fredag 27 september 2019

Öl i Oostende

Något nedslagna av nattens motgångar stod vi på en stekhet busshållplats utanför hotellet. Det var långt till att bussen skulle gå, så Peter erbjöd en pissljummen Brasserie De la senne/Crooked stave Schieve saison. Trots att den dracks direkt ur flaskan som ett djur smakade det ändå ganska bra.
Bussen kom till slut och kunde föra oss vidare till Gare de Bruxelles-Nord. Efter ~80 minuters barnterror ombord var vi tvugna att gå av i Brügge då som jag uppfattade det någon hade hoppa framför något tåg tidigare.

Det var hur mycket folk som helst (det blir väl lätt så när det bor 369 människor/km², jämfört med Sveriges 23...) och stekhett så vi gick och åt något lättare. Jag tog en väldigt god macka med en Jupiler till.
Till slut ledsnade vi på att vänta och tog tillsammans med någon annan en stortaxi till Oostende som var vårt mål för dagen.
Mycket varmt även ute vid kusten. Anledningen till vårt besök i kuststaden var North sea beer festival som hölls på strandpromenaden. Det fäktade lite från havet medan solen gassade på så det var nästan behagligt.
Det var fri entre, men för att bli serverad var man tvungen att köpa ett ''starterkit'' bestående av ett glas och några polletter. En av de minsta festivaler jag besökt. Bara inhemska bryggerier representerade.
Vi var väl där ett par timmar innan det hade blivit dags at checka in på det närbelägna hotellet där Pütte och brorsan redan checkat in.
Det blev väl någon timmas vila på våra respektive rum innan vi alla sju sammanstrålade nere på festivalen i kvälls-solen. Dagens festivalöl för min del var: Martins Orange crush IPA, Vicaris Quinto från Dilewyns, Roc's Saison, Roc's IPA, Papa lou från Brouwerij Anders, Forest från Silly, Maneblusser Wit från Het anker, Silly Rouge, Bacchus  Cherry från Van honsebrouck.

Nästa stopp var Café botteltje (lilla flaskan?). En ganska stor mysig pub med liten uteservering och undermålig service.
Uppskattningsvis några timmar blev vi sittandes där inmundigandes: Suzanne från Hedonis, Cnudde Bruin och Lindemans Blossomgueuze. Tror även de flesta av oss åt här. Kul var det, men det var inga höjdaröl i mitt tycke.

Sällskapet var uppdelat på tre rum och i vårt bjöd Peter som förköpt sig på öl friskt. Jag nöjde mig med Gouden carolus Ultra från Het anker och Harlekijn från Brouwerij Strubbe. Gratis är väl gott, eller? Det är ju tanken som räknas...

Inga kommentarer: