torsdag 6 juni 2019

Öl i Virginia del II-Uppklarnande efter hand

Vi begav oss på förmiddagen söderut med bilen och hittade bryggeriet Adventure som låg mitt ute i ödemarken. Planen var att äta lunch där, men det fanns varken kök eller food truck. Ett par öl fick man i sig iallafall i form av Mary washington's gingerbread och Fred red 5%.

I ösregnet tog vi oss vidare till nästa stopp som var Richmond, huvudstad i sydstaterna när det begav sig.
Efter att ha checkat in på hotellet var siktet inställt på bryggeriet The veil som låg på gångavstånd (det beror på vem man frågar kanske). Vi liksom många andra hängde på låset denna mulna fredageftermiddag. Ett ganska stort ställe om man räknar med den stora uteplatsen/uteserveringen. Ingen mat fanns här heller, men en food truck med puertoricanskt stod uppställd. Ingen höjdare, men äntligen fick vi något i våra svulstiga bukar.
Några öl hann vi med också i form av Grape berry tastee, Cat cat nap nap och Whitemiata. Tyvärr var tiden alltför knapp för att stanna längre och det blev nästan till att halvspringa för att hinna till RVA brewcrews bussresa som skulle ta oss runt på ett antal bryggerier. Just den här dagen var det bara vi som åkte med de hade ''seat fillers'' i form av släktingar. Kul typer som gjorde att vi kände oss välkomna. Inte kanske den bilden man har av Södern här hemma.

Första stoppet var Triple crossing som har två ställen. Detta låg på Hatcher street. Lite större än medel-bryggeripuben, ganska mycket folk/, men vi fick plats att sitta tack vare att det fanns så mycket plats utomhus. Surölen Past is prologue och Element 79 (det är en golden ale och guld har nummer 79 i periodiska systemet) var vad man hann med.

Vidare till Champion brewing company som hade varit en pampig bank. Ett band spelade och ''massor'' med flipperspel fanns att förlusta sig med. Jag gillade verkligen det här stället. Ett par lageröl fick vi även i oss här. Shower beer och Unrequited love för min del. Ok öl.

På nästa bryggeri Basic city fanns både flipper och pingis så där hann man bara med en öl i form av Coyner spring.

...och på gångavstånd därifrån det mysig och väl insuttna Legend brewing company som skulle ha 25-årsjubileum dagen efter vårt besök. Varsin Porter fick räcka där.

Sista stoppet för den trevliga bussresan var livliga Bingo beer company. Mer flipper fanns att spela här. More a bramble och Lager intogs här.

Det var nästan gångavstånd, ett depåstopp på utmärkta Boulevard burger & brew gjorde att promenaden kändes mer överkomlig. Till en väldigt god burgare intogs Proper lager från det för mig okända O'Connor brewing company beläget ute vid kusten 15 mil sydost om Richmond. Milkshake som färdkost avsluta de denna fart fyllda dag. Puh!



Inga kommentarer: