söndag 30 juni 2019

Öl i North carolina del II-Vi ska till Charlotte

Solen strålade när vi åkte från Durham. Någon mil från stan stannade vi vid ett köpcentra där vi gick och glodde någon timme. Jag år en god burgare och fick även i mig en Yuengling Traditional lager som inte var så märkvärdig.
Målet för dagen var Charlotte, den största staden i North carolina.

Första stoppet var Brawley's beverage där jag gjorde min stora ölshopping för resan. Det blev inte billigt.
Det fanns även en bar och uteservering. Dock inget kök, men det fanns ett pastahak bredvid som man kunde hämta från. Vi slog oss ned på uteserveringen, men det blev lite väl varmt för min smak och jag flyttade in när medresenärerna åkt och checkat in på boendet. Trevlig personal och gäster.
Jag intog följande brygder: Runner’s high från lokala Triple c, Darling ruby från Allagash, Baby james från One world (som vi besökte för fem år sedan) och Majestic session IPA från det för mig okända South carolina-bryggeriet Amor artis. Ok öl över lag.

På samma gata, bara några kvarter bort fanns en lite finare pub som kändes som en kedja. Duckworth’s grill & taphouse. Själ-löst, men ölutbudet var helt ok. Har för mig att maten var det med. Jag blev sittandes där resten av kvällen inmundigandes: Midnight summit från Highland, Brunetta från Ommegang, Dragon's milk White från New holland, Break of moon från Fonta flora, Heavy Seas Gold, Danksta IPA från Noda Brewing company och slutligen Bouffon från Bruery /Jester king. Bra bryder över lag.
Vi bodde på andra sidan stan så det fick bli Uber hem efter denna långa dag.

tisdag 25 juni 2019

Öl i North Carolina del I-Durham

Solen sken och det var riktigt skönt ute när vi åkte vidare söderut. Virginia är en av de få delstater som inte har open container laws, m a o så får man dricka alkohol i en bil så länge man inte kör.
Passade på att utnyttja denna frihet med en ''Bud light & Clamato with salt and lime''. Som en bloody mary fast hemsk.

Vi stannade på restauranten Geer street garden i Durham NC där vi slog oss ned på deras soliga och mycket varma uteservering. God mat och bra service. Jag avnjöt Durty bull Lager och Endless river kölsch. De passade utmärkt i värmen.
Vårt boende var beläget i en annan del av stan och vi checkade in och vilade upp oss lite.

Efter flera timmars vila gick jag ut utan tråkmånsarna som satt och glodde på rummet hela kvällen. En dryg kvarts promenad bort låg utmärkta Green room. En väl insutten biljardhall utan fatöl men desto fler burkar fanns att botanisera bland. Tyvärr fanns ingen lista att kika på, men den sköna personalen var mycket hjälpsam när det gällde att ge en öl. Dock fanns inga glas så man fick nöja sig med någon plastmugg. Jag har dock för mig att priserna var humana. En biljardturnering hölls så det var fullt på stället även om det var en vanlig måndag. Inget kök fanns, men en Papa johns inte så långt därifrån var öppet sent så det var bara att hämta in. Park day bohemian style pilsner från Mother earth, Rogue Honey kolsch, Recreationale från Terrapin, Mango crush från Southern tier, Trophy wife från det för mig okända Trophy brewing company beläget i delstatshuvudstaden Raleigh fyra mil sydost om Durham, Los locos mexican-style lager från utahbryggeriet Epic, Majestic mullet krispy kolsch från Parkway, Malty by nature från Southern pines och Blueberry soirée från Ithaca. Nästan uteslutande god öl.

söndag 16 juni 2019

Öl i Virginia del IV-Buss&flipper

Precis som dagen innan både började (och slutade) så inleddes denna dag på Boulevard burger & brew. Vi hade lite bråttom, så det blev till att kasta i sig en burgare, shake och Chin music från det för mig okända Center of the universe brewing som ligger ett par mil norr om Richmond. En ok amber ale.


Det var dags för ytterligare en bussresa i RVA brewcrews regi. Mer folk på bussen den här gången än två dagar tidigare.
Första stopp var ett bryggeri med det något obscena namnet Lickinghole creek som verkligen ligger mitt ute i ingenstans, men det var ganska fint där. Själva huset var inte speciellt stort, men det var desto större på utsidan. På den spartanska uteserveringen intogs Uptown blonde och Scarlet honey som smakade bra.

Vidare så till Fine creek brewing company. Även det beläget mitt ute i obygden. Övernattningsmöjligheter finns och tydligen har de ofta bröllop där. Väldigt fint beläget. Vi slog oss ned på uteserveringen men jag fick snart fly in då det blev alldeles för varmt för denne frostbitne viking. De andra åt, men jag stod mig på burgaren sedan tidigare. Ölen här var hemska Patersbier belgian blonde och den fina Duffy's dry irish stout 4%.

Nästa stopp var Hardywoods (som ställde ut på SBWF för några år sedan) nybyggda pruduction facility (på ren svenska). Ett jättestort ställe med flipper, superhögt till tak och ett par food trucks. Åt något som inte var så fantastiskt och till  det Suncrush Cranberry som inte är Hardywoods öl, men som bryggs där.
Mercedes hade event där så den bjöd de på. Man tackar!

Inte så långt därifrån ligger bryggeripuben Kindred spirit brewing. Litet, men ganska mysigt. Någon låg och som i soffan, så lite för mysigt kanske... En öl hann vi med på uteserveringen. Blue raspberry wheat för min del.


Püttë och jag blev avsläppta på Circuit och Tony på hotellet. Jag har aldrig sett något liknande detta ställe. Massor av arkad- och flipperspel och ett underligt system med självbetjäning av öl. På så sätt kunde man själv bestämma hur mycket man ville ha. Det fanns även vin och Cider på ett antal kranar. Man fick ett kort som var kopplat till ens kreditkort varpå det drogs så mycket pengar man druckit för. För varje liter (?) man druckit fick man dock ''förnya'' kortet i ''baren'' så personalen kunde se att man var i stånd att dricka mer. Ölen hade olika literpris så klart.
Kul ställe. En hel drös med öl dracks det förstås. För min del: Bearliner weisse från Beale's, Otc pils från lokala Triple crossing, Supereight från Dogfish head, Extra plenty Hibiscus cucumber gose från Steam bell, Luponic distortion revolution no. 012 från Firestone walker, Honeyspot road IPA från Two roads, Benchtop Gong water, Ploughman's porter från Three notch'd och från samma bryggeri Jack's java espresso stout. Över lag bra öl. Kul och annorlunda ställe. Det fick räcka så denna långa dag.

söndag 9 juni 2019

Öli Virginia del III-Reäl runda i Scott's addition

Mulet denna dag när vi gick till Boulevard burger & brew som besökts kvällen innan. Enligt Tony var det här stället det bästa med hela resan. En diner i 50-tals-stil, men med modern öl, bra service och riktigt bra burgare. Ett par bärs hade vi tid för den här gången, Rockville red från det för mig okända Midnight brewery beläget i just Rockville, några mil nordväst om Richmond samt Michelle's white wedding från Three notch'd. Fina brygder.

En visning var denna eftermiddag inbokad på Väsen brewing company inte långt därifrån. Det var bara vi och en till på visningen som gick ganska fort. Själva tap roomet var ganska stort samt att det fanns ganska många platser utomhus. Ett par bärs fick i i oss, för min del Old råg saison och Tart grisette.

Nu hade det börjat regna och en småspringande liga tog sig till Black heath meadery. Ett väldigt litet och väl insuttet ställe. Bryggutrustningen stod på ''baksidan'' vid toaletterna. Jag tog en Honey wine with ginger 12%.

Regnet hade slutat och vi gick hemåt men stannade på en mack och köpte med oss mat och dryck till rummet. Varken maten eller The bull Schlitz ''malt liquor'' från Millercoors smakade särskillt bra.

De andra gick på Nascar och jag gick efter flera timmars vila till den ganska lilla bryggeripuben Isley. Ganska mycket folk denna lördagkväll. Jag fick i mig Raspberry razzle, Pb&j beer union, Plain jane belgian white ale, Plain jane Blueberry och Czech pilsner.

Mörkret hade fallit över Södern och gatorna var som vanligt i USA sparsamt upplysta. Lyckades ändå hitta den närbelägna bryggeripuben Ardent craft ales. Det var en del folk där med, men stämningen var något avslagen. Ett par öl hanns med innan de stängde, Kōyō som var ett sammarbete med Elation och slutligen Pink boots (session-)IPA.

På vägen hem fick jag syn på Fat dragon som verkade vara en lite finare kinakrog. Inte en kines i personalen så långt ögat nådde. Only in America. Ett par öl slank ned här med, Lucky 31 mexican lager från Trapezium och Deadly rhythm  från Pale fire. Ok öl.

Hungrig hade man blivit och ett depåstopp på utmärkta  Boulevard burger & brew blev det denna kväll med. Mitt tredje besök där på ett dygn. De måste göra något rätt. Ännu en lysande burgare och Middie lager från The bold mariner avslutade denna dag.

torsdag 6 juni 2019

Öl i Virginia del II-Uppklarnande efter hand

Vi begav oss på förmiddagen söderut med bilen och hittade bryggeriet Adventure som låg mitt ute i ödemarken. Planen var att äta lunch där, men det fanns varken kök eller food truck. Ett par öl fick man i sig iallafall i form av Mary washington's gingerbread och Fred red 5%.

I ösregnet tog vi oss vidare till nästa stopp som var Richmond, huvudstad i sydstaterna när det begav sig.
Efter att ha checkat in på hotellet var siktet inställt på bryggeriet The veil som låg på gångavstånd (det beror på vem man frågar kanske). Vi liksom många andra hängde på låset denna mulna fredageftermiddag. Ett ganska stort ställe om man räknar med den stora uteplatsen/uteserveringen. Ingen mat fanns här heller, men en food truck med puertoricanskt stod uppställd. Ingen höjdare, men äntligen fick vi något i våra svulstiga bukar.
Några öl hann vi med också i form av Grape berry tastee, Cat cat nap nap och Whitemiata. Tyvärr var tiden alltför knapp för att stanna längre och det blev nästan till att halvspringa för att hinna till RVA brewcrews bussresa som skulle ta oss runt på ett antal bryggerier. Just den här dagen var det bara vi som åkte med de hade ''seat fillers'' i form av släktingar. Kul typer som gjorde att vi kände oss välkomna. Inte kanske den bilden man har av Södern här hemma.

Första stoppet var Triple crossing som har två ställen. Detta låg på Hatcher street. Lite större än medel-bryggeripuben, ganska mycket folk/, men vi fick plats att sitta tack vare att det fanns så mycket plats utomhus. Surölen Past is prologue och Element 79 (det är en golden ale och guld har nummer 79 i periodiska systemet) var vad man hann med.

Vidare till Champion brewing company som hade varit en pampig bank. Ett band spelade och ''massor'' med flipperspel fanns att förlusta sig med. Jag gillade verkligen det här stället. Ett par lageröl fick vi även i oss här. Shower beer och Unrequited love för min del. Ok öl.

På nästa bryggeri Basic city fanns både flipper och pingis så där hann man bara med en öl i form av Coyner spring.

...och på gångavstånd därifrån det mysig och väl insuttna Legend brewing company som skulle ha 25-årsjubileum dagen efter vårt besök. Varsin Porter fick räcka där.

Sista stoppet för den trevliga bussresan var livliga Bingo beer company. Mer flipper fanns att spela här. More a bramble och Lager intogs här.

Det var nästan gångavstånd, ett depåstopp på utmärkta Boulevard burger & brew gjorde att promenaden kändes mer överkomlig. Till en väldigt god burgare intogs Proper lager från det för mig okända O'Connor brewing company beläget ute vid kusten 15 mil sydost om Richmond. Milkshake som färdkost avsluta de denna fart fyllda dag. Puh!



måndag 3 juni 2019

Öl i Virginia del I-Manassas by night

Dags för var som antagligen blir årets längsta (i antal dagar räknat) resa. Jag tog mig till Arlanda där de välbeprövade resesällskapet Tony och Pûtte väntade. Pistonhead Kustom lager från Spendrups ''förgyllde'' tillvaron där.

Nästa stopp var Heathrow där lite fish n chips gjorde Stella artois Gluten free (i grön flaska), 1861 white beer från Sadler's och Bow bells från Trumans sällskap. Man skulle kunna tro att efter den belgiska brygden kunde det bara bli bättre, men icke. 1861 white beer är en kandidat till årets värsta öl.

På nästa flyg bjöds det på Amstel Light från Heineken. Fint skall det vara.
Åtskilliga timmar senare landade vi på Dulles i mörkret.

En liten men ful hyrbil hämtades ut och den tog oss några mil söderut till Manassas, Virginia.
British airways bjuder på findricka.
Boendet var centralt beläget i den lilla staden ett stenkast från en liten men väldigt livlig bryggeripub med det fantasifulla namnet Public house kitchen & brewery. Köket var fortfarande öppet och maten var god.
Vi blev kvar till de stängde och hann med följande brygder: Mae west från det för mig okända bryggeriet 6 bears & a goat beläget i Fredericksburg, sex mil söderut (så en ganska lokal öl iallafall), Article one amber lager från Mustang sally, Trite från Aslin, Old bust head Caramel macchiato stout, Suns out hops out från Solace samt deras egna Pilz dropper och Dana's pale stout. Bra öl över lag.



söndag 2 juni 2019

Peking borta

Jag gick upp ganska tidigt och gick till Göteborg C. Därifrån tog mig en buss till ''Peking'' där det traditionsenligt blev ett besök på Saliga munken där en dagens gjorde följande brygder sällskap: Trip to the forest från det för mig okända strömstadsbryggeriet Fermenterarna, Echoes of vastness från Wylam och Ballast point Tart peach kölsch. Bra grejor.
Därefter blev det ett besök på bolaget samt ett par timmars turfande innan det var dags att checka in på det underliga boendet.
Jag gick återigen ut på stan, denna gång till ''Biskopen''. Hade konstigt nog aldrig satt min fot på just den här puben vilket gjorde att det var det 31:a haket i kedjan som jag besökte. Tyvärr var tiden lite knapp men en god nachotallrik med några öl hanns med iallafall. Stigbergets Pilsner, Red sky thinking från Fuller's/Harbour och Hoppy daze Nya carnegiebryggeriet. Ok brygder överlag.
Pre-game pint
Det egentliga besöket i den forna industristaden var som vanligt allsvensk fotboll. Och som vanligt blev det ingen trepoängare för mästarlaget på Idrottsparken vilket nu var fyra år sedan sist.
Efter matchen blev det bara en öl, Åbro Källaröl på Black lion.
Det fick räcka så för denna lilla utflykt.

lördag 1 juni 2019

Bussresa

Utanför Akia brygghus
Inledde dagen med turfande i ett par timmar innan jag mötte upp frun och ett gäng andra törstiga på Avenyn varifrån en busstur runt på olika bryggerier i stadens förorter avgick.
Första stoppet var bryggeriet med Sveriges snyggaste etiketter (?), Rådanäs i Mölnlycke. Pale ale 5,2% och Bourbon mash beer bjöds där. Förutom själva brygghuset finns även ett event space (på ren svenska) med ett tak som går att öppna.
Nästa stopp var inget bryggeri utan en humleodling mitt ute i ingenstans. Betydligt mer idyllisk omgivning än när vi var på humleodling sist för tio år sedan.


Du är här
Vidare i solskenet till Odd island i Lindome där man till och med kunde sitta ute. Harwood porter bjöds det på.
Ännu längre söderut hittade vi fram till ett bryggeri som var okänt för oss och låg vackert till vid en å. Akia var namnet.

Beersmiths i Frölunda var nästa stopp. Equilibrium bjöds det på där.

På väg mellan de olika stoppen pågick en frågesport i bussen med öltema. Majsan och jag vann. Och fick varsin t-shirt för besväret (vi väntar dock fortfarande på den ena)
Där var det egentligen slut, men det fanns även det frivilliga stoppet Vega bryggeri där deras årliga innebandyturnering pågick. Fem göteborgsbryggerier fanns representerade plus ett lag som reperesenterade Gbg beer week. Korv med bröd fanns även att förse sig med.
Rätt rad
Ett par meter från den provisoriska rinken stod baren där jag smakade av Gotenius porter, Shoreline APA, Azalea lager, Easter island ale, och Hazy Amber.
Innebandyturnering låter kanske skit-tråkigt, men det var riktigt trevligt. En liten folkfest med god öl.

Frun hade åkt hem och en Uber fick ta mig tillbaka till boendet där jag sov några timmar.
Kvälls-skiftet blev inte så långt, första stoppet var baren Dansken där ett par öl slank ned. Inga danska utan från det lokala O/o: Balamundi session IPA och Porter porter. Fina brygder.

Sen var det tänkt att Bar kino skulle besökas, men det var tvärbommat trots att det stod på deras hemsida att det skulle vara öppet.
Jag fick improvisera och gå in på John scott’s på Linnegatan som ändå var på hemvägen. Hann med deras egna Fruit rush som bryggs någon annanstans i Göteborg och Zeunerts Julöl.
Det fick räcka för denna gång.
Bryggaren På Akia.