onsdag 18 mars 2020

Öl i Hampshire del IV-Svävare till Isle of wight

Stormen hade lagt sig och vi gick ner till stranden för att åka svävare till Isle of wight. Det tog bara tio minuter och var en överraskande skakig/ojämn färd.
Farkosten åkte upp på land i pittoreska Ryde, största stad på ön. Uppför en backe hittade vi i solskenet weatherspoonspuben S. fowler & co som väl var som de flesta pubar i kedjan, dvs. stor med ok mat och snorbillig real ale. Vi åt och det smakade bra. Till maten: bittern Old mortality 80/- från Strathaven, Jurassic traditional bitter från Dorset, brown alen Wallops wood från Bowman, Pricky back otchan ''golden ale'' från det för mig okända yorkshirebryggeriet Great newsome, Forty niner från Ringwood, Buffalo organic gluten free dark amber ale från Fire island och Estrella galicia Sin gluten från Hijos de rivera. Inga vidare öl men en kul utflykt till en exotisk ö.

Svävaren tog oss tillbaka till Port sea island/Southsea där vår vandring fortsatte till gosportfärjan som vanligt.
Kvällen fortsatte på Four-ale taproom där vi varit kvällen innan med. Där träffade vi även Ed från Fallen acorn som vi hade träffat ett par dagar tidigare. Några bärs fick vi i oss i form av: X-ray spex DDH IPA från Southsea brewing, Portside smoked porter från Emsworth och Stagger saurus (sesson) IPA från Staggeringly good. Inga höjdaröl.

De har inget kök och det var tomt i våra svulstiga magar så vi gick till en lite finare indisk restaurant i närheten. God, men lite för stark mat till sessionIPAn Bombay bicycle från Kingfisher.

När den värsta eldsvådan i munnen slocknat var vi tillbaka på Four-ale taproom där kvällen avslutades med en burk Curse of the threepwood från Wild weather. En suröl med hibiskus och rabarber som var ok.
Färja ''hem''.

Inga kommentarer: