onsdag 3 juli 2024

Öl i Mörkaste Småland del I-Frid och fröjd

En fredageftermiddag hyrde vi (jag och frun) bil i Solna och rullade söderut. Vi stannade för middag på en hamburgerrestaurang i Linköping där en Jureskogs pilsner från Brooklyn gjorde en liten burgare sällskap.

Ytterligare 22 mil söderut så var den långa färden äntligen över i Växjö. Bilen parkerades på ett torg och det checkades in på hotellet. Resten av kvällen tillbringades på ''Biskopen''. Elva år sedan man var där senast. Där intogs följande brygder: Embargo cali pale från Kirkstall/Sierra nevada, Ghost ship citrus pale ale 4,5% från Adnams och Pleroma Peach melba crème brûlée från Omnipollo. Bra nivå på ölen. Skönt att bara gå uppför trappan och lägga sig.

tisdag 2 juli 2024

Post sauna IPAs

Vi lyckades lura över Tom (det brukar inte vara så svårt) på en liten flight och det här kom vi fram till:

IPA

Brewdog Lucky break 10 poäng

Brewdog Nanodog #0016 7  poäng

Salama Neon beast 7  poäng

Fuerst wiacek/Stigbergets Metz 5  poäng

Svalbard Spitsbergen 1  poäng

Storslam för de kontroversiella skottarna.

måndag 1 juli 2024

Öl i Paddington

I vanlig ordning inleddes dagen med en rejäl turfpromenad i förmiddags-solen. Jag stannade till på en pub med flygtema för en Allsopp’s Pilsner som smakade ok.

Gick tillbaka och hämtade mitt bagage på hotellet och gick sedan tillbaka till Brewdog som besöktes kvällen innan eftersom det finns wifi där. Det var nämligen dags för allsvensk fotboll. Det var en fröjd att se (för en gångs skull) och mungiporna möttes någonstans i nacken skulle jag tro. Detta firades med: IPAn Berlin hammer, Stillwater Rosé gold, Raspberry clouds modern sour beer från Vault city, den mycket speciella Kirsch of life från Vault city/Vocation, Pale fire från Pressure drop, Body riddle pale ale från Whiplash hellesen Fool's gold och Double citra daydream Double dry hopped från Other half. Allt smakade bra denna härliga eftermiddag.


Segerns sötma.

Bussen tog mig till Stansted där en old ale i form av Old peculier från Theakston förgyllde tillvaron ytterligare. Sammanfattningsvis en mycket bra soloresa även om jag inte var själv första dagen. Tur med vädret och så var allt väldigt bra planerat av mig. När flyget väl kom till Arlanda var det sent så det var extremt bökigt att ta sig hem. Tur man inte hade bråttom.