söndag 18 oktober 2020

Öl i Oggersheim

Min vana trogen var jag ute och drog en turfrepa på morgonen och mötte upp medresenärerna på stationen.

På schemat för dagen var en dagsutflykt 24 mil sydost om Köln. Vi tog tåget från Hbf i ungefär 90 minuter till Mannheim där vi bytte till S-bahn som tog oss till världsmetropolen Oggersheim. Det var mycket varmt även denna dag och vi gick i solskenet till bryggeripuben Privatbrauerei Gebr. mayer som grundades för 174 år sedan. Där slog vi oss ned i skuggan för god mat och ett helt gäng öl. Det kanske inte var så märkvärdiga brygder, det var väldigt trevligt. Ölen i fråga var: Carl daniel mayer keller bier, Pilsener 4,7% , 150er black & dry, zwickeln Schiller, den ljusa lagern Sommerbier, pilsnern Pfalz stoff och hellesen Stammhaus-bier.




Därefter skildes våra vägar i ett par timmar då jag skulle turfa även i den här delstaten.

Vi strålade samman på Boland‘s uteservering i Mannheim. Mer öl skulle det bli där i form av Welde Pale ale, Welde Citra helles och Badisch gose. Även den från Welde. Slutligen Killer cucumber ale från Steamworks. Precis som stället innan var det mer kul att ölen var fantastisk.

På väg till stationen hittades ytterligare en krog där vi slog oss ned på deras stolar på trottoaren och intog varsin Ureich Premium Pils från lokala Eichbaum.

Ytterligare ett liknande stopp gjordes på ett snabbmats-ställe. Eichbaum Export blev det där.

Det var långt ''hem'' till Köln, men tåget var snabbt och snart satt vi i lägenheten och åt vädigt god snabbmat. Det fick räcka för den dagen. En mycket lyckad utflykt.

Inga kommentarer: