det en öl i stilen ska, varken mer eller mindre.
Dunkles vollbier 5,6%; servaras i ett ''krus'' så man ser inte hur ölet ser ut. Alltid ett minus, men ganska snyggt. Syrlig arom, maltig och metallisk med toner av kakao. Bra balans.
Maximilians Kellerbier; funkar bra med den underliga men mycket goda maten. Dock inte så märkvärdig i ensamt majestät.
Maximilians Schwarzbier 5,8% ; även denna i ''krus''. Maltig och ganska söt. Inte alls den där rökiga subtila tonen som ofta är pricken över i:et när det gäller schwarzbier. En besvikelse.
I övrigt: APA:n Hopfenzauber, fruktölet MacMallow, landbieren Augsburger Blümchen bio bier, Pils, hellesen Celtic och Santa muerte cerveza från Auxburg city.
Över lag var inte ölen så märkvärdiga men maten mycket bättre på detta ganska stora trevliga ställe. Trevlig personal också.
Torn mittemot Thorbräu. |
Vi skulle gå hem men regnet vräkte ned så det blev till att söka skydd på en enklare resturang där varsin Augusta Jakober kirchweih festbier från Schloßbrauerei Unterbaar intogs. Inte märkvärdig på något sätt, men det regnade inte inomhus iallafall...
...det gjorde det desto mer utomhus. Ett nytt pitstop gjordes på en bar där ett par flaskor köptes med (som man kan göra i civiliserade länder) till rummet.
Två ljusa lageröl i form av Kühbacher Pils och Kühbacher Hell. De var ok båda två.
Det fick räcka för denna dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar