fredag 6 november 2020

Öl i Bremen

Vi gick ned till stationen där jag parkerade Pütte på ett cafe. Medan han fick lite frukost i sig blev det för min del en turfpromenad i Hannover. Efter någon timme var jag tillbaka och tog en Ratskeller premium från Gilde innan vi tog tåget 13 mil nordväst till överaskande vackra Bremen. Solen strålade även här och vi gick till bryggeripuben Schüttinger där god mat och deras egna öl Red och Hell intogs.

Degenererad konst?


Nästa stopp var vårt boende som även hade en bar. Varsin Hemelinger Spezial schankbier intogs medan incheckningen pågick. En ok ljus lager.

En halvtidsvila uppe på rummet innan det var dags för kvälls-skiftet som inleddes på Craft bier bar, samma kedja som hade besökts kvällen innan. Ett stort rum med högt till tak med en lång bar och som en läktare där man kunde sitta. Väldigt lite folk denna lördagkväll. Vi tog dock plats på uteserveringen där följande fina brygder intogs: surölet Dream catcher från Brewdog, APAn Keep the faith från Northern monk, IPAn Hoppy christmas 6% från Brewdog, And union Unfiltered lager, Gänstaller Kellerbier, ''IPorna'' Hazy sister och Lone wolf samt Single blondie, alla tre från från Reservoir dogs.

På vägen hem blev det en vätskekontroll på en restaurant där vi fick i oss Hemelinger Dunkel och Hemelinger Pils som väl inte var så märkvärdiga. Det fick räcka för denna dag.

Inga kommentarer: