tisdag 7 januari 2014

Öl i Australien del XIII- You wanna go down under in the manly sauna mate?

Undertecknad samt Hedin tog en färja till Manly som ligger en bit utanför Sydney. Tony och Pütte hade åkt lite tidigare så vi mötte upp dem på bryggeripuben 4 Pines uteservering. Det var bara att slå sig ned och ''rensa'' stället. Jag tror alla tog någon variant av lamm/ham-burgertallrik. Till den: ESB, Porky pig+fig; rökig, både i arom och smak. Någolunda fyllig. Summer cask ale; träig arom, ganska snäll med viss brödighet. Helt ok, ångrar inte att jag tog en hel pint. Brookvale union ginger beer; läskaktig arom. Söt men ej för mycket. Kryddig som ingefärsdricka brukar vara. Det skulle nog ej vara fel med humle i. Slutligen en uppfriskande American style pale ale. Rätt bra över lag

Båten tog oss tillbaka till stan där stegen styrdes upp mot The rocks som vi hade besökt kvällen innan. Den här gången var det ännu en bryggeripub som skulle hemsökas.
I en grå ganska stor stenbyggnad huserar Lord nelson som brygger ett gäng öl som vi slog oss ned för att inmundiga. Även ett par gästflaskor fanns att tillgå.
Trafalgar pale ale
Quayle ale
Victory bitter
Nelsons blood
Royal red
Double nelson
Coopers Clear, och från samma bryggeri Thomas cooper’s selection celebration ale
Inga märkvärdiga öl egentligen, men Double nelson på flaska var en IPA/APA som blott var en vecka gammal. Kanske resans bästa. Stort plus i kanten för att det finns gratis wifi här.




Inga kommentarer: