måndag 6 januari 2014

Öl i Australien del XII-Cash is king


Det var rena sovmorgonen jämfört med dagen innan. Vi skulle ta bussen tillbaka till Sydney men den var cirka 40 minuter sen. Vädret var riktigt behagligt denna dag. Bussresan var inte så farlig denna gång med den förra i färskt minne. Hungriga hade vi blivit och åt på något hak på Sydney central, ett glas Reschs Draught till som smakade oförskämt bra, antagligen pga att man suttit i en buss utan öl ett par timmar.
Första stoppet i landets största stad var alkoholbutiken Oak barrel som hade besökts ett par dagar tidigare. Jag shoppade loss så kortet studsade. M a o var det rätt tungt att dra väskan till hotellet för incheckning. Utsikten från rummet var inte att klaga på, man såg både Harbour bridge och Operahuset.

Ingen tid slösades dock på det, istället åkte vi till stadsdelen The rocks och turistiga puben The australian hotel. Två barer på två olika nivåer, ganska stort och högljutt. Varsin tranbärs/kängurupizza intogs. Inte så gott som det låter. Där blev vi sittandes resten av kvällen, ''munnandes'' på följande brygder: Scharers Lager, Moo brew Pale ale, Longboard Pale ale, Hazards ale från Wineglass bay, Whale ale från Murrays, Feral Smoked porter, Happy goblin Pale ale, Alpha pale ale från Matilda bay, Sixty nine summer ale från Riverside, Wicked elf Pale ale och Wicked elf Pilsner. Båda från The Little brewing company. Väldigt skiftande klass på brygderna. Buss tillbaka till hotellet. Roligare än så blev det ej denna dag.


Inga kommentarer: