söndag 8 juli 2007

Öl i Düsseldorf



070701: Årets fjärde tysklandsvistelse: Till stationen i Utrecht gick vi för att ta tåget till Düsseldorf. Tågresan tog väl några timmar. I Tyskland var det varmt och skönt, något som vi inte hade varit bortskämda med under denna turne. En promenad på kanske en kvart senare var vi på det gamla hotellet där vi skulle sova en natt.
Som vanligt bara ut för att lämna in grejorna för att sedan gå ut&köpa med sig lite öl hem. En tobaksaffär låg vägg i vägg med hotellet, så det var snabbt avklarat. Frankenheim och Dortmunder Union Export blev det.
Snabb inlämning av dessa på rummet för att ge sig ut&dricka alt.Det första stället vi var på väg till var förstås stängt på söndagar.

Så det fick bli bryggeripuben Ueriges uteservering (läs gata) istället. Solen sken&fåglarna kvittrade där vi satt&åt&drack.Det kändes lite som Oktoberfest.Alt dracks så klart,men även deras veteöl som hade någon ton av alt,lite konstigt veteöl,men det svalkade bra i värmen.

Vidare gick vi upp till Bolkerstrasse där Schlüssel&Schumacher ligger nästan mittemot varandra.

En alt på vardera stället och sedan upp till ännu en brygeripub; nämligen Füchschen där fanns förstås alt, men även en hefeweizen vid namn Silberfüchschen på flaska. Inget vidare,men det var skönt i solgasset.Därefter gick vi tvärs över gatan för där satt en skylt om att det skulle finnas Schlösser alt där.Även en blaskig pilsner vid namn Brinkhoffs Premium Pilsener No. 1 förtärdes här. Hungriga som vi hade blivit gick vi vidare i jakt på mat,men istället hittades ett ställe som hade Frankenheim Alt.Något som skulle visa sig bli denna resa's sista öl.
All alt var ganska god,men jag tyckte alla smakade likadant!Kunde inte känna skillnad på dom.Samtliga var dock bättre än Bolten som dracks innan denna resa. Mycket trevlig stad med Europas svar på den där gatan i L.A. mot havet där folk åker rullskridskor som syns på TV jämt.

Inga kommentarer: