fredag 7 augusti 2020

Semesteröl del IV-Då var det stängt där det skulle va'så bra

Det var meningen att vi skulle gå på en bryggeripub men det var stängt trots att det uttryckligen stod på deras hemsida att det skulle vara öppet. Istället sökte vi skydd undan regnet på ett cafe där någon slags brunch intogs och en plan b utformades.

Ölbutiken De bierboom var öppen iallafall och som sig bör i civiliserade länder kan man även avnjuta brygderna på plats vilket vi gjorde. Stället drivs av ett trevligt par där herrn är bryggare för De vier monniken som bland annat har bryggt där så jag räknar det som ett bryggeri. En av hans/deras öl intogs med stort välbehag; Monachus Blond. I övrigt: Fort lapin Chocolate stout, Maisha 5,8% från det för mig okända spanska Cerveza castreña, Monday Morning Mocha från skottska Seagate och från samma bryggeri Beastie blond 5,5%, Bessy från Warmenbol, Bar belge från bryggeriet med samma namn. En belgisk (pale) ale. De hade ingen mat, men ett stenkast bort fanns en slaktare som gjorde fantastiska mackor som man kunde ta med in.

Efter en välförtjänt halvtidsvila inledde vi kvällen på Le Trappiste. En källarbar med gamla tegelvalv och lite för hög musik (ja vi är gamla). 13 artisanale pils Black label från The ministry of belgian beer, Abbaye du cateau Sour ale och Belle-vue Kriek var ölen som intogs där. Gillade inte de ölen något vidare.

Nästa stopp var baren De kelk som antagligen var ganska gammal med, men stället kändes inte medeltida iallafall. Vi delade på någon form av plocktallrik som var god. Till den: Duck diving från Brewski/Commonwealth, Brugs tarwebier från Brouwerijen alken-maes, Wild west Kriek framboos från Alvinne, och Timmermans Oude gueuze 6,7%. Väldigt goda öl.

Sista stället var källarpuben 'T poatersgat. Det var tio år sedan sist och det kändes inte igen. Större än minnesbilden, rökning inomhus verkar ha förbjudits sedan dess. Mest studenter där kändes det som. Ett par öl blev det iallafall. För min del: Bel pils från Duvel och Hoplapin från Fort lapin. Jag var inte imponerad av dessa men det fick räcka så för denna dag och vi kunde vandra ''hem'' genom gränderna.

Inga kommentarer: