Ny bortaresa på gång när vi (jag och Majsan) hoppade på ett sydgående tåg på Centralen.
Byte i Lund där det fanns tid att gå till bolaget och inhandla lokala specialiteter.
I restaurangvagnen inhandlades Sleepy bulldog Summer pale ale från Gotlands/Spendrups. Den var ok.
Även när vi nådde fram till Halmstad inhandlades lokala drycker på ''gröna skylten''.
Dessa lastades av på hotellet innan krogen Fox and anchor intogs.
Då det var mycket fint väder denna dag och detta hak inte har uteservering var det gott om svängrum.
Förutom att det är en gastropub huserar även bryggeriet Down below här. Tyvärr såg vi inte till någon av deras öl, istället blev det The fox and anchor från Kopparbergs, Hare of the dog från Folkared och Vit från Strandlida till den ganska goda burgaren.
På Örjans valls bortaläktare intogs en Kaltenberg 3.5% från lokala Krönleins i en plastmugg. Smakade som väntat.
Efter att tre poäng programenligt bärgats gick vi och åt på en italiensk restaurang. Tyvärr var inte ölen italiensk utan man fick nöja sig med det spanska blasket Cruzcampo Pilsen.
Kvällen avslutades på Fox and anchor där följande brygder intogs: Impale IPA från Williams brothers, Västkustskt ale, Röd Ale och Gimle saison. Alla tre från halmstadsbryggeriet Strandlida.
Trevligt ställe, men inga vidare öl. Klart slut.
På tåget hem nästa dag inhandlades en Wisby Klosteröl från Gotlands/Spendrups. Ett öl som jag verkligen gillade för ~15 år sedan men som inte druckits på länge. Jag uppskattade det inte alls den här gången.
2 kommentarer:
Det var synd att du inte provade Halmstad brygghus öl. De gör stabila pale ales/ipas i modern amerikansk stil. Här kan man också få dem riktigt färska. Prova gärna deras Vallgatan (pa) eller Alets ale (ipa) - utmärkta i sin stil. Bryggmästaren där, Daniel Eriksson, är ovanligt nog formellt utbildad, med förflutet på Carlsberg.
Det låter intressant, synd att vi inte hade mer tid bara.
Jag åker gärna tillbaka.
Skicka en kommentar