lördag 27 juli 2024

Helsingforsryssningen del II-Provning på Stadin

Vi petade i oss en sagolik frukostbuffe ombord med bland annat en smörgåstårta som såg underlig ut, men som smakade fantastiskt. Det var soligt när vi gick bort till spårvagnen och åkte till centrum där Alko i vanlig ordning besöktes och våra bagage fylldes upp. Vägg-i-vägg hade utan vår vetskap John scotts/Kopparbergs öppnat en bar. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men det fanns gott om lokala gästöl och läget med uteservering mot torget kunde man inte klaga på. En Shady session (IPA) från Fat lizard ''avnjöts'' i solskenet.

Efter lite irrande hittades rätt spårvagn som tog oss några kilometer i nordostlig riktning till stadsdelen Sörnäs och Stadin panimo där en provning var inbokad. Av brygderna som ingick i den stora provningsbrickan tyckte jag bäst om lysande rökölet Prykmestar Savu tumma från Vakka-suomen som tydligen ägs av Stadin. Jag klämde i mig en Pacific pale ale medan vi väntade på bolten.

Något slags kraftverk (?) nära bryggeriet.  

... som tog oss ned till färjeterminalen med våra tunga bagage. En somrig (det är nog det bästa man kan säga) Koff Lime från Sinebrychoff slank ned innan vi gick ombord.

En Vautsi raspberry sour ale från Kakola intogs ombord. En liten folköl för €8,5. Inga konstigheter. För mycket laktos för min smak, överraskande goda Stadin American Session IPA och efter det utmärkta buffen Stadin American Pale Ale. En trevlig liten tripp på tu-man-hand och ett bra initiativ av frun.

1 kommentar:

Gyllenbock sa...

Helsinki är alltid trevligt trots prisläget för oss stackars "svennar".