lördag 24 augusti 2019

Öl i Kalma'

Det var dags för Kalmar borta. Stefan och Knutte kom och plockade upp mig för vidare färd söderut. Ett par exotiska lageröl slank ned på vägen i form av den polska parkbänksvältaren Mocne Dubeltowe från Okocim och Brau Pils från DC brau.

När vi kom fram tog vi en lite picknick på en brygga i Kalmar sund där Coop Imported czech lager från Staropramen ''förgyllde'' tillvaron i blåsten.

Efter att det checkats in i vår ''stuga'' intogs även en Folkes Tjocke stout från Centralbryggeriet på innergården.

Precis som i Sundsvall fanns det inte Uber i Kalmar så det blev stressigt att fixa fram en bulle i sista stund, men det löste sig till slut med lite samåkning till Guldfågeln arena.

På arenan intogs varsin Åbro Original 3,5%. Mums.

Tre poäng fick vi med oss i bagaget och av bara farten var det betydligt lättare att få tag på en taxi efter matchen som tog oss tillbaka till boendet där en Big drop Pale ale intogs. Helt ok alkoholfri öl faktiskt.

Nästa stopp var hamburgerhaket Grilleriet. Bra burgare som nog alla var nöjda med, dessutom var personalen trevlig. Några segeröl slank också ned i form av Twisted 008 berliner breeze från Klackabacken, Kalk bay pale ale från Cape brewing co och från samma bryggeri cape point.

Ett vad jag uppfattar som ganska nytt ställe i stan är Postgatan som också ligger på Postgatan. Antagligen stans största ölutbud. Stockholmspriser. Grabbarna tog bara varsin öl medan jag blev kvar resten av kvällen inmundigandes Emmaboda Svartvinbärlin, Mosaic hop explosion från Kees och från samma bryggeri In Kees of emergency.
Man måste nog gå hit igen om KFF hänger sig kvar i Allsvenskan.
Mycket lugn hemfärd dagen därpå.

Inga kommentarer: