tisdag 28 maj 2024

Öl i Alabama del I-Real''live''Ring-girl

Vi började med att skjutsa Frun till flygplatsen. Det var bökigt att ta sig ut från stan men det gick till slut. När hon släppts av var 22 västerut mil till nästa stopp i världsmetropolen Leeds, Alabama. Där i anslutning till ett köpcentra ligger Neighbors brews/Backyard. Ett stort ställe med bla pizzeria, minigolfbana i anslutning till uteserveringen, flipperspel, bryggeri, bar och arkadspel. God men enkel pizza för min del och lite flipprande så klart för min del. De hade inte många öl så det fanns tid att gå igenom dem. Light lager 4%, Blond ale, surölet Black and blue och Unfiltered IPA.

Nästa stopp var Hop city i Birmingham några mil västerut som tydligen är en kedja. Det var bra men jag gillade nog ändå deras Krog-location bättre. Man var väl där tre gånger på fem dagar av en anledning. Här kunde man sitta i den nedgående solen och läska sig. Det fanns även en foodtruck med grymt bra asiatisk mat. Det blev en ganska lång sittning där följande brygder intogs: Greenhouse dortmunder export från Evil twin, Yellowhammer Gold, Good people Cherry & almond, saisonen Meowsonry! från Jester king, surölet Lunar sauce från Aslin, surölet Plum solid från Straight to ale, dunkeln Reap från lokala Uproot, Ferus Pilsner, veteölet Fluffy tickles från det för mig okända charlestonbryggeriet Edmund's oast, milkstouten Echo chamber från Monday night/Southern prohibition och Low and slow Helles från Westbrook.Vi handlade även med en del öl.

Tony åkte iväg och handlade lite medan vi andra satt kvar men han kom och hämtade oss och vi kunde äntligen checka in på det ruffiga motellet. Det hade blivit mörkt, men det fanns en bryggeripub på gångavstånd som hade öppet. Tom och jag stack förstås dit. På vägen det gick man förbi ett  härbärge och gatan kryllade av trasiga människor. Vissa mer skrämmande än andra. Bara man gick över (under om man ska vara noga) järnvägs-spåren var det som en annan (gentrifierad) värld. Verkligen en knivskarp delare i denna del av Alabamas största stad. Mycket folk ute denna fredagkväll då det var baseballmatch på andra sidan gatan från Good people brewing company sett. Själva bryggeriet var också välbesatt men det var så stort att det fanns plats för alla. Vi satte oss i baren där jag hann med: American lager, Czech dark lager, Sour pash och Irish nitro. På ''hemvägen'' gick vi in på en mack och handlade lite där det typ bara var hemlösa stackare. Ja vi blev antastade, men det gick bra till slut.

Inga kommentarer: