lördag 15 augusti 2020

Semesteröl del VII-Sista rycket i Bryssel

 Majsan låg kvar och sov medan jag gick upp ganska tidigt och tog tunnelbanan till Togos ambassad (som man gör) där en avlägsen turfzon var belägen. Promenerade tillbaka till centralare delar av Bryssel och precis som där började regna fanns det en bar som var öppen. Sökte skydd där undan elementen. En croque monsieur, Keizer karel Goudblond och Tongerlo Prior tripel alltsammans för 130:-. Det är väl vad en av de där ölen skulle kostat hemma... Gott var det också och en rivstart på dagen.

Kom tillbaka till hotellet och vi checkade ut och tog en buss söderut till den vegetariska restauranten Het warm water. Ett par goda bärs hanns med i form av Jambe-de-Bois från De la Senne som ha besökts dagen innan och Pater lieven Bruin från Van Den Bossche.

Vägg-i-vägg låg en pub där en sista varsin öl intogs. Det hade slutat regna så gick bra att sitta på uteserveringen. För min del Tripel karmeliet från Brouwerij Bosteels. Väldigt gott och antagligen billigt med.

Vi drog ned våra ölstinna väskor till Gare du midi varifrån tåget tog oss till flygplatsen där väldigt mycket var stängt så det var färdigölat för den här resan. Kanske lika bra det.

Väl framme på Bromma blev vi hämtade av Marie som körde oss hem till sig och där blev vi kvar ett par dagar, men mer om det i nästa inlägg.

Sammanfattningsvis var det en trevlig vistelse, även om vädret lämnade en del att önska. Väldigt billig och ofta god öl dessutom.

Inga kommentarer: