torsdag 3 december 2020

Öl i Öst-tyskland del V-Leipzig

Det var soligt men lite kyligt när jag gick ut på en turfpromenad på morgonen. Det blev lite stressigt då vi hade en tid att passa. Spårvagn tog oss tillbaka till stationen därifrån blev det ännu en tågresa 16 mil österut till Leipzig som visade sig vara en överraskande fin stad. Vårt boende var nära stationen så vi slängde in väskorna innan det var dags att bege sig ut. En hyfsad promenad ned till det jättefina (iallafall exteriören) Das alte rathaus turistigt beläget vid ett stort torg. Här åt iallafall jag resans godaste mat. Någon fiskrätt. Utmärkt service. Ölen var inte lika imponerande. Ur-krostitzer Feinherbes pilsner, Zwickelbier och Schwarzes. Samtliga från Krostitzer brauerei.


Lite mulet hade det blivit när vi gick vidare till bryggeripuben Ratskeller braumanufaktur. Ett stort ställe med rätt mycket folk som det brukar vara på söndageftermiddagar i Tyskland. Vi var nog de enda gästerna som inte åt. Lotteraner Helles Kellerbier och Lotteraner Dunkles Kellerbier var allt som hanns med när de helt plötsligt stängde klockan 15. Mycket snopet. Ölen var helt ok iallafall. Vi gick istället och checkade in och tog en lång halvtidsvila på det.



På kvällen satt vi på det sista bryggeri som besöktes under denna resa, Brauerei an der thomaskirche. En bryggeripub vars kök hade italienskt fokus, men ölen var traditionellt tyska. Godare mat än öl och dessa var denna afton: Herbstbock, Pils och Schwarzbier. Tog med en pizza till rummet också, det satt fint medan Pütte höll på att trycka i sig all dryck han inte fått i sig under resan. Hemresan dagen därpå var inte mycket att orda om. Väldigt tidigt bara. SAS hade tidigarelagt avresan och vi var tvungna att ta oss de 40 milen till flygplatsen i Frankfurt. Tur att det finns snabba tåg därnere. En riktigt episk resa med 15 besökta bryggerier. Pütte var med på 14 av dessa. Stort tack till alla som var med på resan och stod ut med min galenskap.

Inga kommentarer: