tisdag 1 december 2020

Öl i Öst-tyskland del IV-Party like it's 1517

Jag och Pütte drog vidare och lämnade Tom åt sitt öde i storstaden. Uber till hbf där tågluffen fortsatte till Wittenberg där vi i regnet gick till bryggeripuben Brauhaus Wittenberg för lunch och några kalla. Stort väl insuttet ställe på flera våningar. Många gäster skulle också få plats på innergården, men det regnade så det var fullt inomhus istället. Vi fick plats iallafall. Ölen här var: Dunkel, Original och Pale ale.

Vi gick vidare till stationen i regnet. Det var ett tag kvar till tåget skulle gå så vi tog varsin Radeberger Pilsner, direkt ut burken som djur. Det var faktiskt ok. Nästa stopp var Erfurt 29 mil sydväst om Berlin. Det var en bra bit att gå från stationen till boendet som tidigare var en bryggeripub. Vi vilade en stund på rummet innan det var dags att bege sig ut igen för kvälls-skiftet som inleddes på bryggeripuben Zum Goldenen schwan. Ett stort värdshus med två våningar och god traditionell mat. Inte så mycket folk för att vara en lördagkväll. Hör och häpna så fick vi även i oss några öl här. Pilsener, Schwarzbier och Mehrkornbier som inte lämnade bestående men eller minnesbilder.

Det fanns även en annan bryggeripub i närheten men de visade vara abbonerat. Vår tanke var då bara att gå ''hem'' igen, men Der bier-rufer som enligt eras hemsida skulle ha stängt redan 19 hade fortfarande öppet fast klockan var över 22 när vi rumlade in där. Det var en bar och ölbutik i ett. De flesta sittplatser fanns på nedervåningen men vi höll oss på gatuplanet. Gillade verkligen det här stället. Ett par öl fick vi i oss innan de stängde, Marx städter Pils från det för mig okända Marx chemnitzer bier gmbh och det hyfsat lokala Jäcklein Jubiläums bier från Bürgerliches brauhaus saalfeld. Inte fantastisk brygder. Här hade man kunnat sitta länge, men till slut stängde de.

På rummet blev jag bjuden på ett glas True roots alcoholic ginger beer från Hawkes som sängfösare.

Inga kommentarer: