fredag 26 april 2024

Öl i Atlanta del I-Spurt på Krog

På Schiphol kan man tanka.

Det var dags att ge sig av, det var typ mitt i natten så det fick bli en bil till Arlanda. Precis som vanligt lämnade ölsortimentet mycket att önska. Man fick helt enkelt ge sig till tåls till vi (jag och frun) kom ned till Amsterdam. Där lokaliserades snabbt lite diverse mer eller mindre exotiska brygder i form av: Hertog jan Grand Pilsener från AB-ägda Arcense bierbrouwerij. Fylligare och inte fullt så blaskig som massproducerad pilsner brukar vara. Craft nation easier said than done session IPA från det för mig okända United dutch breweries från Breda, Skiller wit från Texels, Lowlander Winter I.P.A. och Bintang Pilsener.

På nästa flyg bjöds det på exotisk IPA i form av Sweetwater Hazy som var ok. Efter alldeles för många timmar landade vi (jag och frun) på världens största flygplats. Soligt och skönt när en Uber tog oss till hotellet i Downtown. Så långt allt väl, men det skulle gå över. Vårt rum var beläget på åttonde våningen och hissen (singular) var trasig och skulle fortsätta vara det så länge vi var där... Jag bar upp våra stora väskor och pustade ut lite innan vi gick ut igen. Ett par kvarter bort fanns en busshållplats där ingen buss kom. Vi försökte med spårvagnen istället. Biljettautomaten var ur funktion, även ''maskinen'' ombord. Det går bra nu Marta!


Vi fick helt enkelt tjuvåka. Väl framme passerades huset Martin Luther King föddes i (eller om det var barndomshemmet). En liten bit därifrån finns Krog street market, Ett food court som även inhyser Hop city, en alkoholbutik som även har en bar. Vi handlade lite och slog oss sedan ned i baren och intog där: Parish Czech pilsner, P.O.G. Gelato från Weldworks som var helt kanon, NEPAn Sky kraken från Fremont, berlinerweissen Blueberry Cobbler från weldworks och Bolo coconut brown från Burial. Jag köpte även med indiskt till hotellet som var jättegott. Det blev trots allt en ganska bra första kväll.

I väntans tider.

Inga kommentarer: