söndag 7 januari 2024

Öl i Alberta del VII-Breweryhopping

Solen strålade när vi gick bort till bryggeriet Banded peak. Lång lokal vid baren och en stor uteservering. Vi började inne men flyttade ut när Rob anslöt. Någon slags föda intogs också. Tror det var gott och till den: Tallgrass tango mango, pilsnern Mount crushmore, Fired up hazy blonde och Plainsbreaker pale ale. Goda öl över lag.

Planen var att gå till närbelägna Cabin men det var någon som hyrt hela stället. Istället en tog en Uber oss till '88 brewing company med 80-talet i allmänhet som tema och vinterOS '88 i synnerhet. En våning öcer gatuplan ligger det lilla tap roomet med utsikt över brygghuset. Grymt vitlöksbröd serverades och till den: torra stouten Sidetrack, pilsnern 8-track, hellesen Flexi och APAn Hammer pants.

Nästa stopp var 800 meter bort i form av Evil corporation brewing. Sparsamt inrett minst sagt och endast upplyst av röda ljusrör och fönstren. Öl hann vi med här med. För min del: (en fingerborg) RT carolina reaper blonde ale (jag den var stark), gosen Toe the lime och Jalapenal code och pilsnern Glas ceiling.

Sista stoppet för dagen var Ol' beautiful brewing company. Beläget i vad som kändes som en gammal lagerlokal av trä som fräschats upp. Fruktölet Brass monkey och surölet Gimme five avslutade denna långa dag. Uber hem.

Inga kommentarer: