måndag 11 mars 2024

Brynäs borta del I-Illbattingen Lasse

Vi hade bokat att åka samma tåg upp till Gävle, men det var inställt så jag valde en tidigare avgång och kom fram lite tidigare än frun. Jag var väldigt hungrig och valde nästan första bästa ställe att äta på. Valet föll på en Flammkuchen med en av alla ''IPor'' på 6,5% från Apex. Just den här hette Hive mind och smakade som väntat bra. Spatserade vidare till bolaget för traditionenligt inhandlande av lokala brygder.

Nästa stopp var Terrassen som besöktes åtta år tidigare och som verkar blivit ännu bättre. En gose i form av Blue sombrero från Duckpond var allt som hanns med. Gick sedan och checkade på hotellet där även de inhandlade ölen lämnades och frun som nu kommit med tåget möttes upp.

Vi gick sedan till Gavlerinken en bit norr om centrum där det vankades hockey. I en av pauserna ''avnjöt'' vi varsin Brynäslager från Geflebockens bryggeri. Någon felsmak gjorde att det kändes som att det inte gjorde så mycket at det bara var en liten flaska... Serieledarna vann programenligt så Majsan var nöjd iallafall.

74:e arenan jag ser AIK spela på.

Efteråt tog vi en buss tillbaka till centrum och gick på Tullen där det var livat och mycket folk denna fredagkväll. Vi lyckades tränga oss in i baren där följande exotiska brygder intogs: True love Lager och True love Julöl. Båda från Ocean. Transformator IPA och Watt west coast IPA. Båda från Stjernsund.

Terassen ligger bara ett stenkast därifrån plus att det var åt samma håll som hotellet så det var svårt att undvika. Kvällen avslutades där med: Huldra india pale ale från Jämtlands, Jelly king Cranberry tangerine och Jelly king Pineapple tangerine grapefruit. Båda från Bellwoods. Trots förlusten en kul kväll. Bara att gå de få kvarteren till hotellet för en god natts sömn.

Inga kommentarer: