tisdag 8 september 2009

Ol i Indianapolis del I-Biergarten

Vi fortsatte varan fard vasterut&nu hade vi allsa kommit fram till Indiana. Hotellet vi skulle bo pa lag vid flygplatsen i sydvastra delen av staden. Langt fran vad allt vad vettig ol hette.Som tur var hade vi bilen som tog oss till den tyskinspirerade restaurangen Rathskeller dar vi tog varsin Rathskeller Amber; lite traig arom valdigt mork for att raknas som amber, som en cola i fargen. Traig smak, helt ok. Vi satt ute i deras ''oltradgard'' i det varma hostvadret som hade infunnit sig aven denna dag.


Forutom god och konstig mat fanns det aven ett rockband som spelade pa utomhusscenen.
Storsta behallningen var val nar de rev av Tom Petty-covern Breakdown.
Bells Oberon; svart att saga hur olet ser ut nar det serveras i en halvgenomskinlig plastmugg. Obefintlig arom, antagligen ar det nagon form av veteol. Sot(ma), som en h-w, men med nagon ton man inie finner i wit eller h-w.
Pinkus Ur-pils; som den mesta tyska olen jag druckit i detta land smakar den gammalt (oxiderad kanske?), traigt. Datumet stod antagligen pa kapsylen. Aromen far sagas vara ''likasinnad'' med smaken.
Mothership wit fran New Belgium; Luktar som en typisk wit, med en nagot surare ton. Lite blekare an Hoegaarden som val far arketypen for stilen i fraga.
Warsteiner Oktoberfest var en nyhet for mig;Som vantat fran ett bryggeri som gor mer ol an alla Sverige's bryggerier tillsammans ar aromen ratt sparsam.Pa lukten,smaken&fargen att doma skulle jag gissat pa att detta var en helles...men undertecknad har knappast nagon dommarutbildning...Hyfsat farsk skulle jag tro.
det blev en taxi hem genom den varma aftonen.

Inga kommentarer: