Så var det dags för nya lustiga upptåg i ölets tecken. Som så många gånger förr flög vi till Wien. Planet var en halvtimme sent, men det var fortfarande hyfsat tidigt när vår taxi nådde hotellet.
Som vanligt begav vi (Dykus, undertecknad, Owe och Nicklas) oss ut på stan till närmaste vettiga krog. Inte så dyrt att åka bulle när man är fyra, så det blev det även denna gång.
På restauranten Dreier åt vi gott och drack en folköl till maten, Zwettler Dunkles.
Vädret var uselt, snöblandat regn hela dagen i stort sett. Det var en bit att gå till nästa ställe (vad det nu hette) och inte helt lätt att hitta och när vi väl kom fram var det stängt, även om det enligt allt skulle vara öppet.
Efter ytterligare en stunds promenad/irrande slank vi in på en restaurang där vi värmde oss. Maten var som vanligt i Österrike mycket god. Till den: Puntigamer Panther, Gösser Spezial och Schwechater Zwickl, en av de godaste österrikiska öl jag druckit.
Nästa ställe vi gick till är något av en favorit för oss sedan vårt förra besök i staden, Bierteufl. Här åts det ännu mer jättegod mat. Ett gäng bärs till den blev det visst också. Neuzeller Anti aging bier, Paracelsus Zwickl från Stiegl, Fohrenburger Jubiläum, Mohren Spezial och Hirter Biohanfbier.
Ungtupparna kroknade på slutet och drog hem lite tidigare, medan gubbjävlarna körde på ett par timmar till.
torsdag 25 april 2013
fredag 12 april 2013
Öl i gamman
Vi inledde dagen på OT för mat och ett gäng öl till densamma. Beach blonde från det för mig okända bryggeriet Sunny republic... från England. Passande namn... Ord’n’ry från de uppländska anglofilerna Skebo, Inncognito från Plain , White rascal från Avery.
Nästa stopp var Monks Porterhouse där Markus anslöt. Vi blev sittandes större delen av kvällen ätandes och drickandes ännu mer. Först deras egen Madeleine, följt av fyra olika De molen: Geboren & getogen, Fris & fruitig, Single hop Cascade, Rijn & veen och slutligen Lust beer från Bellevaux. På tal om De molen såg jag att de hade en riktigt intressant webshop på sin hemsida...
Samtliga skulle till Centralen efter åt och där hann vi även med en öl på ''Biskopen''. K:rlek Vår/sommar 2013 från Mikkeller.
lördag 16 mars 2013
Öl i bitterhet
Efter en lördag i stillhet hos föräldrarna var det dags för årets första bortaresa i söndags. Farsan och jag tog tåget till Göteborg för att se de för dagen vitklädda krigarna (läs överbetalda divorna) bli totalförnedrade av Örgryte, som nog blir ett lag att se upp med i årets superetta.
Inget besök i denna stad är ju komplett utan ett besök på något av stadens finölskrogar.
Denna gång var det Jerntorgets brygghus som skulle hemsökas. Ett trevligt ställe med god mat och humana priser skulle det visa sig. En hel drös med öl lyckades jag hälla i mig men den svidande förlusten var svårglömd.
Kvällens öl: Black rocks från Buxton, Lucky jack från Lervig, Oppigårds Brewers brown, Meta Export lager (Etiopien!), Virgin islands Tropical mango pale ale från St. john brewers, Against the grain från det för mig okända Wold top, Goldstar från israeliska Tempo beer, Little creatures Pale ale, Ginger joe från Stone’s, Buxton American rye och Wild boar från samma bryggeri. Pust!
Inget besök i denna stad är ju komplett utan ett besök på något av stadens finölskrogar.
Denna gång var det Jerntorgets brygghus som skulle hemsökas. Ett trevligt ställe med god mat och humana priser skulle det visa sig. En hel drös med öl lyckades jag hälla i mig men den svidande förlusten var svårglömd.
Kvällens öl: Black rocks från Buxton, Lucky jack från Lervig, Oppigårds Brewers brown, Meta Export lager (Etiopien!), Virgin islands Tropical mango pale ale från St. john brewers, Against the grain från det för mig okända Wold top, Goldstar från israeliska Tempo beer, Little creatures Pale ale, Ginger joe från Stone’s, Buxton American rye och Wild boar från samma bryggeri. Pust!
fredag 15 mars 2013
Stark öl
En liten, men ack så underhållande BSA-provning hade vi förra veckan.
Gouden carolus Röd från Anker 8 poäng
La binchoise XO 7 poäng
Glazen toren Cuvée angélique '11 5 poäng
HΨ Cuvée från Van steenberge 4 poäng
Ren belgisk fyllig njutning/mums med mechelenölet som ''kronan på iet''. Trots att det bara blev en klass var det blygsamt med bonusöl.
Gouden carolus Röd från Anker 8 poäng
La binchoise XO 7 poäng
Glazen toren Cuvée angélique '11 5 poäng
HΨ Cuvée från Van steenberge 4 poäng
Ren belgisk fyllig njutning/mums med mechelenölet som ''kronan på iet''. Trots att det bara blev en klass var det blygsamt med bonusöl.
fredag 8 mars 2013
Starköl
En fredagsprovning sitter inte fel efter en veckas hårt arbete.
English strong ale
Shepherd neame Christmas '07 6 poäng
Greene king/Morland Old crafty hen ´10 5 poäng
Stroud Maris otter vintage ale '11 4 poäng
Vi trodde att Shepherd neame skulle vara väldigt sliten med sina ´´ynka´´ 7%, men den hade utvecklats fint under ideala förhållanden.
Imperial stout
Mikkeller George! Cognac 10 poäng
Left hand Wake up dead 3 poäng
Courage Russian imperial stout 2 poäng
Mikkeller impomerar med sitt vackra öl. Vilken fyllighet! Brutal, med ändå balanserad på något konstigt sätt. Bland det bästa jag druckit i år.
I vanlig ordning slank det även ned några bonusöl.
English strong ale
Shepherd neame Christmas '07 6 poäng
Greene king/Morland Old crafty hen ´10 5 poäng
Stroud Maris otter vintage ale '11 4 poäng
Vi trodde att Shepherd neame skulle vara väldigt sliten med sina ´´ynka´´ 7%, men den hade utvecklats fint under ideala förhållanden.
Imperial stout
Mikkeller George! Cognac 10 poäng
Left hand Wake up dead 3 poäng
Courage Russian imperial stout 2 poäng
Mikkeller impomerar med sitt vackra öl. Vilken fyllighet! Brutal, med ändå balanserad på något konstigt sätt. Bland det bästa jag druckit i år.
I vanlig ordning slank det även ned några bonusöl.
torsdag 7 mars 2013
Uppsala belgoträff
Dags för ännu en upplaga av denna stora hembryggarträff med belgiskt tema. Nu i ÄNNU större lokaler, ändå var det trångt som på SWBF en lördag.
Jag har inte lyckets lokalisera någon resultatlista, men mer om träffen och dagen som helhet HÄR.
Mina tre favoriter var i alla fall:
Gammal öl-Hulten
Sävja aberlour solera- Maarten Van wildemeersch
Spillivink-Ulf Henryson och bryggkurs 121201
Tom, undertecknad samt Johan tog oss i alla fall traditionsenligt till O'Connor's efteråt för mer öl. Här satt som vanligt en drös lokala ölnördar.
Vad blev det för ''bonusöl'' då? Jo dessa: Off the rails från Train station, Fruit monkey från Spenrdups Mikkeller, Milk stout, Baba black lager från Uinta, S:t eriks Påsk, Alesmith Nut brown, Ugly duck Nelson pale ale från Indslev, Underdog atlantic lager och Pearl necklace oyster stout båda från Flying dog. Skönt att man hade ordnat sängplats och slippa åka
ända hem efter all öl.
Stort tack till alla inblandade, speciellt hembryggare och funktionärer!
Jag har inte lyckets lokalisera någon resultatlista, men mer om träffen och dagen som helhet HÄR.
Mina tre favoriter var i alla fall:
Gammal öl-Hulten
Sävja aberlour solera- Maarten Van wildemeersch
Spillivink-Ulf Henryson och bryggkurs 121201
Tom, undertecknad samt Johan tog oss i alla fall traditionsenligt till O'Connor's efteråt för mer öl. Här satt som vanligt en drös lokala ölnördar.
Vad blev det för ''bonusöl'' då? Jo dessa: Off the rails från Train station, Fruit monkey från Spenrdups Mikkeller, Milk stout, Baba black lager från Uinta, S:t eriks Påsk, Alesmith Nut brown, Ugly duck Nelson pale ale från Indslev, Underdog atlantic lager och Pearl necklace oyster stout båda från Flying dog. Skönt att man hade ordnat sängplats och slippa åka
ända hem efter all öl.
Stort tack till alla inblandade, speciellt hembryggare och funktionärer!
torsdag 28 februari 2013
Dårar och öl i harmoni
Dags för en stillsam provning i hemmets lugna vrå.
Rököl
Schlenkerla Märzen 9 poäng
Nils oscar Rökporter 9 poäng
Alaskan Smoked porter 0 poäng
Anmärkningsvärt att hela panelen tyckte att den amerikanska brygden var ''sämst''. Vi vill inte ha balans, ge oss rökbomber!
BSA
Weihenstephaner/Samuel adams Infinium 7 poäng
Nøgne ö Imperial Dunkelwit 6 poäng
Baladin Superbitter 6 poäng
Infinium var en gusher, det brukar i min erfarenhet innebära en speciell bismak (kanske inbillning), men det här föll panelen på dess läppar.
Imperial stout
Amager Herr frederiksen Colorado 14 poäng
Mikkeller Black tie 9 poäng
Slottskällans '09 7 poäng
Slottskällans Barrel-aged 6 poäng
Slottskällans Barrel-aged var en jättebesvikelse med tanke på hur bra''den vanliga'' brukar vara. Tror Black tie hade några år på nacken.
Kul kväll.
Rököl
Schlenkerla Märzen 9 poäng
Nils oscar Rökporter 9 poäng
Alaskan Smoked porter 0 poäng
Anmärkningsvärt att hela panelen tyckte att den amerikanska brygden var ''sämst''. Vi vill inte ha balans, ge oss rökbomber!
BSA
Weihenstephaner/Samuel adams Infinium 7 poäng
Nøgne ö Imperial Dunkelwit 6 poäng
Baladin Superbitter 6 poäng
Infinium var en gusher, det brukar i min erfarenhet innebära en speciell bismak (kanske inbillning), men det här föll panelen på dess läppar.
Imperial stout
Amager Herr frederiksen Colorado 14 poäng
Mikkeller Black tie 9 poäng
Slottskällans '09 7 poäng
Slottskällans Barrel-aged 6 poäng
Slottskällans Barrel-aged var en jättebesvikelse med tanke på hur bra''den vanliga'' brukar vara. Tror Black tie hade några år på nacken.
Kul kväll.
onsdag 27 februari 2013
Uppsala revisited del II- Glans över...
Anledningen till besöket i Uppsala var Johan Glans uppträdande i staden.
Inte helt oväntat var det uppvärmning på O'Connor's...med följande öl:
White thai från det för mig okända South carolina-bryggeriet Westbrook; wit med mer beska än brukligt. Mer konstig än någonting annat.
Hackney gold från londonbryggeriet Redchurch; en 33:a utan belgisk jäst, men ändå en gusher. Rubinfärgad med smutsbrunt skum, Gold? Allt annat än gyllene. Välhumlad, lång efterbeska. myycket jäst i flaskan minst sagt. Ett för mig nytt bryggeri. De hade även bryggt
Bethnal pale ale;ganska grumlig, tillbakadragen arom,mycket kolsyra för ''en britt''. Kryddig som fan, en riktig bomb. Som en burk svartpeppar, tvålaktig med någon plastig ton, lång utdragen beska. För mycket.
Slutligen Green flash/St feuillien Friendship brew; väldigt mörk, tandkräm i aromen. Mint och öronvax. ska tydligen vara en svart saison. Ganska fruktansvärd. Sträv och allmänt hemsk. Ju fler kockar...?
Herr Glans rev ner en del skrattsalvor, men han var klart bättre sist vi såg honom (och framför allt billigare).
Inte helt oväntat var det uppvärmning på O'Connor's...med följande öl:
White thai från det för mig okända South carolina-bryggeriet Westbrook; wit med mer beska än brukligt. Mer konstig än någonting annat.
Hackney gold från londonbryggeriet Redchurch; en 33:a utan belgisk jäst, men ändå en gusher. Rubinfärgad med smutsbrunt skum, Gold? Allt annat än gyllene. Välhumlad, lång efterbeska. myycket jäst i flaskan minst sagt. Ett för mig nytt bryggeri. De hade även bryggt
Bethnal pale ale;ganska grumlig, tillbakadragen arom,mycket kolsyra för ''en britt''. Kryddig som fan, en riktig bomb. Som en burk svartpeppar, tvålaktig med någon plastig ton, lång utdragen beska. För mycket.
Slutligen Green flash/St feuillien Friendship brew; väldigt mörk, tandkräm i aromen. Mint och öronvax. ska tydligen vara en svart saison. Ganska fruktansvärd. Sträv och allmänt hemsk. Ju fler kockar...?
Herr Glans rev ner en del skrattsalvor, men han var klart bättre sist vi såg honom (och framför allt billigare).
söndag 24 februari 2013
Uppsala revisited del I-O'Connors
Jag och min fru besöker Uppsala oproportionerligt mycket, så även denna helg, och har man inget ''kårleg'' finns det väl bara ett ställe att gå, O'Connors. Så även denna gång. Där träffade man i vanlig ordning ett par gambrinusprofiler samt tog ett gäng öl, nämligen dessa: South plains APA, Nøgne ö Roasted pepper, Old freddy walker från Moor samt Orange yuzu glad i said porter från Mikkeller.
Det var som vanligt trevligt.
Det var som vanligt trevligt.
torsdag 14 februari 2013
Öl i fiendeland
Det var länge sedan vi tog en riktig helkväll på stan... brukar mest bli så utomlands.
Nu var det dags igen i alla fall. Mitt och Toms första stopp var OT där vi även åt väldigt gott och till maten: Goddards Winter warmer samt Dark arts från alltid stabila Magic rock.
Nästa anhalt var (så klart) Akkurat där herr Sandberg anslöt.
Här blev vi sittande åtskilliga timmar, avverkandes följande brygder: Ocean ''Strong vinter ale'', Black adder från Mauldons, 3 Fonteinen Armand Lente, 3 fonteinen Armand Zomer, Idiot Sauvin IPA från washingtonbryggeriet Elysian, Brukspatron från Skebo. Nynäshamns CentenniAle. Mycket godsaker. Som tur var delade vi på ett par av alla dessa öl.
Ambitionen var att besöka den exotiska Ölkiosken, men det var tvärbommat. Antagligen bara öppet på sommaren. Istället hamnade vi på ''Biskopen'' på Folkungagatan där ytterligare ett par skandinaviska bärs intogs, Rallar amber ale från Ægir och Femme fatale från Evil twin.
Jag och Tom började dra oss hemåt, men på väg till stationen slank vi in på Bröderna Olsson (eller vad det heter) för ett sista humlefix; Boulevard Pale ale.
En kul eftermiddag/kväll.
Nu var det dags igen i alla fall. Mitt och Toms första stopp var OT där vi även åt väldigt gott och till maten: Goddards Winter warmer samt Dark arts från alltid stabila Magic rock.
Nästa anhalt var (så klart) Akkurat där herr Sandberg anslöt.
Här blev vi sittande åtskilliga timmar, avverkandes följande brygder: Ocean ''Strong vinter ale'', Black adder från Mauldons, 3 Fonteinen Armand Lente, 3 fonteinen Armand Zomer, Idiot Sauvin IPA från washingtonbryggeriet Elysian, Brukspatron från Skebo. Nynäshamns CentenniAle. Mycket godsaker. Som tur var delade vi på ett par av alla dessa öl.
Ambitionen var att besöka den exotiska Ölkiosken, men det var tvärbommat. Antagligen bara öppet på sommaren. Istället hamnade vi på ''Biskopen'' på Folkungagatan där ytterligare ett par skandinaviska bärs intogs, Rallar amber ale från Ægir och Femme fatale från Evil twin.
Jag och Tom började dra oss hemåt, men på väg till stationen slank vi in på Bröderna Olsson (eller vad det heter) för ett sista humlefix; Boulevard Pale ale.
En kul eftermiddag/kväll.
tisdag 12 februari 2013
2012
Ännu ett härligt ölår tog slut för ett par månader sedan och världen gick inte under. En del resor och en hel del öl blev det i vanlig ordning. Ett nytt land besöktes (Island).
Stad Bättre eller sämre än väntat Skulle jag återvända?
London Man vet vad man får Ja
Norwich Bättre Absolut
San francisco Något bättre Visst
Haag Kanske ännu sämre Nej
Amsterdam Sämre Jo då
Köping Något sämre Nope
Köpenhamn Som vanligt Antagligen
Prag Som väntat Ja visst
Canterbury Lite bättre Let's not go crazy
Cambridge Exakt som väntat Nej, det räckte så
Oxford Lite sämre Nej, det räcker
Reykjavik Ännu sämre Aldrig
Milwaukee Ännu bättre Konstigt nog, ja
Årets resmål: San francisco
Årets skithål: Muskegon MI. Motivering: skitväder, dålig mat, dumma lokala alkoholföreskrifter och så var färjan därifrån inställd...
Årets provning: den HÄR.
Årets pub: Craft beer CO, London
Årets bästa öl: Fiftyfifty Imperial eclipse stout - Elijah craig 12 year Barrel purple 10%, Fiftyfifty Imperial eclipse stout - Elijah craig 20 year barrel white 10%, Fiftyfifty Imperial eclipse stout - Four roses single barrel red 10%, Gänstaller Green gold''IPA'', Ägir Lynchburg natt, Russian river Pliny
the younger, Russian river Pliny the elder, Omnipollo Nebuchadnezzar, Cantillon Mamouche, New glarus Raspberry tart, New glarus Wisconsin belgian red, Nynäshamns Ofiltrerad Pickla pils, BrewDog (IPA is dead - ) HBC,
Marin IPA, Slyfox Imcubus och Firestone walker Double jack IPA.
Årets sämsta öl: Krenkerup 1367 Premium.
Tidigare år: 07 08 09 10 11
söndag 3 februari 2013
Öl i Nynäshamn del II-Troisième planète après le Soleil
När kvicksilvret kröp riktigt långt ner satt den inte fel med en trio värmande belgare. Även min fru hade letat sig till Nynäs denna helg.
BSA
Duvel Tripel hop 4 poäng
N’ice Chouffe 3 poäng
HΨ Cuvée från Van steenberge ´09 2 poäng
Årgång 2012 av Tripel hop var ännu bättre än den (de?) tidigare. Rekommenderas.
BSA
Duvel Tripel hop 4 poäng
N’ice Chouffe 3 poäng
HΨ Cuvée från Van steenberge ´09 2 poäng
Årgång 2012 av Tripel hop var ännu bättre än den (de?) tidigare. Rekommenderas.
torsdag 31 januari 2013
Öl i Nynäshamn del I-Apor
Jag och Christian planerade under vår vistelse i Wisconsin att ha ett 3rd-rock-from-the-sun-maraton. Under de tre helger det tog oss att plöja de sex säsongerna dracks det då och då öl. En provning mäktade vi med en sen fredagkväll.
APA
New glarus Moon man 8 poäng
Milwaukee ale house Pull chain 7 poäng
Summit Extra pale ale 6 poäng
Ale asylum Hopalicious 6 poäng
Oppigårds Single hop ale 3 poäng
S:t Eriks 0 poäng
Lite överraskande amerikansk totaldominans med tanke på att de svenska ölen var inhandlade senare, i denna klass där färskhet är a och o.
APA
New glarus Moon man 8 poäng
Milwaukee ale house Pull chain 7 poäng
Summit Extra pale ale 6 poäng
Ale asylum Hopalicious 6 poäng
Oppigårds Single hop ale 3 poäng
S:t Eriks 0 poäng
Lite överraskande amerikansk totaldominans med tanke på att de svenska ölen var inhandlade senare, i denna klass där färskhet är a och o.
onsdag 30 januari 2013
Öl i Alvik
Man var väl inte i sitt livs form när morgonen randades på hotellet i Växjö, men en grym frukostbuffe satte fart på gubben.
En öl hanns till och med med innan flyget till Bromma avgick, en hemsk veteöl i form av Reuther Weißbier.
På Stockholms näst minsta (Västerås räknas tydligen till Stockholm) flygplats skildes våra vägar och undertecknad samt herr Beckman tog en taxi till Råsunda för att se hemmafavoriterna sätta käppar i hjulet för de guldaspirerande skåningarna som var på besök.
Det var inte bara den sista allsvenska matchen på Sveriges nationalarena, utan även bröllopsdag för mig och frun.
Detta skulle firas, denna gång på Kullens bar & kök lite väster om stan. Lättare sagt än gjort att ta sig dit. Totalt trafikkaos (det stod still i alla fall) efter matchen på Råsundavägen/Gränsgatan.
Ganska försenad kom jag fram och vi kunde börja äta och dricka gott. Dessa brygder intogs:
Mohawk Pale ale, Stallhagen Honungsöl, Demo från Magic hat, No sleep in october från Nils oscar/Frequency samt In your pale face IPA från Svaneke. Helt ok öl över lag. Vem hade anat ett sådant bärsutbud utanför stan? Jag kan hur som helst rekommendera ett besök.
Taxi hem blev förstås inte billigt, men det är man väl värd när man stått ut med varandra i flera år?
En öl hanns till och med med innan flyget till Bromma avgick, en hemsk veteöl i form av Reuther Weißbier.
På Stockholms näst minsta (Västerås räknas tydligen till Stockholm) flygplats skildes våra vägar och undertecknad samt herr Beckman tog en taxi till Råsunda för att se hemmafavoriterna sätta käppar i hjulet för de guldaspirerande skåningarna som var på besök.
Det var inte bara den sista allsvenska matchen på Sveriges nationalarena, utan även bröllopsdag för mig och frun.
Detta skulle firas, denna gång på Kullens bar & kök lite väster om stan. Lättare sagt än gjort att ta sig dit. Totalt trafikkaos (det stod still i alla fall) efter matchen på Råsundavägen/Gränsgatan.
Ganska försenad kom jag fram och vi kunde börja äta och dricka gott. Dessa brygder intogs:
Mohawk Pale ale, Stallhagen Honungsöl, Demo från Magic hat, No sleep in october från Nils oscar/Frequency samt In your pale face IPA från Svaneke. Helt ok öl över lag. Vem hade anat ett sådant bärsutbud utanför stan? Jag kan hur som helst rekommendera ett besök.
Taxi hem blev förstås inte billigt, men det är man väl värd när man stått ut med varandra i flera år?
onsdag 23 januari 2013
Öl i Växjö
Hockeyfebern hade återigen infunnit sig och vi (jag samt några kollegor) styrde kosan mot de mörkaste av småländska skogar för att se de svartgula iskrigarna bli förnedrade.
På tåget ned samt på hotellet intogs lite godsaker som hade funnits som ''tillfälliga nyheter'' på bolaget den senaste tiden.
SMÖF från Oppigårds, Old guardian från Stone och Schlappeseppel Kellerbier.
En ''Biskop'' finns i Växjö, självklart gick vi dit innan matchen för ett par brygder till. Illusion från Moor och Napa smith Amber ale.
Efter matchen gick jag med herr Holmberg tillbaka till ovan nämnda pub för några skärmsläckare. Ridgeway Organic, Svaneke Liquorice stout och Amoor från
Moor. Över lag ännu bättre öl än innan matchen.
På tåget ned samt på hotellet intogs lite godsaker som hade funnits som ''tillfälliga nyheter'' på bolaget den senaste tiden.
SMÖF från Oppigårds, Old guardian från Stone och Schlappeseppel Kellerbier.
En ''Biskop'' finns i Växjö, självklart gick vi dit innan matchen för ett par brygder till. Illusion från Moor och Napa smith Amber ale.
Efter matchen gick jag med herr Holmberg tillbaka till ovan nämnda pub för några skärmsläckare. Ridgeway Organic, Svaneke Liquorice stout och Amoor från
Moor. Över lag ännu bättre öl än innan matchen.
tisdag 22 januari 2013
Parallellprovning
Ingen USAresa utan efterföljande provning som det står i reglementet. Så även denna gång.
Brown ale
New glarus Fat squirrel 5 poäng
Point 2012 Black ale 4 poäng
Point Burly 0 poäng
Samtliga öl från Wisconsin.
IPA
New belgium Ranger 9 poäng
New belgium Belgo IPA 5 poäng
Mountain goat Rare breed 4 poäng
Samuel adams Tasman Red 0 poäng
Bostonbrygden var ju väldigt bra när den släpptes på bolaget, men efter att ha stått några veckor känns brygden väldigt trött (trots att det är gott om tid kvar till BF-datumet).
Saison
Boulevard Tank7 6 poäng
Nils oscar Höst 2 poäng
Ängö Södvik 1 poäng
Tank 7, bästa saison jag druckit på länge.
Föga överraskande amerikansk dominans över hela fältet.
Brown ale
New glarus Fat squirrel 5 poäng
Point 2012 Black ale 4 poäng
Point Burly 0 poäng
Samtliga öl från Wisconsin.
IPA
New belgium Ranger 9 poäng
New belgium Belgo IPA 5 poäng
Mountain goat Rare breed 4 poäng
Samuel adams Tasman Red 0 poäng
Bostonbrygden var ju väldigt bra när den släpptes på bolaget, men efter att ha stått några veckor känns brygden väldigt trött (trots att det är gott om tid kvar till BF-datumet).
Saison
Boulevard Tank7 6 poäng
Nils oscar Höst 2 poäng
Ängö Södvik 1 poäng
Tank 7, bästa saison jag druckit på länge.
Föga överraskande amerikansk dominans över hela fältet.
lördag 19 januari 2013
Öl i Milwaukee del XI-45kilo ost!
Med buss tog vi oss till flygplatsen där det åts och dracks en del. Föjlande öl hetsade jag i mig innan planet lyfte: Coors Batch 19, Leinenkugels Oktoberfest och Lakefront Oktoberfest.
Mellan Milwaukee och Chicago (där vi bytte) är det ju inte så långt. Flygplanet taxade längre tid på jätteflygplatsen O'hare än vad själva flygningen tog. Mycket störande.
Sammanfattninigsvis är jag väldigt nöjd med resan, mycket kul.
Mellan Milwaukee och Chicago (där vi bytte) är det ju inte så långt. Flygplanet taxade längre tid på jätteflygplatsen O'hare än vad själva flygningen tog. Mycket störande.
Sammanfattninigsvis är jag väldigt nöjd med resan, mycket kul.
torsdag 10 januari 2013
Öl i Milwaukee del X-Probably the hottest bartender in the world
Jag köpte en fancy varmkorv av en korvgubbe på gatan, tror faktiskt det var det godaste som intogs under denna resa och antagligen den godaste korv med bröd undertecknad ätit.
Vi tog en buss upp till förorten Shorewood där bryggeriet Big bay har sitt tasting-room där ett par brygder intogs.
Wavehopper kölsch; ljus, brödig arom, lätt och något träig. Mycket subtil smak.
Long weekend; välhumlad, men ändå tråkig öl med toner av grönsaker.
Ganska lugn första halvlek denna dag, men ändå skönt att vila lite på rummet.
Någolunda utvilade begav vi oss söderut i jakt på mer ''ny'' öl.
På vägen intogs middag på en mexikansk restaurang. Mycket gott. Något så exotiskt som kokosmilkshake med kanel dracks till, underligt men gott.
Så kom vi då äntligen fram till Sugar maple och kunde få i oss lite jästa malt
drycker, men först en mjöd:
Zombie killer från B. Nektar (Michigan); som äppeljuice med kanel. Godare än det låter.
Weyerbacher Blanche ; tunn, men uppfriskande (efter mjöden) och god.
Proper från Furthermore; tunn, med smak av blandsaft och ''brödig humle''(?).
Jag drack en öl från Sixpoints single-hop-IIPA-serie Spice of life, antagligen var det Riwaka.
Destihl Pumpkin porter; ser kolsvart ut i denna mörka miljö. Rökig, bränd, rostad med toner av pumpa och glass. Resans överlägset bästa pumpaöl. Det känns som att alla bryggerier har en.
Bitch creek extra special brown från Grand teton; suraktig arom, maltbomb, med toner av lök och chilichoklad. Sträv.
Muffin top från Clown shoes; grym arom, fyllig (som namnet antyder), mycket humle. Mer IPA än belgisk, bra balans. Som en smakfullt välhumlad tripel på något sätt. Tung men riktigt bra.
Vi käkade på en diner som aldrig stängde. Men maten var bedrövlig. Christian drog hem och jag vidare till Odd duck som låg i närheten för en
Nut hugger brown ale från Upland; namnet har ekorrar (som det kryllar av i både Milwaukee och Muskegon) i åtanke och inget snusk. Rubinfärgad, maltig och galet sträv, brända brödkanter a' la ölandsbröd.
Sista stoppet blev The stone där Upland Oktoberfest fick agera skärmsläskare. ''Mörkgul'', lite belgotoner. Väldigt fyllig för att vara en mellis (mellanmärzen?! Nein!) och söt. Klart bättre än de flesta europeiska/''tyskspråkiga'' ölen i samma stil.
Efter en bra stunds promenad stannade äntligen ta taxi och kunde ta mig ''hem''.
söndag 16 december 2012
Öl i Milwaukee del IX-Ett par bryggeripubar
Jag och en oerhört sliten medresenär tog oss ned till den obskyra bryggeripuben St francis brewery and restaurant en bit utanför stan. Christian åt mest och drack kaffe medan undertecknad jobbade mig igenom den trevlige bryggmästarens kreationer. Först Mariner nut brown ale; som cola i färgen, maltig med cigarettrök, vanilj i eftersmaken. Lite väl snäll.
Givem helles; väldigt ren smak om än något metallisk. Jag saknar den typiska brödigheten man brukar finna i tyska exempel på stilen.
Oktoberfest; ser ut som nyponsoppa. Torr, jordig med toner av blåbär. Inte illa.
South shore stout; Svart, rökig, havre, kaffe och cigarettrök.
Archbishop amber ale; serveras i ett 70tals inspirerat glas. Maltig och alltför söt för min smak.
Buss tog oss tillbaka till stan och hotellet för en liten halvtidsvila.
Christian var mer hungrig än törstig och gick för att försöka hitta något att äta. Jag gick istället till bryggeriet Hinterlands krog/restaurant på Erie street. Väldigt upscale, men inte så att man kände sig ovälkommen (som den slusk man är). Oktoberfest; bärnstensfärgad, metallisk, maltig, sträv, tanniner.
Amber ; välhumlad arom, söt, kakao, choklad, någolunda balanserad. Utvecklas väl med temperaturen.
De hade inte så stort utbud, så jag fick nöja mig med de två stabila brygderna.
Herr Stamboe mötte upp på bryggeripuben Milwaukee ale house (som har något samröre med Milwaukee brewing CO som vi besökte veckan innan) medan jag satt och sippade på min Louie’s Demise från MBC.
Vi gick och åt på ett italienskt ställe inte långt därifrån. Till maten (som kvaddade smaklökarna något), Velvet rooster från Tallgrass . En fyllig tripel. Nämn en pizzeria i Europa som har tripel på fat?
Någolunda proppmätta gick vi tillbaka till Milwaukee ale house för att avsluta kvällen där.
Love rock; (gästrecention Christian) Inga stjärnor ur röven, dock en ok wieneröl.
Outboard, båda från MBC
Solomon juneau och Pull chain båda från MAH.
Inte särskillt långt hem, men det regnade så det blev ändå taxi. Kul kväll.
Givem helles; väldigt ren smak om än något metallisk. Jag saknar den typiska brödigheten man brukar finna i tyska exempel på stilen.
Oktoberfest; ser ut som nyponsoppa. Torr, jordig med toner av blåbär. Inte illa.
South shore stout; Svart, rökig, havre, kaffe och cigarettrök.
Archbishop amber ale; serveras i ett 70tals inspirerat glas. Maltig och alltför söt för min smak.
Buss tog oss tillbaka till stan och hotellet för en liten halvtidsvila.
Christian var mer hungrig än törstig och gick för att försöka hitta något att äta. Jag gick istället till bryggeriet Hinterlands krog/restaurant på Erie street. Väldigt upscale, men inte så att man kände sig ovälkommen (som den slusk man är). Oktoberfest; bärnstensfärgad, metallisk, maltig, sträv, tanniner.
Amber ; välhumlad arom, söt, kakao, choklad, någolunda balanserad. Utvecklas väl med temperaturen.
De hade inte så stort utbud, så jag fick nöja mig med de två stabila brygderna.
Herr Stamboe mötte upp på bryggeripuben Milwaukee ale house (som har något samröre med Milwaukee brewing CO som vi besökte veckan innan) medan jag satt och sippade på min Louie’s Demise från MBC.
Vi gick och åt på ett italienskt ställe inte långt därifrån. Till maten (som kvaddade smaklökarna något), Velvet rooster från Tallgrass . En fyllig tripel. Nämn en pizzeria i Europa som har tripel på fat?
Någolunda proppmätta gick vi tillbaka till Milwaukee ale house för att avsluta kvällen där.
Love rock; (gästrecention Christian) Inga stjärnor ur röven, dock en ok wieneröl.
Outboard, båda från MBC
Solomon juneau och Pull chain båda från MAH.
Inte särskillt långt hem, men det regnade så det blev ändå taxi. Kul kväll.
fredag 23 november 2012
Öl i Milwaukee del VIII-En kväll på Brady street
Vi tog bussen ned till Honeypie cafe som var dagens första ölstopp.
Good Old Potosi beer; ljus, tunn och något maltig. Varken '' good'' eller ''old''.
Alpha klaus Christmas porter från Three floyds; maltig arom. ''Stor smak'', fyllig, kryddig. Utdragen bränd/rostad eftersmak.
Från samma bryggeri Arctic panzer wolf; söt, komplex humlig arom. Besk som galla, 100 IBU. Stark, och det känns. Inte helt fel dock.
Efter de tunga Three floyds-ölen hade vi förtjänat en halvtidsvila, något som ej blev av dagen innan.
Någolunda utvilade blev första stoppet i andra halvlek vår närmaste bryggeripub Rock bottom som hade besökts under gårdagen.
Pumpkin ale; Blodpuddingsbomb (årets ord?) kryddad med kanel (?).
Detta var endast ett depåstopp på väg upp till Bradystreet .
Första stoppet i den norra delen av staden var Nomad, ett fotbollshak (ja,riktig fotboll) där USA spelade VM-kval, så det var mycket folk och livat. Vi tog ett par lager på uteserveringen i kvällsvärmen.
The crisp från Sixpoint och Totally naked från New glarus; mörkt gyllene, hyfsat välhumlad. Inte fantastisk, men rätt ok.
På haket vi hade ätit dagen innan skulle middag intas denna dag. Till pizzan Polygamy porter från utahbryggeriet (passande nog) Wasatch; rolig etikett, mörkbrun. Maltig och superlen, kaffe och cigarrettrök.
Ambergeddon från Ale asylum fick agera efterrätt; välhumlad, helt ok, men dock rätt sträv.
Nästa stopp var ett nyöppnat ställe på andra sidan gatan som hette något i stil med ''Beers of the world''. Kortfattat kan man säga att det var som Monks, fast mycket, mycket sämre.
En öl fick vi i oss i alla fall.
Samuel adams Blackberry witbier.
På ett sunkhak på samma gata blev det ytterligare ett par bärs.
Superblasket Hamms från Miller och Wild onion Pumpkin ale; ''pumpig'' arom. Ananas,och äppelmos med toner av banan och blodpudding.
Det var långt att gå hem, men riktigt skönt ute. Jag hade egentligen inte tänkt ta någon mer öl men det blev ett stopp på Rock bottom för ett par sista brygder.
Heartland hefeweizen; söt och hemsk som bara en öl i denna stil kan vara.
Rocktoberfest; bärnstensfärgad, underlig men maltig arom, blandsaft, blygsamt humlad, lite fruktig.
God natt!
Good Old Potosi beer; ljus, tunn och något maltig. Varken '' good'' eller ''old''.
Alpha klaus Christmas porter från Three floyds; maltig arom. ''Stor smak'', fyllig, kryddig. Utdragen bränd/rostad eftersmak.
Från samma bryggeri Arctic panzer wolf; söt, komplex humlig arom. Besk som galla, 100 IBU. Stark, och det känns. Inte helt fel dock.
Efter de tunga Three floyds-ölen hade vi förtjänat en halvtidsvila, något som ej blev av dagen innan.
Någolunda utvilade blev första stoppet i andra halvlek vår närmaste bryggeripub Rock bottom som hade besökts under gårdagen.
Pumpkin ale; Blodpuddingsbomb (årets ord?) kryddad med kanel (?).
Detta var endast ett depåstopp på väg upp till Bradystreet .
Första stoppet i den norra delen av staden var Nomad, ett fotbollshak (ja,riktig fotboll) där USA spelade VM-kval, så det var mycket folk och livat. Vi tog ett par lager på uteserveringen i kvällsvärmen.
The crisp från Sixpoint och Totally naked från New glarus; mörkt gyllene, hyfsat välhumlad. Inte fantastisk, men rätt ok.
På haket vi hade ätit dagen innan skulle middag intas denna dag. Till pizzan Polygamy porter från utahbryggeriet (passande nog) Wasatch; rolig etikett, mörkbrun. Maltig och superlen, kaffe och cigarrettrök.
Ambergeddon från Ale asylum fick agera efterrätt; välhumlad, helt ok, men dock rätt sträv.
Nästa stopp var ett nyöppnat ställe på andra sidan gatan som hette något i stil med ''Beers of the world''. Kortfattat kan man säga att det var som Monks, fast mycket, mycket sämre.
En öl fick vi i oss i alla fall.
Samuel adams Blackberry witbier.
På ett sunkhak på samma gata blev det ytterligare ett par bärs.
Superblasket Hamms från Miller och Wild onion Pumpkin ale; ''pumpig'' arom. Ananas,och äppelmos med toner av banan och blodpudding.
Det var långt att gå hem, men riktigt skönt ute. Jag hade egentligen inte tänkt ta någon mer öl men det blev ett stopp på Rock bottom för ett par sista brygder.
Heartland hefeweizen; söt och hemsk som bara en öl i denna stil kan vara.
Rocktoberfest; bärnstensfärgad, underlig men maltig arom, blandsaft, blygsamt humlad, lite fruktig.
God natt!
torsdag 22 november 2012
Öl i Milwaukee del VII-Visning på Lakefront
På denna skrämmande vackra höstdag då hela världen/stan tycktes le mot '''en'' mötte de flesta av oss upp på bryggeripuben Rock bottom (en kedja som finns i många amerikanska städer, men där bryggarna verkar ha väldigt fria tyglar) för ett par uppvärmningsöl. För min del blev det en Hop-bomb session IPA och Kölsch; ljus som sig bör. Tam, och gör sig ej rättvisa efter ''humlebomben''.
Hela ligan möttes upp på trevliga Lakefront där visning var inbokad. I skrivande stund har jag besökt 155 bryggerier och detta var ett av de roligaste/bästa besöken. Grymt kul guide/bartender (grundare, och bror till nuvarande ägaren). Under visningens gång gjorde guiden pauser så man kunde få gå till baren och fylla på. 7 väl investerade dollar. Dessutom fick jag antagligen någon bonuspolett för jag/vi hade kommit ända från Sverige.
Alldeles för rörigt/kul för att kunna hålla koll på några anteckningar. Detta intogs i alla fall: Pumpkin lager, Holiday spice lager beer. 9,5 väl dolda procent, runt 6 hade nog varit min gissning, White beer och Luther.
Vi gick upp till något ställe på Brady street där middag intogs tillsammans med en Grand circus IPA från Atwater.
Den tidiga kvällen avslutades där dagen började, på Rock bottom med följande öl: Wit ale, Blackberry wit och Pumpkin ale. Den roligaste dagen på resan var till ända!
Hela ligan möttes upp på trevliga Lakefront där visning var inbokad. I skrivande stund har jag besökt 155 bryggerier och detta var ett av de roligaste/bästa besöken. Grymt kul guide/bartender (grundare, och bror till nuvarande ägaren). Under visningens gång gjorde guiden pauser så man kunde få gå till baren och fylla på. 7 väl investerade dollar. Dessutom fick jag antagligen någon bonuspolett för jag/vi hade kommit ända från Sverige.
Alldeles för rörigt/kul för att kunna hålla koll på några anteckningar. Detta intogs i alla fall: Pumpkin lager, Holiday spice lager beer. 9,5 väl dolda procent, runt 6 hade nog varit min gissning, White beer och Luther.
Vi gick upp till något ställe på Brady street där middag intogs tillsammans med en Grand circus IPA från Atwater.
Den tidiga kvällen avslutades där dagen började, på Rock bottom med följande öl: Wit ale, Blackberry wit och Pumpkin ale. Den roligaste dagen på resan var till ända!
torsdag 15 november 2012
Öl i Milwaukee del VI-Tur i oturen
Lördagen blev inte så sen, delvis för att vi skulle upp i svinottan på söndagen.
En dagsutflykt till Muskegon i den exotiska och ökända delstaten Michigan stod på programmet. Båten över Lake michigan avgick redan 6:00 och så var man tvungen att vara på plats 45 minuter innan avgång. Uppskattningsvis några timmar fick vi sova innan vår förbeställda taxi tog oss ned till färjan.
Som tur var fanns det bara fulöl ombord så man slapp tänka på det och kunde sova lite istället. Sjögången var reäl och jag blev nästan sjösjuk. Färden tog några timmar och det var skönt att känna terra firma under fötterna igen. Regn, blåst och allmänt grått höstväder välkomnade oss, som tur var var det inte kallt i alla fall.
Anledningen till detta bisarra utflyktsmål var att det fanns en museiubåt från andra världskriget som man kunde gå ombord på. Inget undertecknad kan missa när tillfälle ges. Christian var dock måttligt intresserad och gick istället för att hitta något att äta.
4,8 km gick jag i ovädret, men det var ett av de bästa ubåtsmuseum man satt sin fot på, så det var nog värt det.
Det fick bli taxi tillbaka. Planen var att vi skulle sitta på en deli som hade en massa (förhoppningsvis) bra öl fram tills dess att båten tillbaka skulle gå, med det visade sig att man inte fick förtära alkohol på stället.
Vi frågade då om det fanns någon bar i närheten med craft beer. Det skulle det göra.
På detta sunkhak tog vi varsin öl innan apostlahästarna styrdes till ett kinahak där tidernas värsta kinamat intogs. Vi blev ju inte matförgiftade i alla fall.
När färjeterminalen äntligen skymtas i ösregnet kommer en kärring ut och säger till sin vännina -''The boat has been cancelled.''
Vi tror knappt våra öron. Är vi strandsatta... i den här hålan?!
Jag lyckas dock behålla mitt lugn och frågar på min bästa skol- (eller ska det vara TV-) engelska om vi kan få följa med damerna i deras bil (efter som de ju ändå ska tillbaka till Milwaukee).
Vi får åka med och är otroligt tacksamma, dessutom är de riktigt trevliga. Så istället för att åka raka vägen över sjön sår vi istället åka bil genom fyra delstater med två totala främlingar, varav den ena 87 år gammal.
På vägen förstår vi varför båten blev inställd, det regnar så mycket att man inte ser förbi motorhuven, typiskt Mellanvästern tydligen. Självklart går vindrutetorkaren sönder som en liten bonus.
Ett matstopp någonstans i Indiana blev det innan vi rullade igenom Illinois och upp till Milwaukee. Otroliga mängder vägtullar.
Vi hade bestämt träff med en massa dårar (de flesta som tidigare har figurerat här på bloggen) på bryggeripuben Water street som vi besökte några dagar tidigare. Ett par timmar senare än planerat, men de verkade inte alltför ledsna.
Oklart vilka öl som intogs pga försvunna anteckningar, men troligen var det: Honey lager light, Munich lager och Bavarian weiss.
Vissa gick för att sova, medan andra drog vidare. Jag tillhörde den senare kategorin.
Första stoppet var ett annat hak på samma gata där ytterligare en Waterstreet brygd intogs. ''Speciality'' stod det på kranen, har ingen aning om vad det kan ha varit.
Sista stoppet innan det var sängdags var något collegeställe kändes det som. Det spelades beerpong där i alla fall. Varsin Lakefront IPA avslutade kvällen.
En dagsutflykt till Muskegon i den exotiska och ökända delstaten Michigan stod på programmet. Båten över Lake michigan avgick redan 6:00 och så var man tvungen att vara på plats 45 minuter innan avgång. Uppskattningsvis några timmar fick vi sova innan vår förbeställda taxi tog oss ned till färjan.
Som tur var fanns det bara fulöl ombord så man slapp tänka på det och kunde sova lite istället. Sjögången var reäl och jag blev nästan sjösjuk. Färden tog några timmar och det var skönt att känna terra firma under fötterna igen. Regn, blåst och allmänt grått höstväder välkomnade oss, som tur var var det inte kallt i alla fall.
Anledningen till detta bisarra utflyktsmål var att det fanns en museiubåt från andra världskriget som man kunde gå ombord på. Inget undertecknad kan missa när tillfälle ges. Christian var dock måttligt intresserad och gick istället för att hitta något att äta.
4,8 km gick jag i ovädret, men det var ett av de bästa ubåtsmuseum man satt sin fot på, så det var nog värt det.
Det fick bli taxi tillbaka. Planen var att vi skulle sitta på en deli som hade en massa (förhoppningsvis) bra öl fram tills dess att båten tillbaka skulle gå, med det visade sig att man inte fick förtära alkohol på stället.
Vi frågade då om det fanns någon bar i närheten med craft beer. Det skulle det göra.
På detta sunkhak tog vi varsin öl innan apostlahästarna styrdes till ett kinahak där tidernas värsta kinamat intogs. Vi blev ju inte matförgiftade i alla fall.
När färjeterminalen äntligen skymtas i ösregnet kommer en kärring ut och säger till sin vännina -''The boat has been cancelled.''
Vi tror knappt våra öron. Är vi strandsatta... i den här hålan?!
Jag lyckas dock behålla mitt lugn och frågar på min bästa skol- (eller ska det vara TV-) engelska om vi kan få följa med damerna i deras bil (efter som de ju ändå ska tillbaka till Milwaukee).
Vi får åka med och är otroligt tacksamma, dessutom är de riktigt trevliga. Så istället för att åka raka vägen över sjön sår vi istället åka bil genom fyra delstater med två totala främlingar, varav den ena 87 år gammal.
På vägen förstår vi varför båten blev inställd, det regnar så mycket att man inte ser förbi motorhuven, typiskt Mellanvästern tydligen. Självklart går vindrutetorkaren sönder som en liten bonus.
Ett matstopp någonstans i Indiana blev det innan vi rullade igenom Illinois och upp till Milwaukee. Otroliga mängder vägtullar.
Vi hade bestämt träff med en massa dårar (de flesta som tidigare har figurerat här på bloggen) på bryggeripuben Water street som vi besökte några dagar tidigare. Ett par timmar senare än planerat, men de verkade inte alltför ledsna.
Oklart vilka öl som intogs pga försvunna anteckningar, men troligen var det: Honey lager light, Munich lager och Bavarian weiss.
Vissa gick för att sova, medan andra drog vidare. Jag tillhörde den senare kategorin.
Första stoppet var ett annat hak på samma gata där ytterligare en Waterstreet brygd intogs. ''Speciality'' stod det på kranen, har ingen aning om vad det kan ha varit.
Sista stoppet innan det var sängdags var något collegeställe kändes det som. Det spelades beerpong där i alla fall. Varsin Lakefront IPA avslutade kvällen.
onsdag 14 november 2012
Öl i Milwaukee del V-Probably the best mellis in the world
Mycket sämre väder denna dag och vi sökte skydd undan höstrusket på Comet cafe som hade besökts dagen innan.
En riktig långsittning skulle det bli med flera maträtter och ännu fler öl, först ut superblasket Sconnie Beer följt av
8-bit pale ale från Tallgrass; En gusher på burk! Öl/is-sörja väller ur den coola burken. Känns lite trött och avslagen speciellt på slutet när den har genomgått en omvänd ''isbockifiering''. Only in America.
Wisconsin belgian red från New glarus; Rödbrun, underbar körsbärsarom. Mycket fruktsocker och bigarråer. Ganska söt, men ändå en vuxen smak. Probably the best fruitbeer in the world.
Saison d’epeautre från det för mig okända belgiska bryggeriet Blaugies; ser ut som Champagne, luktar saison/belgojäst. Något ljusskadad, men inga felsmaker i övrigt. Kryddig och lätt, man kan inte tro att denna brygd ligger på ''hela'' 6%. Mycket kolsyra.
Southern tier Hopsun, Hinterland Cherry Wheat ale; orange, mycket kolsyra, digestivekex, ''konstgjorda'' körsbärstoner. Inte illa. Threadless IPA från Finch’s, Daytime från Lagunitas, Three feet deep från Furthermore; Grymt rökig m a o jättebra. Snygg etikett också Passar dock inget vidare till söt pecanpaj. Antagligen den bästa dry stout jag druckit.
Slutligen Fuel cafe från Lakefront. Som tur var delade vi på ett par av alla dessa öl.
Buss till välbehövlig vila efter denna ''stora'' första halvlek.
Pigga och utvilade begav vi oss till Palm tavern där vi avslutade kvällen med några kalla.
(Stevens) Point Special lager; trött fulöl typ. Antagligen dagens sämsta... eller i alla fall tråkigaste.
Worthington’s Red shield från Coors.
För att avsluta en bra dag, en 28-dollarsflaska. Lambickx (Zenne Valley) från Strubbe; Luktar som en riktig syrabomb, men är relativt beskedlig. Jag var lite besviken, men det var ju inte bedrövligt på något sätt.
Taxi ''hem''.
En riktig långsittning skulle det bli med flera maträtter och ännu fler öl, först ut superblasket Sconnie Beer följt av
8-bit pale ale från Tallgrass; En gusher på burk! Öl/is-sörja väller ur den coola burken. Känns lite trött och avslagen speciellt på slutet när den har genomgått en omvänd ''isbockifiering''. Only in America.
Wisconsin belgian red från New glarus; Rödbrun, underbar körsbärsarom. Mycket fruktsocker och bigarråer. Ganska söt, men ändå en vuxen smak. Probably the best fruitbeer in the world.
Saison d’epeautre från det för mig okända belgiska bryggeriet Blaugies; ser ut som Champagne, luktar saison/belgojäst. Något ljusskadad, men inga felsmaker i övrigt. Kryddig och lätt, man kan inte tro att denna brygd ligger på ''hela'' 6%. Mycket kolsyra.
Southern tier Hopsun, Hinterland Cherry Wheat ale; orange, mycket kolsyra, digestivekex, ''konstgjorda'' körsbärstoner. Inte illa. Threadless IPA från Finch’s, Daytime från Lagunitas, Three feet deep från Furthermore; Grymt rökig m a o jättebra. Snygg etikett också Passar dock inget vidare till söt pecanpaj. Antagligen den bästa dry stout jag druckit.
Slutligen Fuel cafe från Lakefront. Som tur var delade vi på ett par av alla dessa öl.
Buss till välbehövlig vila efter denna ''stora'' första halvlek.
Pigga och utvilade begav vi oss till Palm tavern där vi avslutade kvällen med några kalla.
(Stevens) Point Special lager; trött fulöl typ. Antagligen dagens sämsta... eller i alla fall tråkigaste.
Worthington’s Red shield från Coors.
För att avsluta en bra dag, en 28-dollarsflaska. Lambickx (Zenne Valley) från Strubbe; Luktar som en riktig syrabomb, men är relativt beskedlig. Jag var lite besviken, men det var ju inte bedrövligt på något sätt.
Taxi ''hem''.
onsdag 31 oktober 2012
Öl i Milwaukee del IV-Visning på Milwaukee brewing CO.
Även denna dag tog vi en uppfriskande långpromenad som start på dagen, denna gång till dinern Comet cafe. På samma gata laddade vi upp med några pizzaskivor.
Först ut denna dag den tyska pilsnern Home town blonde från New glarus; halmgul, ofiltrerad (eller är det köldgrumling?) , honungsarom. Tillbakadragen beska, ganska söt och lättdrucken.
Capital Oktoberfest; ljust bärnstensfärgad, kola-arom, söt för stilen, snygg etikett, Inte illa.
Pride & Joy från Three Floyds; mmm... humle. Grym arom, frisk humlesmak med toner av citrondiskmedel och träiga toner. Deg i eftersmaken. En av de bästa amber ales jag druckit.
The Narrows från Geneva lake; en kölsch med toner av päronglass, ek/vanilj/fatlagring, men det är nog inbillning. Gott i alla fall.
Golden wing från det relativt nya och för mig okända Finch’s i Chicago; ljus, välhumlad, mycket citrus, utdragen efterbeska.
Knot stock från Furthermore; ser nästan ut som nyponsoppa. något fruktig arom. Ganska mycket kolsyra, toner av svamp och choklad, lite sträv kanske.
Christian, aka Nadezjda Ostaptjuk hade sedan länge åkt ''hem'' då han hade en tung dag dagen innan.
Jag tog en taxi för att möta upp honom i de södra delarna av staden. Vi skulle nämligen på bryggerivisning på det utmärkta Milwaukee brewing company. Ett mycket roligt sådant för övrigt där det bjöds på en hel del öl, tex Polish moon.
Vi drog oss hemåt efteråt, men på vägen gick vi förbi ett sunkhak som hade Frank Gallaghers favoritöl Heilemans old style kraeusened Lager från Miller på burk, något som vi inte kunde låta bli. Det bästa man kan säga var att de bjöd på någon god korv till.
Efter lite vila på rummet var vi redo för det ganska sena kvälls-skiftet.
Christian och undertecknad ställde oss och väntade på en buss inte långt från hotellet, men det tog så lång tid att det fick bli en taxi med en ofrivilligt rolig, men desto mer rasistisk indisk (?) chaufför istället..
Harry’s bar and grill var stället vi kom fram till efter att ha åkt igenom det lokala gettot. På detta upscale ställe åt vi gott och tog ett par lokala öl. Boatilla amber från Big bay samt Eastside dark från Lakefront.
Ytterligare en taxifärd tog oss till The hotel foster där det blev en sista lokal fulöl. Old milwaukee från Miller innan vi gav upp. Jag var troligen mycket trött.
Först ut denna dag den tyska pilsnern Home town blonde från New glarus; halmgul, ofiltrerad (eller är det köldgrumling?) , honungsarom. Tillbakadragen beska, ganska söt och lättdrucken.
Capital Oktoberfest; ljust bärnstensfärgad, kola-arom, söt för stilen, snygg etikett, Inte illa.
Pride & Joy från Three Floyds; mmm... humle. Grym arom, frisk humlesmak med toner av citrondiskmedel och träiga toner. Deg i eftersmaken. En av de bästa amber ales jag druckit.
The Narrows från Geneva lake; en kölsch med toner av päronglass, ek/vanilj/fatlagring, men det är nog inbillning. Gott i alla fall.
Golden wing från det relativt nya och för mig okända Finch’s i Chicago; ljus, välhumlad, mycket citrus, utdragen efterbeska.
Knot stock från Furthermore; ser nästan ut som nyponsoppa. något fruktig arom. Ganska mycket kolsyra, toner av svamp och choklad, lite sträv kanske.
Christian, aka Nadezjda Ostaptjuk hade sedan länge åkt ''hem'' då han hade en tung dag dagen innan.
Jag tog en taxi för att möta upp honom i de södra delarna av staden. Vi skulle nämligen på bryggerivisning på det utmärkta Milwaukee brewing company. Ett mycket roligt sådant för övrigt där det bjöds på en hel del öl, tex Polish moon.
Vi drog oss hemåt efteråt, men på vägen gick vi förbi ett sunkhak som hade Frank Gallaghers favoritöl Heilemans old style kraeusened Lager från Miller på burk, något som vi inte kunde låta bli. Det bästa man kan säga var att de bjöd på någon god korv till.
Efter lite vila på rummet var vi redo för det ganska sena kvälls-skiftet.
Christian och undertecknad ställde oss och väntade på en buss inte långt från hotellet, men det tog så lång tid att det fick bli en taxi med en ofrivilligt rolig, men desto mer rasistisk indisk (?) chaufför istället..
Harry’s bar and grill var stället vi kom fram till efter att ha åkt igenom det lokala gettot. På detta upscale ställe åt vi gott och tog ett par lokala öl. Boatilla amber från Big bay samt Eastside dark från Lakefront.
Ytterligare en taxifärd tog oss till The hotel foster där det blev en sista lokal fulöl. Old milwaukee från Miller innan vi gav upp. Jag var troligen mycket trött.
söndag 28 oktober 2012
Öl i Milwaukee del III-Ost
Mycket bra väder även denna dag så vi gjorde som dagen innan och gick till Stubbys igen. Ingen lång sittning som dagen innan, men antagligen ännu trevligare.
Buffalo sweat från Tallgrass; mörkbrun sweet stout. kakao och kaffe, lite tunn, men god.
Gandy dancer från Potosi; mörkbrun och söt. Blantsaft, godis, farinsocker med någon ton av lösningsmedel. God porter.
Buss ''hem'' till tidig halvtidsvila.
Första delen av andra halvlek skulle bli mycket minnesvärd. Vi gick nämligen upp till Cheesebar där det endast fanns ost och öl från Wisconsin.
Om Wisconsin är ett ostmecka så är nog detta själva kaban. I staten görs drygt 600 olika ostar och vi gjorde vårt bästa för att prova så många som möjligt. De bästa var en 28årig cheddar och en parmesan som var hästlängder bättre än Parmigiano-reggiano. Veckan innan vi var där fanns även en 40årig cheddar, men den tog slut på någon minut...
Vad dracks till alla dessa läckerheter då?
Blatz från Miller/Pabst; blask kort och ''gott''.
Supper club från Capital; bröd och säd är mest framträdande. Mycket bra pairing med ''garlic summer sausage'' då en tydlig rökton framträder som ej märks av i ensamt majestät.
Potosi Pilsener gästsmakare Christian; ''-Mitt i mellan, sticker inte ut åt något håll''.
Hinterland Luna coffee stout; en någon nötig kaffebomb. Mycket bra.
Snake chaser från Lakefront; kranhandtaget och namnet skvallrar om att detta är en dry stout. Jag tar hellre en Guinness än en till så'n här. Tråkig och ''blek'' i jämförelse med ovan nämnda stout.
Bridge out från det för mig okända Titletown, Pangaea Heifer weizen, Baaad boy från 3 Sheeps, Luther Cream city och Wisconsinite, alla tre från Lakefront och slutligen Tyranena Bitter woman IPA.
Gillar du ost och är i stan är detta hak ett måste, trevlig och kunnig personal och kul gäster. Det finns även en stor ost/korvbutik i anslutning till baren. Blåbärsost någon?
Vi avslutade den trevliga kvällen på bryggeripuben Water street brewery som ligger på andra sidan Milwaukeefloden. Så här i efterhand förstår jag inte hur vi kunde äta igen, men så var det. Till maten:
Pale ale och Raspberry weiss som väl får omdömmet ''sådär''.
God natt!
Buffalo sweat från Tallgrass; mörkbrun sweet stout. kakao och kaffe, lite tunn, men god.
Gandy dancer från Potosi; mörkbrun och söt. Blantsaft, godis, farinsocker med någon ton av lösningsmedel. God porter.
Buss ''hem'' till tidig halvtidsvila.
Första delen av andra halvlek skulle bli mycket minnesvärd. Vi gick nämligen upp till Cheesebar där det endast fanns ost och öl från Wisconsin.
Om Wisconsin är ett ostmecka så är nog detta själva kaban. I staten görs drygt 600 olika ostar och vi gjorde vårt bästa för att prova så många som möjligt. De bästa var en 28årig cheddar och en parmesan som var hästlängder bättre än Parmigiano-reggiano. Veckan innan vi var där fanns även en 40årig cheddar, men den tog slut på någon minut...
Vad dracks till alla dessa läckerheter då?
Blatz från Miller/Pabst; blask kort och ''gott''.
Supper club från Capital; bröd och säd är mest framträdande. Mycket bra pairing med ''garlic summer sausage'' då en tydlig rökton framträder som ej märks av i ensamt majestät.
Potosi Pilsener gästsmakare Christian; ''-Mitt i mellan, sticker inte ut åt något håll''.
Hinterland Luna coffee stout; en någon nötig kaffebomb. Mycket bra.
Snake chaser från Lakefront; kranhandtaget och namnet skvallrar om att detta är en dry stout. Jag tar hellre en Guinness än en till så'n här. Tråkig och ''blek'' i jämförelse med ovan nämnda stout.
Bridge out från det för mig okända Titletown, Pangaea Heifer weizen, Baaad boy från 3 Sheeps, Luther Cream city och Wisconsinite, alla tre från Lakefront och slutligen Tyranena Bitter woman IPA.
Gillar du ost och är i stan är detta hak ett måste, trevlig och kunnig personal och kul gäster. Det finns även en stor ost/korvbutik i anslutning till baren. Blåbärsost någon?
Vi avslutade den trevliga kvällen på bryggeripuben Water street brewery som ligger på andra sidan Milwaukeefloden. Så här i efterhand förstår jag inte hur vi kunde äta igen, men så var det. Till maten:
Pale ale och Raspberry weiss som väl får omdömmet ''sådär''.
God natt!
onsdag 24 oktober 2012
Öl i Milwaukee del II-Jävla(massa)bönder
Solen strålade den första ''riktiga'' dagen på vistelsen i Mellanvästern.
Vi inledde med lunch på en mexikansk restaurant, och till maten en Dos equis Ambar från FEMSA.
Efter en lång promenad kom vi äntligen fram till Stubbys där vi blev sittandes i åtskilliga timmar och detta är vad som förtärdes i dryckesväg:
Hopalicious från Ale asylum; halmgul/ljus, god välhumlad och färsk APA med lång eftersmak. Inte illa. Det samma kan sägas om Moon man från New glarus. Vet inte vilken som var bäst, men jag kan rekomendera båda.
Memory lane från Oso; ofiltrerad. Känns väldigt blaskig efter ett par goda ''APor'', men är antagligen inte så illa egentligen. Lång efterbeska för en pilsner. Stiltypisk.
''Gästrecention'' från Christian: ''
Klisch från Lakefront; ''-Fy fan, nej!''
Det samma kan sägas om Schlitz från Pabst/Miller.
Barens egna Stubbys Lite från Milwaukee brewing company; söt med toner av knäckebröd. Mycket bra för att vara lightöl. Stabil.
Riverwest Stein beer från Lakefront; bärnstensfärgad, brödig och mycket kolsyra.
Abita Pecan Harvest ale, Scythe and Sickle från Ommegang, Wasatch Pumpkin ale och slutligen den otroliga Raspberry tart från New Glarus som jag ej kan göra rättvisa, läs istället recentionerna HÄR.
Vi pallade inte gå tillbaka till hotellet, utan hittade någon buss istället. Efter en lång välbehövlig halvtidsvila sökte vi oss till det avlägsna Gradys saloon som skulle ha en tresiffrig flaskölslista. Inte ens femtio skulle jag tro fanns. Ett högljutt sunkhak. Ett par öl blev det i alla fall nu när vi hade åkt så långt.
Fireside nut brown från Leinenkugels; Brown? Ser ut som fulöl. Oj, sopor. Lite maltighet kan lokaliseras.
Totally naked från New glarus; ser ut som ett tvättäkta amerikanskt gräsklipparöl och smakar liknande.
En taxi tog oss tillbaka till en mer central del av staden och The wicked hop där vi satt tills de stängde.
Leinenkugels Summer shandy; ser ut som citronsaft med ölskum. Smakar som kolsyrad citronsaft med diskret ölsmak.
Oscar’s Chocolate Oatmeal Stout från Sand creek; inte supermörk, maltig arom. Tydliga och trevliga toner av rökta charketurier, mycket bra, om än något enkelspårig. I like!
Mudpuppy porter från Central waters; metallisk och maltig med en hel del rökta toner.
Vi hade inte ätit något sedan eftermiddagen och försökte hitta något, men allt var stängt. En irländsk pub var öppen så vi i alla fall kunde få varsin sista öl.
Ouisconsing red ale, även den från Central Waters.
Vi gick tillbaka till hotellet, på rummet låg en massa menyer från diverse hak som körde ut mat, men allt var stängt.
Vi inledde med lunch på en mexikansk restaurant, och till maten en Dos equis Ambar från FEMSA.
Efter en lång promenad kom vi äntligen fram till Stubbys där vi blev sittandes i åtskilliga timmar och detta är vad som förtärdes i dryckesväg:
Hopalicious från Ale asylum; halmgul/ljus, god välhumlad och färsk APA med lång eftersmak. Inte illa. Det samma kan sägas om Moon man från New glarus. Vet inte vilken som var bäst, men jag kan rekomendera båda.
Memory lane från Oso; ofiltrerad. Känns väldigt blaskig efter ett par goda ''APor'', men är antagligen inte så illa egentligen. Lång efterbeska för en pilsner. Stiltypisk.
''Gästrecention'' från Christian: ''
Klisch från Lakefront; ''-Fy fan, nej!''
Det samma kan sägas om Schlitz från Pabst/Miller.
Barens egna Stubbys Lite från Milwaukee brewing company; söt med toner av knäckebröd. Mycket bra för att vara lightöl. Stabil.
Riverwest Stein beer från Lakefront; bärnstensfärgad, brödig och mycket kolsyra.
Abita Pecan Harvest ale, Scythe and Sickle från Ommegang, Wasatch Pumpkin ale och slutligen den otroliga Raspberry tart från New Glarus som jag ej kan göra rättvisa, läs istället recentionerna HÄR.
Vi pallade inte gå tillbaka till hotellet, utan hittade någon buss istället. Efter en lång välbehövlig halvtidsvila sökte vi oss till det avlägsna Gradys saloon som skulle ha en tresiffrig flaskölslista. Inte ens femtio skulle jag tro fanns. Ett högljutt sunkhak. Ett par öl blev det i alla fall nu när vi hade åkt så långt.
Fireside nut brown från Leinenkugels; Brown? Ser ut som fulöl. Oj, sopor. Lite maltighet kan lokaliseras.
Totally naked från New glarus; ser ut som ett tvättäkta amerikanskt gräsklipparöl och smakar liknande.
En taxi tog oss tillbaka till en mer central del av staden och The wicked hop där vi satt tills de stängde.
Leinenkugels Summer shandy; ser ut som citronsaft med ölskum. Smakar som kolsyrad citronsaft med diskret ölsmak.
Oscar’s Chocolate Oatmeal Stout från Sand creek; inte supermörk, maltig arom. Tydliga och trevliga toner av rökta charketurier, mycket bra, om än något enkelspårig. I like!
Mudpuppy porter från Central waters; metallisk och maltig med en hel del rökta toner.
Vi hade inte ätit något sedan eftermiddagen och försökte hitta något, men allt var stängt. En irländsk pub var öppen så vi i alla fall kunde få varsin sista öl.
Ouisconsing red ale, även den från Central Waters.
Vi gick tillbaka till hotellet, på rummet låg en massa menyer från diverse hak som körde ut mat, men allt var stängt.
tisdag 23 oktober 2012
Öl i Milwaukee del I-Vi rensar hotellbaren
Jag och Christian åkte ganska tidigt hemifrån för att hinna med flyget till Chicago.
På planet var det en del kända ansikten, de flesta antagligen på väg till GABF. Ett evenemang som vi ej hade lyckats få plåtar till.
Ett par lokala brygder från Goose island blev det innan nästa flyg upp de tolv milen (obs,ej fågelvägen, utan med bil!) till Milwaukee. Only in America!
En Honkers och en Sofie. Det satt fint efter den långa resan med skrikande spädbarn (som det alltid tenderar att finnas på transatlantiska flyg).
Lokalbussen gick från flygplatsen och stannade utanför vårt hotell på Michigan street som skulle vara vår bas ett tag framöver.
I den mulna blåsiga eftermiddagen/skymningen gick vi direkt efter incheckningen ut för att handla öl och annat som skulle kunna tänkas behövas under vistelsen.
På väg tillbaka från affären åt vi på något grekiskt snabbmatställe och tog varsin Spotted cow från New glarus (som bara distribueras inom Wisconsin tydligen).
Ett riktigt oväder hade satt igång på vägen till hotellet, så vi satt resten av kvällen i hotellbaren och drack oss igenom deras urval av Sprecheröl. Inte fy skam.
Special amber; ljus för stilen, sträv, mycket kolsyra, brödig och något syrlig, men helt ok.
Black bavarian; grymt maltig, men ändå balanserad. Kryddig, skulle kunna passera för en julöl. Riktigt bra.
Czech style summer pils; grumlig, metallisk med brödighet som vore det en helles. Mycket kolsyra.
Slutligen denna bloggs första ''gästrecention'', från Christian om Hefe weiss''- Halvdan hefe-weissen 2,5/5.''
Skönt att bara behöva ta hissen upp och lägga sig efter dessa trevliga brygder.
På planet var det en del kända ansikten, de flesta antagligen på väg till GABF. Ett evenemang som vi ej hade lyckats få plåtar till.
Ett par lokala brygder från Goose island blev det innan nästa flyg upp de tolv milen (obs,ej fågelvägen, utan med bil!) till Milwaukee. Only in America!
En Honkers och en Sofie. Det satt fint efter den långa resan med skrikande spädbarn (som det alltid tenderar att finnas på transatlantiska flyg).
Lokalbussen gick från flygplatsen och stannade utanför vårt hotell på Michigan street som skulle vara vår bas ett tag framöver.
I den mulna blåsiga eftermiddagen/skymningen gick vi direkt efter incheckningen ut för att handla öl och annat som skulle kunna tänkas behövas under vistelsen.
På väg tillbaka från affären åt vi på något grekiskt snabbmatställe och tog varsin Spotted cow från New glarus (som bara distribueras inom Wisconsin tydligen).
Ett riktigt oväder hade satt igång på vägen till hotellet, så vi satt resten av kvällen i hotellbaren och drack oss igenom deras urval av Sprecheröl. Inte fy skam.
Special amber; ljus för stilen, sträv, mycket kolsyra, brödig och något syrlig, men helt ok.
Black bavarian; grymt maltig, men ändå balanserad. Kryddig, skulle kunna passera för en julöl. Riktigt bra.
Czech style summer pils; grumlig, metallisk med brödighet som vore det en helles. Mycket kolsyra.
Slutligen denna bloggs första ''gästrecention'', från Christian om Hefe weiss''- Halvdan hefe-weissen 2,5/5.''
Skönt att bara behöva ta hissen upp och lägga sig efter dessa trevliga brygder.
måndag 8 oktober 2012
Höst del II-Diverse ''finnar''
Ännu en dag på mässan blev det faktiskt. Under denna drack jag bla: Betty brown från Lervig, Hitachino nest Pale ale, Amager Exhop Hulgreen, Skrimshander ''IPA'' från Hopdaemon, 1908 från Camden, K:rlek Høst/Vinter från Mikkeller, Kentucky Ale från Lexington.
På hemvägen stannade jag och Christian på OT för en utmärkt pint Jämmerdal bitter från Skebo.
söndag 7 oktober 2012
Höst del I-Så var det dags igen
Dags att hemsöka årets upplaga av SWBF, Ölmässan i folkmun. I år liksom förra året fick bloggare presspass. Man bugar och bockar. Och i år när det stod det ej stod ''blogg'' på brickorna hällde utställarna på mer än '11.
Jag som har gått på denna tillställning i över tio års tid är inte längre så barnsligt jätteupphetsad inför densamma som förr (när jag tyckte det var ''årets höjdpunkt'', antagligen för att detta var innan man hade råd att resa någonstans), i år gjorde jag inte ens någon egen 'att dricka-lista'', men kommer man bara innanför dörrarna återfinner sig entusiasmen omedelbart. Nästan löjligt hur mycket folk man träffar som man känner när man minglar runt bland de olika ''barerna''.
Undertecknad hann med en väldig massa öl under första dagen, men det var ändå städat, något som det kan vara si och så med när en stor flock ölnördar driver runt och hetsar varandra.
Här är ett slumpmässigt axplock av vad som förtärdes under den första dagen:
Schlitz Classic, Walter Kurtssons tåbira från Eskilstuna, Nördlinger Premium-pils från Ankerbräu, SpontanKoppi från Mikkeller, Malmö Witbier, Malmö Nordtysk pilsner, Spendrups Altbier.
Kul kväll/eftermiddag/dag!
Jag som har gått på denna tillställning i över tio års tid är inte längre så barnsligt jätteupphetsad inför densamma som förr (när jag tyckte det var ''årets höjdpunkt'', antagligen för att detta var innan man hade råd att resa någonstans), i år gjorde jag inte ens någon egen 'att dricka-lista'', men kommer man bara innanför dörrarna återfinner sig entusiasmen omedelbart. Nästan löjligt hur mycket folk man träffar som man känner när man minglar runt bland de olika ''barerna''.
Undertecknad hann med en väldig massa öl under första dagen, men det var ändå städat, något som det kan vara si och så med när en stor flock ölnördar driver runt och hetsar varandra.
Här är ett slumpmässigt axplock av vad som förtärdes under den första dagen:
Schlitz Classic, Walter Kurtssons tåbira från Eskilstuna, Nördlinger Premium-pils från Ankerbräu, SpontanKoppi från Mikkeller, Malmö Witbier, Malmö Nordtysk pilsner, Spendrups Altbier.
Kul kväll/eftermiddag/dag!
lördag 6 oktober 2012
Några bärs
En liten, men kul provning ägde rum här i hemmet för några veckor sedan.
Imperial stout
Slottskällans 8 poäng
Monks Uniqum 7 poäng
Hardknott Vitesse noir 0 poäng
Den alltid så stabila SIS visar vart skåpet ska stå.
En hel del bonusöl efter detta.
Imperial stout
Slottskällans 8 poäng
Monks Uniqum 7 poäng
Hardknott Vitesse noir 0 poäng
Den alltid så stabila SIS visar vart skåpet ska stå.
En hel del bonusöl efter detta.
fredag 5 oktober 2012
Öl i Ekeby/Uppsala
Parmiddag i Uppsala. Olle hade laddat upp reält med tillfälliga nyheter som det bara var att förse sig av. Fia var på smällen och fick nöja sig med Nanny-state. Freedom IPA från Slottskällans, samt Lunator från Grebbestad bland annat.
En improviserad Märzenprovning körde vi också:
Mohawk October unfiltered 4 poäng
S:t Eriks Oktoberfest 3 poäng
Nils Oscar Oktoberfest 2 poäng
Mohawken var riktigt grym.
En mycket kul/trevlig kväll.
En improviserad Märzenprovning körde vi också:
Mohawk October unfiltered 4 poäng
S:t Eriks Oktoberfest 3 poäng
Nils Oscar Oktoberfest 2 poäng
Mohawken var riktigt grym.
En mycket kul/trevlig kväll.
torsdag 4 oktober 2012
Öl i Övfre solparken
I och med AIKs täta spelprogram avlöser picknickarna varandra känns det som.
Dessa intogs denna gång: Luostari dubbel från Saimaan var väl inte så märkvärdig, detsamma kan sägas om den underliga Bastarda Rossa från Amiata. Sista ölen blev den horribla Double old thumper från Shipyard. Inga höjdaröl denna dag, dessutom fick Gnaget stryk, men det gjorde inte så mycket skulle det senare visa sig.
Dessa intogs denna gång: Luostari dubbel från Saimaan var väl inte så märkvärdig, detsamma kan sägas om den underliga Bastarda Rossa från Amiata. Sista ölen blev den horribla Double old thumper från Shipyard. Inga höjdaröl denna dag, dessutom fick Gnaget stryk, men det gjorde inte så mycket skulle det senare visa sig.
onsdag 3 oktober 2012
Öl i Sverige
En provning blev en direkt följd av englandsvistelsen.
Bitter
Canterbury Foundry torpedo 8 poäng
Moor Revival 6 poäng
Appleford Powerstation 3 poäng
Orkney Raven Ale 3 poäng
Old gee spot 0 poäng
Golden ale
Moor Nor’Hop 6 poäng
Fyne ales Hurricanejack 3 poäng
Canterbury Foundry Man’s gold 2 poäng
Fyne ales Avalanche 1 poäng
Porter
Saltaire Hazelnut coffeeporter 8 poäng
Canterbury Streetlight 6 poäng
Exmoor Beast 3 poäng
Mighty hop Black pearl 2 poäng
St erik's 1 poäng
Inte så märkvärdigt kan tyckas, men det var rätt tungt då vi ej var så många.
Bitter
Canterbury Foundry torpedo 8 poäng
Moor Revival 6 poäng
Appleford Powerstation 3 poäng
Orkney Raven Ale 3 poäng
Old gee spot 0 poäng
Golden ale
Moor Nor’Hop 6 poäng
Fyne ales Hurricanejack 3 poäng
Canterbury Foundry Man’s gold 2 poäng
Fyne ales Avalanche 1 poäng
Porter
Saltaire Hazelnut coffeeporter 8 poäng
Canterbury Streetlight 6 poäng
Exmoor Beast 3 poäng
Mighty hop Black pearl 2 poäng
St erik's 1 poäng
Inte så märkvärdigt kan tyckas, men det var rätt tungt då vi ej var så många.
tisdag 2 oktober 2012
Öl i Fjollträsk
Akkurats uteservering torde vara det bästa stället att titta på prideparaden. Jag och frun hängde på låset för att få så bra platser som möjligt. Det var vi inte ensamma om och vi fick nöja oss med den bästa inneplatsen istället.
Vi åt och drack mången god öl. Tom och hans nya tjej kom också förbi på några brygder.
Vad fick man i sig då? Jo följande: SMS/S-M från Skebo, Gueuze Vélomoteur från Cantillon, Diablo från det för mig okända engelska bryggeriet Summer wine, Everards Original, Oude geuze vintage St valentijn cuvee (osäker på vilken årgång det var, men det smakade i alla fall inte bedrövligt kan jag intyga), Eylenbosch Extra' 87, och sist men inte minst den godaste lambic jag någonsin druckit Mamouche från Cantillon .
Solsken och lambic från 80-talet, man har väl haft sämre dagar om man säger så.
Vi åt och drack mången god öl. Tom och hans nya tjej kom också förbi på några brygder.
Vad fick man i sig då? Jo följande: SMS/S-M från Skebo, Gueuze Vélomoteur från Cantillon, Diablo från det för mig okända engelska bryggeriet Summer wine, Everards Original, Oude geuze vintage St valentijn cuvee (osäker på vilken årgång det var, men det smakade i alla fall inte bedrövligt kan jag intyga), Eylenbosch Extra' 87, och sist men inte minst den godaste lambic jag någonsin druckit Mamouche från Cantillon .
Solsken och lambic från 80-talet, man har väl haft sämre dagar om man säger så.
måndag 1 oktober 2012
Öl i Reykjavik del III- Första utlandspicknicken
Jag väcktes av Tom på ett mycket underligt sätt, han satte ett glas öl under näsan på mig. Ingen ide att försöka somna om i solgasset, utan det blev till att gå ned och äta frukost utomhus på hotellets gård.
Vi checkade ut, slängde in väskorna i bagagerummet, gick ut, köpte is i en affär och satte oss i en park för picknick innan Microbar öppnade för dagen.
I parken tror jag intog: Snorri från Borg och La trappe Bockbier. Antagligen även någon mer brygd.
Äntligen öppnade Microbar och vi kunde fortsätta rensa stället. En hel del hann vi med: Gæðingur Hveitibjör, Gæðingur Lager, Gæðingur Stout ,Sans frontière från To öl, Dogma 7,4% från Brewdog, Mochaccino messiah från To öl, Black ball porter
från samma bryggeri, Samuel adams Double bock, Spontanframboos, Spontanale, Spontankriek och Foodball solstice saison alla de fyra sista från Mikkeller. Som tur var delade vi på flera av alla dessa öl.
Det hade blivit dags att bege sig till hotellet för att plocka upp väskorna och att vänta på flygbussen som vi hade biljetter till... som visade sig vara till ett annat bussbolag. Men det löste sig, fast det kostade...
Vi var otroligt trötta efter den hårda sista dagen och sov i princip hela vägen till Arlanda. Mycket skönt.
Vi checkade ut, slängde in väskorna i bagagerummet, gick ut, köpte is i en affär och satte oss i en park för picknick innan Microbar öppnade för dagen.
I parken tror jag intog: Snorri från Borg och La trappe Bockbier. Antagligen även någon mer brygd.
Äntligen öppnade Microbar och vi kunde fortsätta rensa stället. En hel del hann vi med: Gæðingur Hveitibjör, Gæðingur Lager, Gæðingur Stout ,Sans frontière från To öl, Dogma 7,4% från Brewdog, Mochaccino messiah från To öl, Black ball porter
från samma bryggeri, Samuel adams Double bock, Spontanframboos, Spontanale, Spontankriek och Foodball solstice saison alla de fyra sista från Mikkeller. Som tur var delade vi på flera av alla dessa öl.
Det hade blivit dags att bege sig till hotellet för att plocka upp väskorna och att vänta på flygbussen som vi hade biljetter till... som visade sig vara till ett annat bussbolag. Men det löste sig, fast det kostade...
Vi var otroligt trötta efter den hårda sista dagen och sov i princip hela vägen till Arlanda. Mycket skönt.
onsdag 19 september 2012
Öl i Rejkjavik del II-Gammalt hederligt krökande
Solen sken ju hela tiden så det var svårt att sova. Låshäng på Íslenski barinn som vi hade varit på kvällen innan var det som gällde.
Första brygden denna långa dag blev i alla fall Viking Pils organic; tråkig, men ingen katastrof. Annorlunda beska.
Einstök Icelandic pale ale; alltför brittiskt. Inte alls den uppfriskande/friska APA jag hade väntat mig. Snygga etiketter från detta bryggeri.
Självklart ville vi ha lite (in-) hemska brygder med oss hem, så det blev ett besök på Vínbúðin (Islands motsvarighet till bolaget) där åtminstone jag shoppade loss, Tom var lite mer restrektiv. Nyshoppade och belåtna satte vi oss på en solig och varm uteservering och åt, och till maten tickades det givetvis en öl, Egils Lite från Egill skallagrímsson.
Nu hade solen och den isländska högsommarvärmen även hittat till Íslenski barinns uteservering där vi (jag i alla fall, Tommotomt satsade på säkra kort/öl) satte igång att rensa allt som fanns kvar av exotisk öl:
Gylltur, Thule, Black death beer (med snarlik etikett som vodkan), samtliga från Viking ölgerd, Gæðingur Pale ale och slutligen Icelandic white ale från Einstök.
En välförtjänt halvtidsvila blev det härefter.
Fantastiskt utvilad blir man antagligen av den friska atlantluften samt midnatts-solen (nästan) eller om det var det mediokra fulölen med tanke på hur länge ett par gubbar som vi orkade vara ute denna natt/morgon.
Inledningen av andra halvlek ägde rum på Microbar, en hotellbar, med ett imponerande sortiment (som vi såsmåningom nästan skulle gå igenom)
Gæðingur IPA; vad jag inbillar mig så här i efterhand, en ganska medioker IPA som efter all lager/snällare öl kändes erotisk. Underlig arom med toner av lösningsmedel. Färsk och frisk. Skulle vara kul att parallellprova med något erkänt bra.
Baren hade även ett eget öl från samma bryggeri, Micro. Resans billigaste öl. Happy hour (antagligen första gången detta uttryck används här på bloggen). Men man får vad man betalar för.-''Usch, fulöl fast värre på något sätt, säd.''
Kaldi Lager från Bruggsmidjan; fulpilsner rätt och slätt, varken mer eller mindre. Raid beer från To öl och till sist Flying dog/Brewdog International arms-race. Här träffade vi även den lokale sköne ölnörden Gunar som påminde en del om Finnpatrik.
Vínbarinn var nästa stopp. Där var det ganska mycket folk och livat har jag för mig, men ändå kul. Lite öl fick vi i oss här med: þorra bjor från Viking och Mikkeller/Grassroots Wheat is the new Hops IPA.
Slutligen åt vi på ''Ali baba'', antagligen en otroligt flott restaurant.
Första brygden denna långa dag blev i alla fall Viking Pils organic; tråkig, men ingen katastrof. Annorlunda beska.
Einstök Icelandic pale ale; alltför brittiskt. Inte alls den uppfriskande/friska APA jag hade väntat mig. Snygga etiketter från detta bryggeri.
Självklart ville vi ha lite (in-) hemska brygder med oss hem, så det blev ett besök på Vínbúðin (Islands motsvarighet till bolaget) där åtminstone jag shoppade loss, Tom var lite mer restrektiv. Nyshoppade och belåtna satte vi oss på en solig och varm uteservering och åt, och till maten tickades det givetvis en öl, Egils Lite från Egill skallagrímsson.
Nu hade solen och den isländska högsommarvärmen även hittat till Íslenski barinns uteservering där vi (jag i alla fall, Tommotomt satsade på säkra kort/öl) satte igång att rensa allt som fanns kvar av exotisk öl:
Gylltur, Thule, Black death beer (med snarlik etikett som vodkan), samtliga från Viking ölgerd, Gæðingur Pale ale och slutligen Icelandic white ale från Einstök.
En välförtjänt halvtidsvila blev det härefter.
Fantastiskt utvilad blir man antagligen av den friska atlantluften samt midnatts-solen (nästan) eller om det var det mediokra fulölen med tanke på hur länge ett par gubbar som vi orkade vara ute denna natt/morgon.
Inledningen av andra halvlek ägde rum på Microbar, en hotellbar, med ett imponerande sortiment (som vi såsmåningom nästan skulle gå igenom)
Gæðingur IPA; vad jag inbillar mig så här i efterhand, en ganska medioker IPA som efter all lager/snällare öl kändes erotisk. Underlig arom med toner av lösningsmedel. Färsk och frisk. Skulle vara kul att parallellprova med något erkänt bra.
Baren hade även ett eget öl från samma bryggeri, Micro. Resans billigaste öl. Happy hour (antagligen första gången detta uttryck används här på bloggen). Men man får vad man betalar för.-''Usch, fulöl fast värre på något sätt, säd.''
Kaldi Lager från Bruggsmidjan; fulpilsner rätt och slätt, varken mer eller mindre. Raid beer från To öl och till sist Flying dog/Brewdog International arms-race. Här träffade vi även den lokale sköne ölnörden Gunar som påminde en del om Finnpatrik.
Vínbarinn var nästa stopp. Där var det ganska mycket folk och livat har jag för mig, men ändå kul. Lite öl fick vi i oss här med: þorra bjor från Viking och Mikkeller/Grassroots Wheat is the new Hops IPA.
Slutligen åt vi på ''Ali baba'', antagligen en otroligt flott restaurant.
torsdag 13 september 2012
Öl i Reykjavik del I-Sol,dag som natt
AIK gjorde som bekant en bra säsong förra året och får således vara med ute i Europa i år. Första anhalten var FH från Hafnarfjarðar ungefär en mil söder om den isländska huvudstaden.
Jag och Tom tog flyget upp på matchdagen. På planet tog vi varsin Egils Gull.
Undertecknad hade aldrig besökt denna sagoö förut och förundrades över det underliga trädfria landskapet, som Månen, fast svart, typ!
Av någon anledning behagade inte flygbussen gå på utsatt tid så vi fick checka in, slänga av väskorna och ta första bästa buss ut till förorten för att hinna i tid till matchen.
En snabböl hann vi i alla fall med på en pub som inte låg så långt från arenan, mest svenskar på detta hak.
Boli premium från Egill skallagrímsson.
Matchen (läs gåfotbollen) slutade med seger för bortalaget och de tillresta kunde börja planera sin nästa semester i Poznan som vinnaren skulle få möta.
Vi begav oss tillbaka in till Reykjavik för att fira segern på Íslenski barinn som uteslutande serverade isländsk öl/björ. Det var bara att sätta igång att rensa med andra ord!
Viking Stout, Úlfur från Borg, Viking Léttöl, Kaldi Lite från Bruggsmidjan, Viking Lite, Viking Sumaröl, Viking Classic och Norðan kaldi från Bruggsmidjan. Det var allt som hanns med innan de stängde.
Bilderna är lånade från Jojjes plejs.
Jag och Tom tog flyget upp på matchdagen. På planet tog vi varsin Egils Gull.
Undertecknad hade aldrig besökt denna sagoö förut och förundrades över det underliga trädfria landskapet, som Månen, fast svart, typ!
Av någon anledning behagade inte flygbussen gå på utsatt tid så vi fick checka in, slänga av väskorna och ta första bästa buss ut till förorten för att hinna i tid till matchen.
En snabböl hann vi i alla fall med på en pub som inte låg så långt från arenan, mest svenskar på detta hak.
Boli premium från Egill skallagrímsson.
Matchen (läs gåfotbollen) slutade med seger för bortalaget och de tillresta kunde börja planera sin nästa semester i Poznan som vinnaren skulle få möta.
Vi begav oss tillbaka in till Reykjavik för att fira segern på Íslenski barinn som uteslutande serverade isländsk öl/björ. Det var bara att sätta igång att rensa med andra ord!
Viking Stout, Úlfur från Borg, Viking Léttöl, Kaldi Lite från Bruggsmidjan, Viking Lite, Viking Sumaröl, Viking Classic och Norðan kaldi från Bruggsmidjan. Det var allt som hanns med innan de stängde.
Bilderna är lånade från Jojjes plejs.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)