torsdag 27 mars 2014

Öl i Mälaren



Frun samt undertecknad tog oss till Bromma varifrån Främjarnas utflykt till Adelsö bryggeri utgick.
För att ta sig till själva ön fick man åka åtskilliga mil med buss till ett färjeläge, byta där till en annan liten buss som körde ombord på en färja som tog oss över det lilla sundet och vidare ut på själva Adelsö. Exotiskt var bara förnamnet.
Väl framme vid en livsmedelsbutik gick vi ned i dess källare där bryggeriet huserar. Där pratade deras sköne gotländske bryggmästare Anders Kotz om deras olika brygder, framtidsplaner, mm.
Det finns ingen bar nere i källaren, så vi fick gå någon kilometer i solskenet till ''Pannrummet'', en väldigt mysig... ja vad ska man kalla det? Festlokal? Långbord, öppen spis, god mat och en bar med uteslutande adelsö-öl både på fat och flaska. Ölen som serverades var: Redemption pale ale (bästa folköl man druckit på år och dag), Boom boom blonde, R.E.S.P.E.C.T., Red house ale, Rocket I.P.A. (som jag druckit tidigare), plus några exprimentbrygder.
Ett grymt trevligt bryggeribesök/utflykt. Stort tack till Främjarna, gubbarna/ägarna från/av bryggeriet samt ''vädrets makter''.

Man dagen var inte slut där. När man ändå är vid Brommaplan är ju ett besök på Sorbon så klart ett måste. Några öl till fick vi i oss där, nämligen: Jaw gate från Buxton, Bigfoot'13 från Sierra nevada, Open windows open hills tiger baby från Mikkeller. Sämsta namnet på en öl jag hört, men gott var det.

Inga kommentarer: