fredag 10 september 2021

Öl i Bredaryd

Det var dags för en ny utflykt med frun bakom ratten. Vi hämtade upp Monica och Peter i Farsta och färden söderut inleddes. Hela tre systembolagsbutiker besöktes under dagen där lite smått och gott (?) följde med hem. I Jönköping åt vi även på en pizzeria. Bryggmästarens Premium gold 5,7% från Åbro gjorde maten sällskap. Varken käket eller ölen smakade gott, men det fanns iallafall gott om skrikande barn där vi åt, man får trösta sig med det.

Målet för vår färd var ett av Sveriges få bryggerihotell, Bredaryds värdshus beläget i Värnamo kommun. Efter att vi checkat in var det bara att slå dig ned på uteserveringen. Det dröjde inte länge innan det började regna, men den mysiga och väl insuttna lokalen är stor så det var inga problem att hitta plats . Bara en egen öl fanns tillgänglig vid vårt besök, men hundratals gästöl fanns att botanisera bland vilket vi gladeligen gjorde. För min del blev det dessa fina brygder: Destihl Pina colada gose, Brewhus Vienna lager, Närke Böhmisk pilsner, L'exorciste '15 från Dieu du ciel, Jungle juice från Remmarlöv, Leufsta Wit oranje, Stigbergets Rauchbier och Black Sheep Dark Hoppy Lager från Hyllie. Den långa öl-listan stämde och inget var gammalt. Inget man är bortskämd med direkt.

En hel del whiskey fanns också att botanisera bland, men det var inget vi brydde oss om. Maten var god, personalen trevlig och servicen helt ok även om det var lördagkväll. Ett extra plus i kanten var att de hade ostkaka på frukostbuffen (dock utan grädde). Ett besök rekommenderas och det går även att ta sig kommunalt.

Inga kommentarer: