onsdag 28 juli 2021

Öl i Götet del I-Ta ut sig och dricka öl i solen

Tidigt i lördags begav mig med tåg ned till Göteborg där Tom mötte mig på stationen. Vi gick till Ölstudion som jag aldrig varit på tidigare. Det var ett digert sortiment som tog ett tag att kolla igenom. Det var dock inga galna mängder som inhandlades.

Vi dumpade av de inhandlade brygderna på det minst sagt centralt belägna hotellet. Våra vägar skildes då det för min del var Göteborgs öppna turfmästerskap. Det blev en femteplats i ''till fots-klassen'' i värmen ute i Angered.

Prispallen i cykelklassen.

Efteråt tog jag spårvagn för att möta upp Tom igen. Denna gång på Spike där vi slog oss ned på den stekheta ''uteserveringen''. Det var absolut ''varannan vatten'' som gällde för mig då jag hade sprungit i gassandesol ett par timmar+ att vi satt i solen.

Ett helt gäng öl fick vi även i oss. För min del: zwickeln Flowers, surölet Peach lemonade ice tea, surölet Mad izm, IPAn True love, ESBn Easturn twang och APAn Startime. Det mesta smakade bra. Eftersom det inte finns något kök (dock foodtruck) är det bara ''fingerborgar'' som gäller för starkölen.

En Bolt tog oss vidare till trevliga Tre små rum som har börjat brygga sedan jag sist var där för tio år sedan. Det var gott om plats denna lördagkväll när vi slog oss ned på uteserveringen. Jkje anslöt även här och var med resten av kvällen. Lite öl fick vi även i oss här. För min del: fruktölet Kriek on the peak, Sour power, Örebro Bitter från Närke kulturbryggeri och Ballast point Blonde foeder. Över lag bra öl, men någon av ledningarna var nog skitig då en av brygderna var alldeles för smörig.

Sista stoppet för dagen var ''Biskopen'' på 'Avenyn. Den här ölkvartetten avslutade kvällen: Smith street Kellerbier från Oppigårds, All In Pale ale, Poppels India Pale Lager och kroatiska Nova runda APA. Över lag goda öl och en trevlig kväll.

Inga kommentarer: